Home > > Centrum: Bouw overkapping Busstation CS

Centrum: Bouw overkapping Busstation CS

Centrum: Bouw overkapping Busstation CS

zes reacties op "Centrum: Bouw overkapping Busstation CS"

wk
-1-  wk:
Hoe lang zijn ze daar nu al bezig?
De werkzaamheden duren zeker tot de NoordZuidLijn af is?
Met een beetje vertraging nóg tien jaar?
O. Schmidt
-2-  O. Schmidt:
@wk

Ontzettende azijnpisser die je bent. Ze zijn pas sinds april bezig en een derde van de nieuwe kap is al praktisch af. Over driekwart jaar staat 80%.
JohnN
-3-  JohnN:
Als ik aan de de Ruyterkade denk zoals die voor de grote ingreep was, heb ik het gevoel dat ik ver in de historie terugmoet. Weet eigenlijk haast niet anders of het is er een provisorische 'zooi' aan de IJkant van CS. Voor de auto's is het nog het beste, voor brommers en fietsers onoverzichtelijk. Voor de voetgangers vanaf de ponten is het een gevaarlijke en ongemakkelijke toestand, ten dele ook mede veroorzaakt door de pontgangers zelf die er al op willen als die nog moet aanleggen en eerst mensen nog aan wal moeten. Ik hoop het nog mee te maken dat die fraaie 'artist impression' van de IJzijde CS in opleveringsfase echt werkelijkheid zal zijn.
eva
-4-  eva:
Mooi die overkapping, jammer dat ze niet dezelfde boog-ronding gebruikt hebben als de oudere naast gelegen kappen. Was het meer een eenheid geworden.
wk
-5-  wk:
Persbericht van de gemeente:
Het Naco-gebouwtje is op 9 juni 2004 weggehaald.
“Volgens de huidige planning, keert het Naco-gebouw in 2005 terug op het waterplein dat aan de Oostzijde van de nieuwe kade wordt aangelegd.”
Milena Tsareva
-6-  Milena Tsareva:
@Eva
Inderdaad jammer dat niet dezelfde boogronding gebruikt is. Dat was me ook opgevallen. Een gemiste kans, die waarschijnlijk nooit meer rechtgezet kan worden. Nu wordt er iets nieuws in een stadsgezichtsbepalend decor geplaatst dat er totaal niet bij past. Net als het ultramoderne Mint hotel naast de Odebrug aan het Oosterdok dat pijnlijk contrasteert met de middeleeuwse panden aan de overkant in het centrum.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.