Home > > Onbekende buurten

Onbekende buurten

Schrijf over uw buurt!

West: Gezicht vanaf de Buyskade.

Ik weet niet hoe ik daar nu precies bij kwam, maar ik realiseerde me ineens dat ik nog nooit in IJburg ben geweest. Inderdaad, het is een schande. Maar als je er niets te zoeken hebt, kom je er ook niet snel.
Het zal voor meer mensen gelden, bedacht ik. Amsterdammers in hart en nieren, maar toch zijn sommige buurten hen volslagen onbekend.

Ik merk het wel eens met Nieuw-West (waar ik zelf woon), dat mensen uit andere delen van de stad daar een volslagen verwrongen beeld van hebben. Terwijl het toch een prachtig stadsdeel is, met het meeste groen van heel Amsterdam, prachtige parken, lanen, bijzondere plekjes, architectuur, landelijke gebieden, plassen, sloten en andere waterpartijen. En, toegegeven, net als elders ook de nodige lelijkheid. Ik snap nooit zo goed waarom iedereen (van buiten de stad meestal) zo nodig binnen de ring wil wonen. Mooi natuurlijk, maar te duur, te druk en veel te krap.

Misschien heeft u ook wel het nodige over uw eigen buurt te vertellen, op te merken, op te scheppen of juist af te katten. Ik zou zeggen: doe dat dan hier op Amsterdam Centraal. U krijgt van ons een podium. Probeer het een beetje aardig op te schrijven (zo nodig verbeteren we wel wat dingen), doe er een fotootje bij.
U hoeft er niet per se te wonen, u mag er ook werken, er gewoond hébben of er veel van af weten.

Wie weet groeit er een interessante serie uit. En misschien woont/werkt er onder u wel iemand in IJburg die mij kan vertellen waarom ik daar tóch eens moet gaan kijken. Of niet natuurlijk...

Mail uw stukje naar: amsterdam [at] googlegroups.com


twee reacties op "Onbekende buurten"

Xandra Lammers
Leuk initiatief.

Wij wonen, als een van de eersten, op het Haveneiland sinds 2005, en hebben de ontwikkelingen hier vrijwel vanaf het begin meegemaakt. De gemeente doet er inmiddels veel aan om het hier leefbaar te houden. Het valt niet mee met zoveel verschillende leefstijlen op een eiland.

Inmiddels wonen er zo'n 15.000 mensen op IJburg. Dat lijkt veel, maar is het niet. Er is wel horeca en er zijn winkels, maar het is hier voor de middenstand geen vetpot. Hopelijk komen er meer (kapitaalkrachtige) mensen wonen.

Het water alom geeft een ontspannen sfeer. Kom eens kijken, zou ik zeggen. Er is bijzondere architectuur op het Steigereiland en het Haveneiland-Oost. Mis vooral niet het gebouw Witte Kaap, en natuurlijk het prachtige, weidse IJmeer.

Vriendelijke groet,
Arnoud
-2-  Arnoud:
@Xandra: het zou leuk zijn wanneer u uw stukken over IJburg ook op Amsterdam Centraal zou willen plaatsen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.