Home > > Galerie van asociaal gedrag [4]

Galerie van asociaal gedrag [4]

Galerie van asociaal gedrag [4]

De bloemenman op het Spui heeft zo te zien een ontheffing. Een ontheffing om een asobak te parkeren op een plek waar dagelijks vele duizenden mensen langs lopen? En wie heeft z'n fiets daar zo belachelijk neergezet?
Het ene asociale gedrag lokt het andere uit blijkbaar.

Er valt genoeg asociaal gedrag in Amsterdam waar te nemen om er een serie van te maken. En dat doen we dan ook. We maken een fotogalerie van asociaal gedrag. Ter lering, ergernis en stiekem ook wel wat vermaak natuurlijk.
Heeft u ook een foto voor onze galerie? Mail hem naar de redactie.


elf reacties op "Galerie van asociaal gedrag [4]"

eva
-1-  eva:
Arnoud, jongen, je moet een flink van bil. Het is niet meer te harden die verzuurde inslag.
JohnN
-2-  JohnN:
@ eva -
wat is dat nu? bied jij je aan?
Dit lijkt me toch niet toegestaan hoor binnen "de regels voor discussies op Amsterdam Centraal"
on-topic lijkt me toch dat die bloemenkoopman best met de tram naar zijn stalletje kan en daar niet noodzakelijk een woestijnoverwinnaar binnen handbereik voor nodig heeft. Natuurlijk een grijs kenteken ook nog voor goedkoop woonwerkverkeer en gratis parkeren (als er toch wat te katten moet zijn)
De Lutsjes
-3-  De Lutsjes:
@JohnN:
Een grijs kenteken is nu eenmaal voorbehouden aan ondernemers met veelal een bestelauto, legitiem dus. Ook heeft een grijs kenteken niets van doen met goedkoop woon/werkverkeer, danwel gratis parkeren. Er is hier slechts sprake van een belastingvoordeel!
De bloemenkoopman heeft de bestelbus nu eenmaal nodig om z'n koopwaar vanaf de veiling naar z'n stal te vervoeren en dat kán simpelweg niet per tram...
Men zou hoogstens wat bedenkingen kunnen hebben bij het type auto.
Arnoud
-4-  Arnoud:
Eva, meisje, als ik een dergelijke opmerking tegen jou zou maken zou ik onmiddellijk opmerkingen als 'seksistisch' en 'vrouwonvriendelijk' naar mijn hoofd krijgen. In het kader van de gelijke behandeling vind ik dit dus een uitermate seksistische opmerking.
JohnN
-5-  JohnN:
@ De Lutsjes: Er mankeert mij niets aan mijn ogen hoor. Ik zie hier toch duidelijk een 4-wd Land Rover met een grijs kenteken staan. Er zit dan wel geen achterbank in, maar ik denk toch niet dat dit een auto is die zou moeten worden geregistreerd als "bestelauto". Ik denk hooguit dat het de bloemenkoopman gelukt is om de fiscus te overtuigen dat hij die Land Rover nodig heeft om een aanhanger te trekken.
Zonder aanhanger is het niet bepaald een ideaal voertuig om bloemen mee van de veiling op te halen. Zo te zien gebruikt de bloemenkoopman zijn auto vnl als alternatief voor de fiets of de tram.
De Lutsjes
-6-  De Lutsjes:
@JohnN:

U ziet alles wel buitengewoon scherp: zelfs het ontbreken van een achterbank :-D
JohnN
-7-  JohnN:
@ de Lutsjes: 7-VDF-56 ;-)
De Lutsjes
-8-  De Lutsjes:
@JohnN:

Het is ons beslist niet ontgaan dat het hier om een auto met een grijs kenteken zou gaan, vandaar dat we Uw vooroordelen hieromtrent enigszins hebben genuanceerd.
Suffie
-9-  Suffie:
Ik zit hier te genieten! Hoe een simpele foto zó'n onuitputtelijke stroom van ooggeklepte vooroordelen en nergens op gebaseerde aannames kan veroorzaken! Absoluut gewéldig...!
JohnN
-10-  JohnN:
@Suffie: Waarom dacht je dat vele marktkooplieden een terreinwagen (Mercedes of Land Rover) + aanhanger voor het uitoefenen van hun beroep gebruiken? En niet een bestelbus of mini-truck? Om dezelfde reden waarom er sommige mensen het jaar rond in een camper rijden.
Aannames, oogkleppen.. ik heb er geen last van hoor. Waarnemen, daar leer je van. De fiscus ook, al zijn ze wat trager.
Suffie
-11-  Suffie:
John, lees nou je eigen reactie eens na.... Da's toch één grote aanname? Kom nou eens met harde waarnemingen en feiten, zo bevuil je alleen de discussie maar.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.