Home > > Afkickverschijnselen

Afkickverschijnselen

Slotervaart - Ik wil u even waarschuwen dat ik onlangs ben gestopt met roken. Ik zeg waarschuwen, omdat de neveneffecten niet aangenaam zijn voor de omgeving. De wijde omgeving kan ik wel zeggen. Ik ben snel geïrriteerd, kortaf en een stuk onverdraagzamer dan voorheen.

Bijvoorbeeld in mijn mening over die twee criminele Marokkaanse broers in Slotervaart. Stadsdeelvoorzitter Marcouch wil ze terugsturen naar Marokko, want hun verblijfsvergunning is verlopen.

Toen ik nog rookte dacht ik: nou, nou, kun je dat wel maken, is dat niet in strijd met onze rechtsstaat? Die jongens wonen hier tenslotte al 15 jaar.
Maar nu zeg ik: doen!
In de krant lees ik dat hun vertrouwenspersoon woedend is op Marcouch. De vertrouwenspersoon vindt dat de jongens 'Amsterdammers zijn' en daarom 'óns probleem'.
De vertrouwenspersoon snapt het niet. Juist omdat die twee broertjes tevéél 'ons probleem' werden, moeten ze weg. Ze zijn geen Nederlanders, laat staan Amsterdammers en daar hoopt Marcouch gretig gebruik van te maken nu de gelegenheid zich voordoet.

En nu ik gestopt ben met roken, denk ik zelfs: welke idioot heeft 15 jaar lang steeds de verblijfsvergunning verlengd van twee onverbeterlijke criminelen? Die rechtsstaat van ons is ook wel een beetje softe rechtsstaat, verstikt in de eigen wetten en regeltjes, met meer mededogen voor daders dan voor slachtoffers.
Gelukkig stelt Marcouch nu een daad. En als hij de broertjes niet wegkrijgt hebben we altijd nog Rob Oudkerk om ze officieel voor gek te verklaren.

Een paar weken geleden zou ik dit soort dingen niet hebben durven opschrijven. Veel te ongenuanceerd. Maar dat is ook wel eens lekker, merk ik nu. Het zijn pure afkickverschijnselen, volgens mij.
Na verloop van tijd schijnen die weer weg te trekken.
Dus neem ik de kans waar zolang het nog kan.

41 reacties op "Afkickverschijnselen"

Rianne
-1-  Rianne:
Het is niet aan een stadsdeelvoorzitter om een besluit te nemen over wel/niet laten uitzetten van mensen. Dat zou al te gek worden. Marcouch moet eens leren dat hij niet alles naar zijn hand kan zetten, hij is slechts stadsdeelbestuurder. Ook Rob Oudkerk met zijn nieuwe klasje en therapie moet gewoon eens leren dat er meer is dan stofjes etc.etc..
Vinus
-2-  Vinus:
Inderdaad: uitzetten die handel! Want zoals algemeen bekend: iedere crimineel die Nederland wordt uitgezet is acuut geen crimineel weer. Dus ik zeg: uitzetten is de beste oplossing!

ps: ben gestopt met nagelbijten, vandaar
De Vliegende Amsterdammer
-3-  De Vliegende Amsterdammer:
Het doel heiligt de middelen? ;-)
Joa
-4-  Joa:
Ahhh, wat kan een vleugje sarcastische humor kan wonderen doen. Mijnheer De Jong, gefeliciteerd met dit schitterende stuk.

Ik kan eerlijk gezegd begrijpen dat de vriendjes en bendeleden van deze twee broers weinig gecharmeerd zijn van deze dreigende uitzetting. Het is alleen maar logisch; wanneer je jaren lang samen tasjes hebt geroofd, hand in hand overvallen pleegt en je vermoedelijk ook op andere manieren gezamenlijk asociaal en egocentrisch opstelt, dan ontwikkel je een bijzonder sterke band met elkaar. Om twee vrienden waarmee je zoveel hebt meegemaakt te zien vertrekken, is natuurlijk bijzonder pijnlijk.

Alsof het nog niet genoeg was wordt deze schok dan ook nog eens versterkt door de brute doorbreking van het gevoel van veiligheid dat deze jongens al jaren wordt opgedrongen. Het wordt ze al zo lang duidelijk gemaakt dat het in dit land volstrekt onnodig is om je zulke overdreven zaken als algemene beschaafdheid eigen te maken of te werken voor je geld. Waarom zou je? Tasjes roven betaalt per uur veel beter, en als dat niet lukt, dan is er nog altijd de uitkering.

Het is dan ook volstrekt begrijpelijk dat deze jongens zich verraden voelen door deze Marcouch, die nota bene uit dezelfde etnische fractie voortkomt. Hij hoort zich, als medemarrokaan, juist druk bezig te houden met de vereeuwiging van deze perfecte status quo. Maar nee, meneer Marcouch is naar de andere zijde overgelopen - de kant van die sukkels die zich druk maken over zoiets onpersoonlijks als het welzijn van een geheel volk.

Nu word ik te cynisch; mea culpa. Maar ik blijf erbij dat ik het probleem niet snap. Een veelgehoord argument, zoals ook geuit in het bericht van mijn voorgangster Rianne, is dat Marcouch de autoriteit helemaal niet heeft om lastpakken het land uit te zetten. Nou EN? Dan doet iemand anders het die er wel de autoriteit heeft; resultaat blijft dat we van twee asociale parasieten af raken en een voorbeeld stellen voor alle andere sociale bloedzuigers die ons land rijk is. En dan bedoel ik zowel allochtoon als autochtoon, alhoewel het met autochtone onruststokers helaas wat moeilijker is om ze het land uit te zetten - maar misschien bedenkt iemand daar ooit nog wat op. 't Is te hopen.
Marco
-5-  Marco:
Joa verwoordt perfect wat 95% van Nederland denkt; behalve die 5% van grachtengordelbewoners en ander naief volk :)
Vinus
-6-  Vinus:
@Marco
Inderdaad, iedereen het land uitgooien die crimineel is. Dat helpt. Maar denk je dat het buitenland daar op zit te wachten? Het is heel erg je eigen straatje schoonvegen en het probleem totaal niet oplossen.
Marco
-7-  Marco:
Ach zie Vinus, nog 1 iemand van die 5% :)
Ze zijn Marokkaans, voelen zich Marokkaans (hebben expres daarom geen NL paspoort aangevraagd), zijn volgens de Marokkaanse regering Marokkaans (ze MOGEN nieteens van hun Marokkaans paspoort af), dus kortom: logische volgende stap is enkeltje Tanger.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
John Zwart
-8-  John Zwart:
Ja hoor, 't land uit, en snel een beetje en al die slenterende patat met dunne stront etende toeristen ook maar in één moeite door, ergerlijk zoals die me voor de voeten lopen, fietsen, rijden. Zijn we weer gezellig onder ons.
Anneke uit Zeeburg
-9-  Anneke uit Zeeburg:
En wat dachten we dan van die doorgeslagen heer Tofik Dibi (Groen Links) overigens ook van Marokkaanse afkomst....
Die is volgens mij nog veel lachwekkender dan onze illegale criminele Marokkaanse broers...

Ik citeer: Tofik Dibi (GroenLinks) schrok van het nieuws in Trouw dat de politie in Slotervaart twee criminele Amsterdamse broers wil uitzetten naar Marokko. We zullen er zelf wel tegen optreden, want je kunt het de Marokkaanse koning niet aandoen ze terug te sturen.”

Tweede Kamerlid Dibi schrok nog meer toen bleek dat hij de broers kent. „We hebben vroeger op straat vaak gespeeld en heel veel gelachen. Mijn broers en ik zijn die jongens op een gegeven moment uit het oog verloren. We weten dat het geen lieverdjes zijn, maar ze zijn niet alleen daders, maar ook slachtoffers van familiedrama’s en falende instanties.”

http://www.trouw.nl/nieuws/...
Van Inkel
-10-  Van Inkel:
Wat mij opvalt is dat er gedaan wordt alsof uitzetting het allerergste is dat een mens kan overkomen. Dat kan alleen waar zijn als het leven in Marokko echt heel vreselijk is. Maar dezelfde mensen die altijd verkondigen dat de Marokkaanse cultuur zo mooi is, zo warm en zo gastvrij en dat deze cultuur ons op allerlei gebied veel te bieden heeft, zoveel dat wij genoopt zijn tot bescheidenheid voor wat betreft de fraaiheid van onze eigen cultuur tegenover al dit moois, diezelfde mensen zijn mordicus tegen uitzetting. Lijkt met toch niet helemaal consistent.
Een Amsterdamse PVV-stemmer
-11-  Een Amsterdamse PVV-stemmer:
“Ze zijn niet alleen daders, maar ook slachtoffers van familiedrama’s en falende instanties.” Beste Tofik ze zijn geen slachtoffers van falende instanties of failliedrama's ze zijn slachtoffer van een falende ideologie namelijk de Islam.
Slachtoffer geluiden zoals jij die nu weer de wereld in helpt in samenwerking met Tariq Rammedan, Aleid Wolfsen en maken de PVV groot.
Dit is iets wat politiek correct links in Nederland niet beseft dus de PVV zal nog wel een tijdje blijven groeien.
Kees
-12-  Kees:
Dat een Marokkaan met een dubbel paspoort toch écht wel een Nederlander is, daar was al zoveel dicussie over. Nou gaan we nóg een stapje verder: een Marokkaan zónder Nederlands paspoort is óók een Nederlander! Wauw!
Jan Peter de Waal
-13-  Jan Peter de Waal:
Criminele broer wil land niet uit
AMSTERDAM Een van de twee criminele Marokkaanse broers die in vreemdelingenbewaring vastzit, is een juridische procedure begonnen om zijn verblijf aan te vechten. De voorbereidingen voor zijn uitzetting gaan echter gewoon door.

Zie verder: http://www.rtvnh.nl/nieuws/...

Aangepast door redactie: het zonder toestemming volledig overnemen van berichten uit andere media kan leiden tot claims van de rechthebbende en dat hebben we natuurlijk liever niet.

bron: rtvnh.nl
Joa Warndorff
-14-  Joa Warndorff:
Quote: [i]Beste Tofik ze zijn geen slachtoffers van falende instanties of failliedrama's ze zijn slachtoffer van een falende ideologie namelijk de Islam.
Slachtoffer geluiden zoals jij die nu weer de wereld in helpt in samenwerking met Tariq Rammedan, Aleid Wolfsen en maken de PVV groot. [/i]

Ik snap hem niet helemaal, O Amsterdamse PVV-Stemmer. De Islam maakt mensen crimineel, als ik het goed begrijp? In de Koran staan een soort tien geboden 'Gij zult stelen, Gij zult uw naaste haten, Gij zult moorden waar mogelijk"? Niet per sé aan jou persoonlijk gericht hoor, meer over bepaalde stemmers in het algemeen: denken ze eigenlijk zelf ooit wel na, of laten ze Wilders al het denkwerk voor ze doen en horen daarna op tv wat ze precies na moeten zeggen?

Dit is iets wat politiek correct links in Nederland niet beseft dus de PVV zal nog wel een tijdje blijven groeien.

...en daarna gaan ze (niet letterlijk) dood. Net als Verdonk met 'r TON.

________________________________________________________
@ Marco: Danke ^^

@ Vinus, aanvullend op Marco:

Inderdaad, iedereen het land uitgooien die crimineel is. Dat helpt. Maar denk je dat het buitenland daar op zit te wachten? Het is heel erg je eigen straatje schoonvegen en het probleem totaal niet oplossen.

Ik snap je punt opzich wel, maar ik ben bang dat deze redenering eigenlijk alleen in principe opgaat voor het uitzetten van autochtonen. Ook geloof ik niet dat het Marokko veel verdriet zal doen als deze heren worden teruggestuurd; daar hebben ze namelijk ook gevangenissen, die zijn een stuk minder leuk dan hier, en dat weten die twee zelf ook. En dan ten laatste; iemand die elders vandaan komt uitzetten, hoe nationalistisch of racistisch je het ook moge noemen, is niet zozeer 'je eigen straatje schoonvegen,' als wel 'de hondenpoep die buurman op jouw stoep laat liggen voor zijn eigen deur deponeren' (hiermee is het trouwens absoluut niet mijn bedoeling de jongens in kwestie met hondenkak te vergelijken - het blijven immers mensen).
Daphne
-15-  Daphne:
“Om voor een verblijfsdocument in aanmerking te komen, moet u tenminste voldoen aan de volgende voorwaarden:
U bent geen gevaar voor de openbare orde, openbare rust of nationale veiligheid.”
Hoe kunnen die gasten dan al vijftien jaar een verblijfsvergunning hebben en tegelijkertijd meerdere keren veroordeeld zijn?

http://www.overheidsloket.o...
Richard Cohen
-16-  Richard Cohen:
Maar die standpunten die Wilders hanteert zijn ter protectie van een tolerant Nederland. Er bestaat geen land waar je grenzeloos tolerant kunt zijn, er zijn altijd mensen die van deze tolerantie misbruik maken. Er moet een duidelijk omkadering zijn van regels anders krijg je met problematiek te maken zoals Nederland het op dit moment kent.
Wat ik je brom
-17-  Wat ik je brom:
Geen paniek, er is geen crisis
De PvdA heeft tijdens deze regeerperiode al heel wat principes bij het oud vuil gezet. Zo nodig ging dat zelfs vergezeld met de exit van een minister (hoi Ella!). De partij is de waterdrager van het kabinet en doet er alles aan om als team de eindstreep te halen. Afstappen is geen optie, want dan gaat Wilders er met de winst vandoor. Het piept en het kraakt, en tot overmaat van ramp dreigt de ploeg nu ook uit elkaar te vallen vanwege een vliegtuigje. Naar buiten toe is er niets aan de hand natuurlijk. Wouter kon gewoon bij de bevalling van zijn jongste spruit aanwezig zijn. “Het debat is pas morgen om vier uur, dus we hebben alle tijd,” sust fractievoorzitter Mariëtte Hamer. Alle tijd om te masseren en te dreigen, en de fractie weer in het gelid te krijgen. Opgeven is geen optie, wie breekt betaalt, pluche is klittenband. Morgen stemmen er misschien een paar PvdA'ers tegen, voor de bühne. Maar Grijs-I dendert door, al kan je altijd hopen...
Ook Geert
-18-  Ook Geert:
Arnoud, ik ben al een jaar en een maand gestopt, een goed idee,en voor alle rokers,zo'n maand of wat voor de volgende verkiezing stoppen om het beste verkiezinsresultaat te krijgen.
Jochem Floor
-19-  Jochem Floor:
@ redactie: De bijdrage van “Wat ik je brom:21 april 2009 22:26” is een copy-paste uit auteursrechtelijk beschermde bron.
Mirte
-20-  Mirte:
Ik maak me toch wel zorgen om het feit dat Amsterdammers tegenwoordig aan burgerrechtspraak doen. Al deze bloggers denken dat ze weten hoe de rechtspraak in elkaar zit en dat wat er in de media wordt geroepen ook daadwerkelijk zo is. Mensen worden dus al veroordeeld voor ze berecht zijn. Misschien heb ik iets gemist maar het wordt steeds gekker hier. Natuurlijk eruit met die criminele Marokkanen. Marcouch gaat lekker in de stemmenrace zitten. Ik vind zijn opvatting net zo erg als die van Wilders. Alleen probeert hij er een mooi sausje over te gooien. Laat mij maar behoren tot die 5% andersdenkenden. Kan ik in ieder geval nog zeggen dat ik zelf probeer te denken en me niet laat opjutten. Arnoud, misschien cynisch bedoeld, maar gezien de reacties vraag ik me echt af welke kant je nu met dit stuk op wilt. Ik ervaar het echt als iets wat eerder thuishoort op Geen Stijl dan op AC. Jammer!
Marco
-21-  Marco:
@Mirte, je bedoelt je wil op deze site alleen extreem-linkse artikelen en reacties zien. Lekker ruimdenkend ben jij :)
WK
-22-  WK:
Marcouch is volledig de weg kwijt.
Op deze manier is de Piet Mondriaanstraat voor de Kaaskoppen en de rotjochies van marokkaanse afkomst-die-wel-zo-snugger-waren-om-hun-papieren-in-orde-te-hebben.
Maar dan faalt nog steeds de aanpak van justitie en politie. En van het stadsdeel.
En wie kan daar wat aan doen?
Marcouch uitzetten hoeft niet van mij. Kies voortaan iemand anders.
Mirte
-23-  Mirte:
@Marco. het enige wat ik probeer duidelijk te maken is dat ik verwacht van mensen dat ze nog een beetje zelfstandig kunnen nadenken en niet alleen maar hitserig reageren. Wat mij betreft heeft dat niets met links of recht te maken. Uit jou reactie blijkt in ieder geval dat je dus gewoon maar vindt dat hier zonder nadenken Marcouch wordt gevolgd in zijn uitspraak terwijl de beste man stadsdeelvoorzitter is en niet gaat over een Nederlands uitzettingsbeleid. Uitspraken van Marcouch zijn dus ongefundeerd en rieken mijn inziens erg naar opruiing. De beste man moet zich bezighouden met het besturen van zijn stadsdeel. Daar zou hij beter aan doen.
Arnoud de Jong
@Mirte:
Ik denk dat Marcouch eens een duidelijke streep wil trekken tussen goedwillende en kwaadwillende Marokkanen in zijn stadsdeel.
Van die laatste categorie heeft iedereen in de samenleving (dus ook de goedwillende Marokkanen) een hoop last. Als dan ook nog eens blijkt dat deze individuen kennelijk niet eens de moeite hebben gedaan om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen, kun je je inderdaad samen met Marcouch afvragen wat de zin van hun aanwezigheid hier is.
Want dergelijke figuren hebben geen enkele emotionele band met Nederland, integendeel, ze minachten de Nederlanders en de westerse cultuur, presteren zelf niets, bezorgen overlast en houden zich bezig met criminaliteit en parasiteren op de samenleving.

Ook als links denkend mens moet je zoiets gewoon eens durven vaststellen. We investeren met z'n allen (meer dan de meeste andere landen) veel moeite, tijd en geld in maatschappelijke drop outs om ze er nog bij te betrekken, maar dat houdt een keer op natuurlijk. We zijn gekke Henkie niet.

Je vergelijking tussen GS en AC is onzin natuurlijk. Ons al dan niet linkse geluid (dat overigens per auteur verschilt) betekent niet dat je meteen geen kritiek meer kunt hebben op allochtonen en alles maar moet pikken.

Ikzelf probeer in mijn stukjes juist aan te zetten tot meer discussie, door het in een bepaalde vorm te gieten. Dat is dus de kant die ik met zo'n stukje als dit uit wil: de discussie, het nadenken en de meningsvorming stimuleren. Ook bij mezelf trouwens.
Vinus
-25-  Vinus:
@ allen: misschien niet helemaal duidelijk, maar uitzetten zal niet betekenen dat deze types hun leven gaan beteren. Ergo: het is geen oplossing. En kortzichtig. En straatje schoon vegen.
Maar goed, als 95% zo denkt en dit graag wil, wie ben ik dan om het te veroordelen en er vraagtekens bij te zetten?

Wie hard roept luistert niet en hoort alleen zichzelf.
Janus
-26-  Janus:
Per direct stoppen met die bodemloze subsidiepotjes uitgeven aan belachelijk initatieven als straatcoaches, ontwaakreisjes en andere sociaal verantwoorde crap.
Keihard aanpakken, net als in het land van herkomst.
Dat linkse getroetel heeft misschien 20 jaar geleden goed gewerkt, maar het is nu een andere tijd, dat vraagt om maatregelen.
Dus geen schouderklopjes, aai over de bol, vlinderreisjes en medelijden door het gevecht tussen twee culturen in, slechte jeugd en falende instanties-gejammer..
Mensen die zich hier niet willen aanpassen en chronisch crimineel gedrag blijven vertonen verdienen gewoon een keiharde trap tegen hun hol!
Streng aanpakken werkt daar, dus dan werkt het hier ook.
En dat is mijn mening!
Janus
Daphne
-27-  Daphne:
@ Janus

Het Centraal Plan Bureau heeft ooit berekend dat de massa integratie vanuit landen als Turkije als Marokko ons 100 miljard euro kost. Dit betekend dat iedere werkende Nederlander hier duizenden euro's aan betaald heeft.
Mirte
-28-  Mirte:
Beste allen en Arnoud. Ik heb niet beweerd dat je niets zou moeten ondernemen tegen mensen die zich op het verkeerde pad begeven. Voor mij maakt dat niet uit of het nu allochtonen of autochtonen zijn. Ik heb slechts gemeld dat het niet aan een stadsdeelvoorzitter is om breeduit in de pers te gaan melden dat hij wil dat deze Marokkaanse jongens worden uitgezet. Dat is niet aan hem om daar iets over te roepen. Nu spits de discussie zich toe tussen alloctonen die dingen doen die niet door de beugel kunnen. Wat dachten we van Chinezen? Hoor je daar wat over? Niet. Hoor je wat over asociale Nederlanders, niets! We hebben deze discussie ook gehad over Antilianen en wat was de afloop? Kortom, ik zou graag willen dat AC zich niet alleen voortdurend focust op allochtonen en dan ook nog dingen gaat roepen die nergens op slaan. Dat is voor mij voorbehouden aan Geen Stijl, niet aan AC. Althans dat hoop ik niet.
Marco
-29-  Marco:
@Mirte, je doet voorkomen alsof AC tot een soort van Geen Stijl is verworden. Verder alles goed met je? :)
Joa
-30-  Joa:
@Mirte: ben dan wel gecharmeerd van je oproep tot zelf nadenken, maar seems to me dat deze discussie over twee specifieke Marrokaanse jongens gaat, en je wat dat betreft op een iets te breed vlak loopt te hameren... En wat is er volgens jou met de Chinezen?
Jan Stender
-31-  Jan Stender:
Ik ben van mening,dat elke buitenlander die hier in Nederland rottigheid uithaald,en overlast veroorzaakt,terug moet naar het land van herkomst
Dus niet alleen die 2 Marokkanen
Als ik als Nederlander de boel ga verstieren,in b.v.Marokko,dan zien ze me ook liever vertrekken
Jan Peter de Waal
-32-  Jan Peter de Waal:
@ Mirte

Wat is er dan precies mis met het benoemen van feiten??
En mag je het beestje soms niet meer bij de naam noemen??
Daphne
-33-  Daphne:
@ Jan Peter de Waal

Ik ben het helemaal met je eens.
Als een maatschappij last heeft van een bepaalde groep criminele jongeren van een bepaalde afkomst, waarom zou dat dan niet benoemd mogen worden???
Is dan toch geen discriminatie, maar een feit naar mijn mening??
En waarom ineens dan aandacht afleiden van het onderwerp en te beginnen over de Chinezen??
Theo
-34-  Theo:
Als een gast in mijn huis iets steelt, komt ie er gewoon nooit meer in.

Als een gast in mijn land iets steelt, geldt hetzelfde.

Jammer genoeg begrijpt alleen Geert Wilders dit. Ik ga dus zeker PVV stemmen.
Ton van Boven
-35-  Ton van Boven:
Ach, uit de laatste reactie blijkt maar weer hoe weinig verstand mensen eigenlijk hebben van politiek en alleen maar stemmen met hun emotie. Heel goed, ga vooral allemaal PVV stemmen. Dan is die partij over vier jaar in ieder geval ook weer van het toneel verdwenen.
O. Schmidt
-36-  O. Schmidt:
Ik had het inderdaad niet van je verwacht, Arnoud! Ik dacht: die Arnoud zal wel elke week thee met deze knapen drinken in het buurthuis.
O. Schmidt
-37-  O. Schmidt:
Mirte moet haast wel een ontzettend goede grap zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er iemand zó walgelijk politiek correct is.
Marco
-38-  Marco:
Nou, 1 broer mag alvast blijven en wint een rechtzaak.
Ik vind t allemaal prima. Zo koerst Wilders rustig af op een recordscore.
Minne
-39-  Minne:
Geniaal O.Schmidt, ook hier heeft u al een mening. Verder alles geregeld voor Koninginnedag? U bent eigenlijk walgelijk incorrect.
O. Schmidt
-40-  O. Schmidt:
Volgens mij is het veel lekkerder om incorrect te zijn dan correct.

Nee, lijkt me niks, al dat gefrustreerde gehyperventileer en die spontane premenstruele rode vlekken in je nek als je iemand iets lelijks hoort zeggen over 'zielige' Marokkaanse criminelen.
sanne
-41-  sanne:
@ O. Schmidt
Het is mijns inziens niet veel lekkerder, het is met name veel makkelijker.
Je hoeft namelijk alleen maar in je eigen straatje te lullen, je kunt alles zeggen wat er in je opkomt, want nuance is een vies woord. Je hoeft je nergens in te verdiepen en als je ergens weinig tot niets vanaf weet, klets je gewoon anderen na. Want met argumenten aankomen waar je ook daadwerkelijk zelf over na hebt gedacht, kost moeite en dat is voor velen te veel gevraagd. Dan is napraten toch een stuk makkelijker. En laten we eerlijk zijn: het is een trend om lekker politiek incorrect te zijn. En dat gewoon nog hardop te zeggen ook. Ha! Kijk mij eens eerlijk voor mijn mening uitkomen.

Ik ben er, deze keer zonder enige nuance, dan ook van overtuigd dat vooral mensen die ofwel vrij dom zijn, dan wel te lui om na te denken, zich bedienen van deze opruiende, populistische teksten en daarmee de verschillen tussen mensen, culturen, geloven en meningen op scherp zetten.

Politiek correct zijn houdt simpelweg in dat je nadenkt over wat je zegt, nadenkt over de gevolgen en nadenkt over wat het met anderen doet. Kortom, NADENKT!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.