Home > > Galerie van asociaal gedrag [2]

Galerie van asociaal gedrag [2]

Galerie van asociaal gedrag [2]

Brommobielen zijn natuurlijk een uitkomst voor de minder valide medemens. Maar om het 'parkeren op de stoep' als verkoopargument te gebruiken is regelrecht asociaal. Deze brommobiel stond namelijk behoorlijk in de weg (Bilderdijkstraat, hoek Kwakersplein).
Wat te denken van de rollators, de scootmobielen en de blinden die er ook nog langs willen?
Dealer A-plus uit Aalsmeer mag wel eens bij zichzelf te rade gaan. Of komt hij nooit in Amsterdam?

Update 14-08-2011: Er ontstaat gemakkelijk verwarring over gehandicaptenvoertuigen met motor en brommobielen. Gehandicaptenvoertuigen mogen wél op de stoep parkeren, brommobielen niet.
Wanneer het voertuig op de foto dus een brommobiel is, is de reclame op de deur onjuist en misleidend.

Overigens heeft de overheid inmiddels ook in de gaten dat er gretig misbruik wordt gemaakt van de verwarring.
Koop zo'n ding maar niet voor de genoemde voordelen, want de regels gaan veranderen. Dat zal tijd worden.

Er valt genoeg asociaal gedrag in Amsterdam waar te nemen om er een serie van te maken. En dat doen we dan ook. We maken een fotogalerie van asociaal gedrag. Ter lering, ergernis en stiekem ook wel wat vermaak natuurlijk.
Heeft u ook een foto voor onze galerie? Mail hem naar de redactie.


drie reacties op "Galerie van asociaal gedrag [2]"

JohnN
-1-  JohnN:
Eigenlijk zou er een speciaal document moeten zijn om deze geen-vlees-en-geen-vis voertuigen te berijden. In plaats van een rijbewijs. Niet om die dealer in Aalsmeer zijn brood uit de mond te stoten maar in het algemeen belang wat daarboven staat. Want met de beperkte ruimte in de stad en op de weg op het platteland is het niet wenselijk dat deze dingen boven de wet staan. Wie uitstekend ter been is en goed kan fietsen moet alleen de keus hebben tussen de benenwagen, fiets en rijbewijs-auto, net zoals je, goed van lijf en leden, niet met je auto op een invaliden parkeerplaats mag staan (en natuurlijk niet op de stoep) Ik denk dat de dealer daar een wettelijke grens overschrijdt (aangifte?).
De stoep in de stad is er voor de voetgangers, al zou je dat niet zeggen met al die geparkeerde fietsen, reclame sandwiches, plantenbakken en tijdelijke afvalverzamelingen (en dan nog die paaltjes...) Op het platteland is het in het toeristische seizoen een ellende op een 80 km weg in de file achter een 45 km brommobiel te moeten sukkelen omdat het te druk en dus te gevaarlijk is om in te halen.
Bart
-2-  Bart:
Eens @JohnN, natuurlijk moesten al die karretjes, met of zonder electrische of benzinehulpmotor, zeker als ze zoals deze verkoper beweert, op de stoep geparkeerd mogen worden???, uitsluitend voorbehouden worden aan invaliden/mindervaliden, met een bonnetje van de gemeente op zak (of een sticker op de ruit). Nu rijden veel jongelui met iets teveel zakgeld ook in zo'n ding, het schijnt in Bloemendaal zelfs een rage te zijn voor Barbies zonder rijbewijs.
Lijkt me een gevalletje gemeentelijke regelgeving aanpassen... En de 2e kamer mag zich er ook nog wel eens over buigen (motorverkeersregelementenwet), in plaats van meer triviale zaken, zoals of Mark Rutte nu wel of niet heeft gedanst op DanceValley.... Wat mij betreft had hij wat meer op de 'schapen' in de 2e kamer gelet... Als die wolfskleren hadden gehad, zou Mark niet meer mogen dansen...
Arnoud
-3-  Arnoud:
Ik heb het nog eens nagezocht. Indien dit een brommobiel is (en daar lijkt het op), mag hij helemaal niet op de stoep parkeren en heb je er wél een rijbewijs voor nodig.
Zie de update in de tekst.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.