Home > > Galerie van asociaal gedrag [5]

Galerie van asociaal gedrag [5]

Galerie van asociaal gedrag [5]

Overtoom: parkeer je scooter gewoon dwars over het troittoir en zet hem dan ook nog eens voor de zebra.
In het kader van: hoe veroorzaak ik maximale hinder voor de medeburger.

Er valt genoeg asociaal gedrag in Amsterdam waar te nemen om er een serie van te maken. En dat doen we dan ook. We maken een fotogalerie van asociaal gedrag. Ter lering, ergernis en stiekem ook wel wat vermaak natuurlijk.
Heeft u ook een foto voor onze galerie? Mail hem naar de redactie.


vijftien reacties op "Galerie van asociaal gedrag [5]"

Jeroen Mirck
Wordt dit nu een rubriek vol foutgeparkeerde (brom)fietsen? Voor de afwisseling lijkt het me wel zo aardig om sterk uiteenlopende vormen van asociaal gedrag te laten zien. Nu vind ik het een beetje saai.
Jeroen Mirck
En ja, mocht ik een foto hebben, dan stuur ik die zeker in. Maar die heb ik zo gauw niet. Ik probeer bij voorkeur de mooie aspecten van Amsterdam vast te leggen.
O. Schmidt
-3-  O. Schmidt:
Deze vehikels krijgen van mij meestal een licht duwtje.
Suffie
-4-  Suffie:
@O.schmidt: dat verbaast me nou helemaal niet.
Arnoud
-5-  Arnoud:
@Jeroen: dan kijk je toch niet goed. We hadden tot dusver huisvuil met een bord erbij, een 'foute' reclame op een brommobiel, een asobak die op het Spui in de weg staat en een loslopende hond die een winkel in staat te pissen. Hoe uiteenlopend wou je het hebben? En het is natuurlijk allemaal klein leed vergeleken bij de honger in Afrika, maar het is aardig om te signaleren binnen een kleine reeks van foto's hoe onnadenkend mensen kunnen zijn tegenover hun omgeving. Een kleine aanklacht tegen het egocentrisch denken, zogezegd.
De positieve kanten van Amsterdam laten we ook in overvloed zien. Bekijk de video's, zie de andere foto's in de beeldrubriek, klik op de foto's in de header. Misschien eens wat meer tijd nemen voor deze site i.p.v. het snelle 'klik en zap' ? ;-)
Jeroen Mirck
@Arnoud: Hoe breder hoe beter. Ik merk dat AC graag een kritische toon blaast, maar mijn tip is gewoon om dat een beetje te doseren. Anders wordt het allemaal wel erg zwaar en serieus. Living in the city can be fun too!
Arnoud
-7-  Arnoud:
@Jeroen: citaat uit de bijgaande tekst: 'Ter lering, ergernis en stiekem ook wel wat vermaak natuurlijk.'
JohnN
-8-  JohnN:
Ik durf haast niet meer te reageren op foto's.
Maar dit is niet zomaar een foutgeparkeerde scooter. Dit ding staat op de toegang tot een veilige oversteekplaats en dan nog precies over de rubber markeringstegels.
M.a.w. die zoekende blinde mag zijn nek breken, niet erg: hij was toch al blind.
Jeroen Mirck
@JohnN: Haha, Arnoud heeft inderdaad een enorme vasthoudendheid als het over opmerkingen over AC gaat. ;) Natuurlijk is deze scooter heel erg fout geparkeerd, maar het is een beetje stating the obvious: de meeste jonge scooterrijders zijn asociaal. Dat wist ik al. Daarom boeien dit soort foto's niet niet.
Jeroen Mirck
-10-  Jeroen Mirck:
En die eerste 'niet' is niet niet, maar me. Dus: 'me niet'. :-)
Peter Eijking
Het is sowieso een levensgevaarlijk punt daar.
Op het fietspad en de rijbaan is een zebrapad. Op de trambaan niet.
Een paar jaar geleden stak daar een man van 90 jaar over. Hij dacht door die zebrapaden dat hij op de trambaan ook door kon lopen. Niet dus. Er kwam een tram aangedenderd en deze meneer heeft het niet overleefd. Echt verschrikkelijk.
En het trieste is dat er nog niets veranderd is, het is daar nog steeds levensgevaarlijk. Zoals ook op andere plekken op de Overtoom!!
Arnoud
-12-  Arnoud:
@Peter: Interessant dat je deze situatie aanhaalt. Acht jaar geleden (!) schreef ik namelijk op mijn eigen weblog een satirisch stukje over deze zebra(s) op de Overtoom. Ik heb namelijk in mijn eigen directe omgeving ook te maken gehad met een ongeval door een niet-doorlopende zebra.
http://verbaljam.nl/archive/2003-03-02/d..
Overigens moet een trambestuurder volgens de interne instructies van het GVB handelen 'alsof het een doorlopende vop betreft', maar daar heb je als slachtoffer natuurlijk niets aan.
Rob de Vries
-13-  Rob de Vries:
Alsof voetgangers in Amsterdam de zebra gebruiken... hahaha, heel grappig!
JohnN
-14-  JohnN:
@Rob de Vries - De kwetsbaren wel, de meeste althans. Dus m.i. mag hier echt wel gehandhaafd worden. Overigens stond er onlangs een trosje fietsen vlak voor de draaideur van de OBA. Bij het naar binnen gaan raakte mijn schoudertas even het stuur van het ergste obstakel. Het trosje viel om, domino effect. Vroeger zette ik in zo'n geval nog wel eens een fiets overeind. Nu niet meer. Al in de draaideur hoorde ik het meisje die haar ijzer net had toegevoegd keihard vloeken.
Arnoud
-15-  Arnoud:
Wat Rob de Vries zegt is echt kletspraat. De meeste mensen zijn niet levensmoe en gebruiken over het algemeen gewoon de zebra. Alleen als er geen in de buurt is steken ze gewoon over.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.