Home > > Grofvuil

Grofvuil

Foto: Laura Bras

Een mooi moment om de hele dag uit het raam te kijken is zondag. Tenminste, als je net als ik uitkijkt op een plateau met ondergrondse afvalcontainers. Tevens dé verzamelplek voor grofvuil. Hoewel je officieel pas 's avonds je overbodige 'grote spullen' mag achterlaten, doen de buurtbewoners elkaar een plezier en gooien zondagochtend alles wat stuk is of nog heel is maar gewoon weg moet, op een hoop.

Net als mijn overburen druk ik zo nu en dan mijn neus tegen het raam om te kijken wat er ligt. En als die ene ontbrekende plantenbak of die langgezochte lamp dan ineens voor het grijpen ligt, is het zaak om een sprintje te trekken.

Het is een mooie wederdienst van geven en nemen. En omdat ik zelf ook weleens iets meeneem, dacht ik de buurt een dienst te bewijzen door eindelijk de beslissing te nemen om mijn geliefde rode bank, die in goede staat was maar al een tijdje de huiskamer blokkeerde, op straat te zetten.

Wachtend op een nieuw thuis...

Na een traantje te hebben weggepinkt, keek ik vol verwachting uit het raam. Wie zou er op afkomen? Zou men gaan proefzitten? Waar zou mijn bank vannacht slapen? Maar het was geen goede dag voor de bank; toen het donker begon te worden stond hij er nog. En ook op het moment dat ik midden in de nacht het gordijn nog even opzij schoof, ving ik een rode glimp op.

Toen de zon en daarmee ook de afvalauto met grijper aan de horizon verscheen, durfde ik niet meer te kijken. Gelukkig is het pas over een week weer grofvuil.  


drie reacties op "Grofvuil"

JohnN
-1-  JohnN:
snik ...
je had natuurlijk ook kunnen besluiten op de bank te gaan slapen.
kwam je meteen te weten waar je geliefde bank onderdak kreeg.
Anton
-2-  Anton:
Zo te zien nog een schitterende bank. Wordt niet zo snel meegenomen door particulieren omdat men passend vervoer moet hebben voor de transport. Eén keer per week slechts grofvuilophaal bij jullie? In het centrum mag je elke voorafgaande dag bellen om dit aan te melden, de volgende dag wordt het dan opgehaald, ook op zaterdag. Dat is nog eens service!
Bart
-3-  Bart:
Zo'n mooi bankje in grijsblauw hebben we (mijn vrouw zag 'em s'avonds bij het uitlaten van de hond) ooit samen van de Ceintuurbaan/ hoek van Wou naar de Govert Flinck gesleept, zo rond half twaalf s'nachts, drie trappen op (buren geirriteerd), maar we hebben er nog steeds plezier van, na 12 (sic!) jaar....

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.