Home > > West: Adolf van Nassaustraat

West: Adolf van Nassaustraat

West: Adolf van Nassaustraat

zeventien reacties op "West: Adolf van Nassaustraat"

jaap
-1-  jaap:
Adolf van Nassaustraat, Arnoud.

Mijn inziens een van de mooiste blokken van B&L. Inderdaad, die schotels.. Overigens is het complex een van de eerste sociale woningblokken met cv.
Aan de voorkant, aan de veel meer statige B&L weg, zitten aanmerkelijk minder schotels. Maar ach, overburen zijn er niet op de A. van Nassaustraat dus de horizon vervuiling irritatie is beperkt (er is slechts een overbuurman en die stinkt naar Amsterdams Zuur).
Arnoud de Jong
@Jaap: goed dat je dit corrigeert, ik dacht dat het bij de W. de Zwijgerlaan hoorde.
Landlustobject
-3-  Landlustobject:
De binnentuin van dit blok (tussen de Adolf van Nassaustraat en de Bos en Lommerweg) wordt binnenkort opgeknapt. Het verschil in schotels is inderdaad opvallend!
JohnN
-4-  JohnN:
Het heeft wel wat, als het er zoveel zijn. Misschien zouden het er nog meer moeten zijn, zodat het samen een soort kunstwerk wordt van ronde gewelfde vormen in contrast met de rechthoekige lijnen van het pand. Gelukkig geen balkonnetjes, dan zou het weer oerlelijk zijn. Het gebouw luistert rijkhalzend met honderd oren naar signalen uit de ruimte
JohnN
-5-  JohnN:
het is al laat: reikhalzend dus
engine 54
-6-  engine 54:
In de Ferdinand Huyckstraat, ook in Bos en Lommer, zijn ze allemaal mooi beschilderd.
Ziet er leuk uit!
Landlustobject
-7-  Landlustobject:
De balkonnetjes zitten aan de andere kant (met zicht op de binnentuin). Ik ga eens kijken in de F. Huyckstraat, lijkt me inderdaad leuk!
engine 54
-8-  engine 54:
Nou, ik kwam er vanmiddag langs Landlustobject en ik zag dat er nogal wat steigers stonden.Het zal dus een beetje tegenvallen. Maar het zag er leuk uit!
Karel
-9-  Karel:
De schotels staan zo omdat ze gericht staan op satellieten die in t zuiden hangen, zoals 99% vd satellieten. Aan de bos en lommerweg kant heb je dus weinig aan een schotel.
Arnoud de Jong
Ik heb als kind op de Willem de Zwijgerlaan gewoond en ik vind het nog steeds een fantastisch mooie buurt. Kijk bijvoorbeeld ook eens op de Rijpgracht.
Bart
-11-  Bart:
Kunst!!
( je zou ze ook resp. groen, geel blauw magenta en zwart kunnen spuiten, nog meer kunst..) Wie heeft er bezwaar tegen schotels: onze antenne naar de wereld, sinds HoogerSmilde en IJsselstijn zijn uitgevallen...
wk
-12-  wk:
Een andere indeling van het zenderpakket op de kabel helpt óók. Of in de toekomst: internet-TV.
Dan kan iedereen kijken naar de zender die hij zelf kiest. En wordt B&L nóg mooier.
Want geef toe: die schotels waren niet door de architekt bedacht.
Bart
-13-  Bart:
Ik kom even terug op mijn vorige reactie: De foto is prachtig! de schotels, als ze niet als kunstobject behandelt gaan worden, natuurlijk minder... De beste oplossing voor architect, woningcorporatie en bewoners is natuurlijk een kabel/ glasvezel verbinding waarbij schotels volstrekt overbodig worden.. Maar zolang UPC en ZiGGO en anderen weigeren de mediterrane zenders door te geven, kan ik mij dit gevelbeeld best voorstellen.. Ze zijn in ieder geval betrouwbaarder dan de kabelbaasjes op dit moment.
En het is gewoon een mooie buurt, Arnoud, zeker de Rijpgracht.
Zelfs in Lelystad heb ik 2 (sic!) schotels hangen, omdat mijn kabelaar weigert bepaalde zenders door te geven. Wij hebben maar liefst 3 relizenders in het pakket...
Gert
-14-  Gert:
Vanmorgen fietste ik langs het blok en ineens zijn (vrijwel) alle schotels verdwenen!? Een enorme verbetering. Watskebeurt?
Arnoud
-15-  Arnoud:
Mogelijk heeft de verhuurder een centrale schotel op het dak gezet en gezegd dat de rest van de gevel moet. Dat gebeurt wel vaker.
Gert
-16-  Gert:
Misschien interessant er een recente foto naast te plaatsen. Voor en na de make-over. Ik vind de reacties alhier wat ál te mild over schotels aan de gevel. Er een kunstzinnige intrpretatie aanhangen, erg interessant. Maar als je als bewoner in deze buurt vrijwel continue tegen die schotels aan moet kijken (terwijl er toch legio alternatieven zijn voor ontvangst van welke zender die je ook maar wilt) oordeel je waarschijnlijk wel anders.

Op de Gerard Callenburgstraat (haaks op de hier tweemaal geroemde Rijpgracht) klimmen huurders zelfs met gevaar voor eigen leven op het schuine dak (5 hoog) om zo'n schotel in de nachtelijke uren met keilbouten aan de schoorsteen te bevestigen. En als er eenmaal 1 of 2 hangen, hangen er binnen no-time tien. Zo ongelooflijk zonde van het straatbeeld en zo onnodig ook.
Arnoud
-17-  Arnoud:
@Gert: Als je een recentere foto hebt plaatsen we hem graag.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.