Home > > Heden in dit theater: De Maagverkleining

Heden in dit theater: De Maagverkleining

Slotervaart / Centrum - Het Slotervaart Ziekenhuis is een commercieel ziekenhuis, dus moeten ze daar af en toe iets doen om de aandacht te trekken.

Zo werden ze eerder bekend met een omstreden polikliniek voor de behandeling van de Mexicaanse griep. Die polikliniek was zelfs al uit de grond gestampt voordat onze nationale viroloog Ab Osterhaus überhaupt de kans had gehad zich op het onderwerp in te lezen.Maar dit is allemaal alweer veel te lang geleden. Dus gaan ze donderdagmorgen live een maagverkleiningsoperatie laten zien. In Tuschinski.Dat schijnt hun jaarlijkse personeelsfeestje te zijn, want vorig jaar was er ook al zo'n festijn.

Maar goed, als u het allemaal nog wilt meemaken, haast u, de voorstelling is deze donderdagochtend van 08.15 tot 12.00 uur. Toegang gratis.

Ervaringsdeskundige Hanneke Groenteman zal de beelden van sappig commentaar voorzien en vragen uit het publiek beantwoorden, heb ik begrepen. Je moet er maar trek in hebben. Zelf zou ik dit soort bloederige vertoningen niet graag in Cinemascope met Dolby Surround voorgeschoteld krijgen, hoe informatief ook.

Het Slotervaart Ziekenhuis schijnt specialist te zijn op het gebied van extreem overgewicht. Er is een obesitas poli en een polikliniek voor werkelijk absurd dikke kinderen (mijn woorden uiteraard).

Het Slotervaart heeft trouwens voor bijna alles een poli, is mijn indruk. Zo is er ook een rookstoppoli en een lipidenpoli (tegen hoog cholesterol). Waarvan ik overigens zelf ook enthousiast gebruik heb gemaakt. Hopelijk blijven de andere poli's mij bespaard, want ik wil natuurlijk niet in het vaarwater van mevrouw Groenteman geraken.


vier reacties op "Heden in dit theater: De Maagverkleining"

Suffie
-1-  Suffie:
Tegenwoordig zie je steeds meer chirurgen met van die beschermende brillen op. Als je er eentje ziet met een rood en een groen glas weten we meteen hoe laat het is.
JohnN
-2-  JohnN:
Nou, en hebt u genoten?
Maaike
-3-  Maaike:
Deze voorstelling werd u mede aangeboden door MacDonalds
Bart
-4-  Bart:
Mocht je willen, Maaike!Ze sponsorden waarschijnlijk de cola en de patat in de pauze... ( heb je er ooit gegeten overigens? ik slechts 1 keer maar nooit weer, de kipnuggets zijn helemaal verkeerd gevallen, vervolgens ben ik bekeerd tot binnenshuis eten, of als het echt niet meer anders kan, een broodje of patatje bij een erkende 'gezonde' zzp'er, die niet tot een grote keten behoort.. En dan nog!?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.