Home > > Dutch Bloggie geprezen, maar nog niet tevreden

Dutch Bloggie geprezen, maar nog niet tevreden

Onderstaand artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in het Parool van vrijdag 21 maart 2008, naar aanleiding van het behalen van de Dutch Bloggie 2008 in de categorie Nieuws
Tekst: Tessa van Beest

De weblog Amsterdam Centraal heeft een Dutch Bloggie gewonnen in de categorie nieuws. Arnoud de Jong was een van de eerste vrijwilligers van de site, die vijf jaar geleden begon op initiatief van Lodewijk Asscher.

Gefeliciteerd!
"Dankjewel, we zijn uiteraard hartstikke trots."

Wat maakt jullie eigenlijk zo bijzonder?
"Dat staat allemaal in het juryrapport he? We zijn een enthousiaste groep vrijwilligers en allemaal zeer begaan met de stad."
"Vorig jaar heeft een van onze correspondenten precies uitgerekend wat het kost om een zak vuilnis af te voeren en daarmee de hoogte van de afvalheffingen aan de kaak gesteld. Zo houden we de Amsterdamse politici in de gaten."

Jullie hadden concurrentie van een aantal grote namen in de blogwereld.
"Het gaat in Nederland altijd over dezelfde weblogs. Daarom is het goed dat de Dutch Bloggies bestaan. Er zijn zoveel andere creatieve sites. Die komen door deze prijs ook eens wat meer 'in the picture'."

Moeten we bij Het Parool voor jullie oppassen?
"We hebben niet de pretentie om de concurrentie met Het Parool of AT5 aan te gaan. We hoeven geen dagelijks nieuws te brengen. Amsterdam Centraal laat zien wat er speelt in de stad, wat de mensen bezighoudt."
"En we geven politici de kans te reageren. Maar daar zijn ze nog wat huiverig voor. Dan krijgen ze natuurlijk gelijk de hele bevolking over zich heen."

Want de Amsterdammer weet jullie wel te vinden?
"We hebben duizend tot 1500 unieke bezoekers per dag."
"Tja, als website ben je nooit tevreden - hoe meer bezoekers hoe beter. Het zou mooi zijn als dat aantal over een jaar minstens verdubbeld is."

Vanavond de kroeg in?
"We hebben binnenkort wel weer een keer vergadering. Dan gaan we lekker naar onze vaste stamkroeg en zal het glas ongetwijfeld geheven worden."