Home > > Dronken worden in Bos en Lommer

Dronken worden in Bos en Lommer

Bier in Bos en Lommer
"Hier wíl ik niet eens naar binnen," snauwt Maarten als we bij het Grand Cafe naar binnen loeren. Het is vrijdagavond 21.15 op het Bos en Lommerplein. Ik zie mezelf met twee vrienden op een uitgestorven stuk asfalt staan, terwijl de miezerregen langzaam echte regen wordt.

Geen betere manier om je buurt te leren kennen, dan er goed dronken te worden. Met dat excuus heb ik mijn twee vrienden, laat ik ze maar Danny en Maarten noemen, naar Bos en Lommer gelokt. Een kroegentocht moet uitsluitsel brengen over het bruisende gehalte van mijn nieuwe woonwijk. Maar het Grand Café doet weinig hoopvol aan. Gelukkig! Hij is nu al dicht! Hongerend naar dronkenschap miezeren we richting Cafe 't Lommertje.
Het café heet ons hartelijk maar rustig welkom. Achterin is een oude dartruimte omgebouwd tot een soort chill-out-room, die we graag hadden uitgetest. Maar Danny, Maarten en ik hadden afgesproken het overal slechts bij één biertje te houden. En omdat die er zo heerlijk inglijdt, moeten we al snel weer door. In dit geval richting Café J. Kooper, dat vanuit haar hoekje op de Bos en Lommerweg ons tegemoet gromt. Er bonst een slechte houseversie van een nog slechter Volumia-nummer uit de speakers, waar enkele beschonken bezoekers erg blij van worden. Wij niet, alhoewel we enkele lichtelijk ordinaire oma’s aan de bar wel kunnen waarderen. Snel togen we naar bar ’t Sterntje, aan de overkant.

En met die bar is iets geks aan de hand. Het heeft het uiterlijk van een alleraardigste Hollandse volkskroeg, maar er knalt Turkse muziek uit de speakers. Dat vraagt om uitleg. "We hadden een kroeg nodig voor het personeel van ons transportbedrijf, dat na het werk op de Vlugtlaan behoefte had aan een plek om even wat te drinken," legt bedrijfsleider Sella uit. Het resultaat is een vreemde mix van buurtkroeg en theehuis, waar de alcohol zonder probleem uit de toog vloeit. "Ook al is 98% Turks," aldus Sella. Het resultaat is een tamelijk bizarre mix van Turks en Nederlands.

Ons oog valt op de tap, die gemaakt is uit een oude duikershelm, en ondertussen is Danny verliefd geworden op de barvrouw. We krijgen zowaar een rondje van de zaak.

Dat ’t Sterntje niet de enige Turks/Hollandse kroeg is in buurt zal later blijken, maar we moeten door. Podium Mozaiek is de volgende halte, en om eerlijk te zijn valt die ons maar wat koud op ons dak. Die kale witte muren met pretentieuze tekeningen, de onzekere meisjes, het opgedrongen hip-culturele. Ik ga d’r vast nog wel eens heen hoor, op een mooie zomermiddag of een koude winteravond. Maar binnen ons drankgelag is voor Mozaiek eigenlijk geen plaats.

In het zojuist verbouwde café ’t Binnenpretje vermaken we ons met het dartbord, en laten we onze regel varen dat we maar één biertje naar binnen mogen harken. Gelukkig komt inmiddels enige vorm van dronkenschap om de hoek kijken.

Cafe de Fluiter


Wel begin ik onderhand te twijfelen aan de dynamiek van mijn nieuwe wijk. Want het wordt me steeds meer duidelijk dat ik inderdaad naar een pure woonwijk ben verhuisd. Er is eigenlijk niet één kroeg die onbetwist een doodnormale kroeg is waar je zonder extra uitleg met een oude vriend nog even spontaan een laatste biertje pakt.

We proberen het nog in café Modern, op de Admiraal de Ruijterweg. Opnieuw een Turks-Hollandse kroeg, die als goede bonus gratis fruit en hapjes aanbiedt. En dan heb ik ’t niet over goedkope pinda’s, maar echte Turkse specialiteiten. Er staan zelfs wortels op de bar! (Nou vraag ik je...)

Het is inmiddels gestopt met regenen, en we besluiten naar de laatste kroeg te gaan. Café de Fluiter blijkt een heerlijke afsluiter. Barman Bram bakt een meane tosti, glundert over de uitverkochte mosselavond, en vertelt over het voordeel van werken in een kroeg in Bos en Lommer: "Hier kan je ten minste nog eens een dag vrij nemen, ook al zijn we 365 dagen per jaar open. In het centrum heeft iedereen het altijd druk." Ikzelf ben fan van de vetgemeste poes op de biljarttafel.

Mooi, het doel is bereikt, maar de kater is er niet minder om. Natuurlijk kan niet elke hoek van Amsterdam de hipste spot hebben, maar deze score is toch een beetje jammer. ’t Sterntje was de meeste vernieuwende kroeg die we zijn tegengekomen, en de Fluiter was ’n warm bad om in terecht te komen. Andere locaties ga ik zeker nog een tweede kans geven, ik woon hier ten slotte. En ach ja, ik woon in een WOONwijk, ik moet het accepteren. En zo ver is het nou ook weer niet naar Club 8.

50 reacties op "Dronken worden in Bos en Lommer"

Michiel
-1-  Michiel:
Je hebt ook nog de 7e Hemel op de Wiltzanghlaan, ook een interessante buurtkroeg.
Overigens is het Westerpark zo mogelijk nog dichterbij (Ketelhuis, Pacific West en nog wat tenten).
Klaas
-2-  Klaas:
En vergeet natuurlijk de sportbar op het hoekje van de Joos Banckersweg en de Jan van Galen straat niet. Daar kun je ook prima een biertje drinken.
jaap
-3-  jaap:
'De Hallen' aan de Jan van Galen kant van de W. de Zwijgerlaan
en iets vaags aan het andere eind van de W. de Zwijgerlaan.

Het Sterntje is trouwens wel eens dichtgetimmerd op bevel van de burgermeester.
Arnoud de Jong
Kijk, en zo ontstaat een mooie lijst van alle kroegen in Bos en Lommer. (Die was er online nog niet namelijk ;))

Zal ik binnenkort eens bij jullie suggesties naar binnenlopen!
Jean Pierre
-5-  Jean Pierre:
Dit vind ik nou echt zo'n verslag dat je moet uit printen om zelf eens op onderzoek te gaan, en om vervolgens je second opinion op los te laten. Leuk ge(be)schreven!!
Hans1234
-6-  Hans1234:
leuk verslag, ik woon zelf ook sinds een jaartje in Bos en Lommer en ben ook een aantal kroegen afgeweest. Viel mij helaas ook tegen en ga nu toch richting cafe Thuys of club 8. Vorige week voor het eerst eens een biertje gedronken in het sportcafe aan de v. Galenstraat, dat viel 100% mee! Ik probeer wel zoveel mogelijk in de buurt mijn vertier te zoeken, anders kan in net zo goed verhuizen :-)
hans1234
-7-  hans1234:
Weet iemand of je ook kunt eten in het sportcafe?
Kolenkit
-8-  Kolenkit:
Het is inderdaad een droevig aantal en een aantal zijn ook droevig. Podium Mozaiek heb ik zelf wel goede ervaringen mee, zeker qua eten. Louter aan de Bilderdijkkade is ook leuk.(oud west) Er zouden wel eens wat meer van dat type tenten hier mogen komen, want volgens mij is er zo langzamerhand genoeg publiek voor. Ook west pacific is inderdaad ideaal. In de Baarsjes heb je nog Cook aan de James Cookstraat en Edel aan de Postjesweg, maar ja..... Geen Bos en Lommer.
jaap
-9-  jaap:
(Eet)cafe Verhoef t.o.het Binnenpretje.

Op het laatste stuk Admiraal de Ruijterweg t.o. Wilthzanglaan had je ook een leuke, maar die is dicht en staat (tot voor kort) te huur. Wellicht komt daar ook weer wat leuks.

Er gaan geruchten dat er in het Erasmuspark ook een paviljoen komt (of er alcohol gaat worden geschonken is mij niet bekend).
Roxie
-10-  Roxie:
Heb een huis gekocht in Geuzenveld. Volgens mij kan ik dan nog beter in Bos en Lommer een kroegentocht houden, want volgens mij is het daar helemaal treurig gesteld met het horeca-aanbod. Of heeft iemand goede tips?
Voetzoeker
-11-  Voetzoeker:
Nooit gaan wonen in Bos en Lommer(d!). Het is niks en het wordt niks... Geuzenveld is inderdaad nog erger. Westelijke tuinsteden? Niet doen! Het is daar allemaal Kilo Utrecht Tango. Gauw verhuizen dus...
Kolenkit
-12-  Kolenkit:
Voetzoeker woont vast niet in de wetselijke tuinsteden en ropet ook maar eens wat........
Sanne
-13-  Sanne:
Op de Erasmusgracht, echt op het water, ter hoogte van het Bos en Lommerplein zal een restaurant verrijzen op korte termijn met terras et cetera....
Kolenkit
-14-  Kolenkit:
Zijn ze daarom die steiger aan het maken? Ik heb het ook al wel eens gehoord, maar kon het nergens terugvinden. Goede plek!
Voetzoeker
-15-  Voetzoeker:
Nee Voetzoeker roept niet zo maar wat. Voetzoeker werkte in Bos en Lommer(d), net naast de Kolenkit in een vreselijk gebouw boven de A10 en Voetzoeker heeft in zijn jeugd bij het Mercatorplein gewoond. En op school gezeten in Slotermeer. Dus kent hij de buurt wel een beetje. Misschien heb ik mij wat te negatief geuit, maar je moet daar echt niet gaan wonen.
Sanne
-16-  Sanne:
Vroeger wilde men nog niet dood in de Jordaan of de Pijp gevonden worden...
Voetzoeker
-17-  Voetzoeker:
Hopelijk een kwestie van tijd ja...
Voetzoeker
-18-  Voetzoeker:
Nog een, ik kan het niet laten hoor...!
'Al gaat de dood nog zo snel, Bos en Lommer(d) achterhaalt hem wel...?' Is het die?
Kolenkit
-19-  Kolenkit:
Voetzoeker,
Je blijft een hoop roepen, maar behalve dat duidelijk dat jij er echt niet (meer) gaat wonen en dat anderen ook afraadt heb ik nog geen idee waarom?
Het onderwerp is het aantal en de kwaliteit van de horecagelegenheden hier in het stadsdeel. Volgens mij is het iedereen het er wel over eens dat dat summier is en beter kan. Gelukkig bestaan er (schoorvoetend) plannen op dat vlak, al is het altijd maar afwachten wat daar van komt. Verder ben ik blij dat ik op beperkte fietsafstand die gelegenheden wel tot mijn beschikking heb, evenals het centrum. Verder vind ik het eigenlijk een prima (woon) wijk....
Voetzoeker
-20-  Voetzoeker:
Oké, buurman Kolenkit met overigens mijn complimenten voor je pioniersrol om toch wat van dit stadsdeel te maken. Ik zal wat concreter zijn. De markt op het Bos en Lommerplein: Pauper en sjebbie. De sfeer in de buurt: Ongezellig en koud. De ring A10 in de buurt: Een van de meest luchtverontreinigde plekken in Nederland!
Rondom de winkels Bos en Lommerplein: Parkeerchaos. En zo'n plein stort niet zomaar in elkaar: Bijna symbolisch? Bevolkingsgroepen die vrijwel volledig, op een leuke buurman of buurvrouw na, langs elkaar heen leven. Wel soms een gekke mix op straat van een diep decolleté tot een burka gesluierde vrouw. Dan moet ik wel lachen. De bouwstijl: echt niet bijzonder. Een te eenzijdige bevolkingssamensamenstelling. Hier geen gelijke mix. En ik ben erg voor mixen, ook rassen enz. En zo heb ik (helaas) nog wel wat meer opmerkingen. En ik ben veel, heel veel bij verschillende mensen thuis geweest omdat ik lang bij een woningbouwvereniging werkte. Dus weet ik een beetje wat er 'achter die deur woont' en wat er in een in trappenhuis speelt. Niet alleen in Bos en Lommer maar ook in bijna alle andere stadsdelen. Ik kan dus een beetje vergelijken...
Kees
-21-  Kees:
Ik woon er prima en denk dat de buurt de komende jaren flink in de lift zal zitten. Het is een stadsdeel binnen de ring waar de huizen (nu nog) redelijk betaalbaar zijn. Vroeger was de pijp ook zo'n buurt, maar omdat er veel studenten gingen wonen omdat het bereikbaar en goedkoop was, is de buurt erop vooruit gegaan. Horeca volgt de mensen, en niet andersom denk ik. In B&L zal op korte termijn de horeca beter worden en kun je dus prettig dronken worden in Bos en Lommer :-)
Voetzoeker
-22-  Voetzoeker:
In de lift zitten...? Ik denk dat het net als met liften is, er moet wel iemand zijn die je meeneemt. Daar ben je dus afhankelijk van. En maar wachten. Ik reis liever zelf...:-)
Kees
-23-  Kees:
naar Almere zeker? :-)
Voetzoeker
-24-  Voetzoeker:
Waar ligt dat? :-)
Trouwens, dat verhaal van komende jaren in de lift, redelijk betaalbaar enz., dat zag ik ook ergens in een mooie folder staan...
Wil je je soms huis verkopen?
Kees
-25-  Kees:
nee, ik verkoop mijn huis niet want voorlopig woon ik er prima! Maaruh..interesse? :-)
Hoelang woon je al niet meer in het pitoreske Bos en Lommer?
BTW; het is weer bijna weekend!! tijd om te bieren en vanavond in B&L :-p
Voetzoeker
-26-  Voetzoeker:
Proost!
Jan Stender
-27-  Jan Stender:
Ach,in Enschede zijn ook gezellige kroegen
Kolenkit
-28-  Kolenkit:
Het wordt zo langzamerhand een hele andere discussie dan waar je goed dronken kan worden in Bos en Lommer. Ik kan het toch niet laten om even op voetzoeker in te gaan.
Op een aantal punten kan ik het niet meer dan met je eens zijn.
Markt; op dit moment niet geweldig, maar het is de bedoeling dat dit een input krijgt.
Ring A10; absoluut een probleem. Maar maak het niet groter dan het is We hebben ook hele vieze straten; Jan van Galen, Postjes weg, Wibaut, van Wou etc.

De andere zaken die je noemt kan ik minder mee; parkeerchaos?? Pfff, waar niet?

Instortend B en L plein? Niet best voor het imago, geef ik toe, maar om het nou symbolisch te noemen. Echt een voetzoekertje!

Eenzijdige bevolkingssamenstelling en langs elkaar heen leven. Ja, een 'probleem' is dat, maar wordt wel anders.
Hier zijn de laatste tijd veel Nederlandse mensen komen wonen. Ik kan het overigens ook met mijn Marokaanse buren prima vinden!

Voor een hoop mensen in Amsterdam zit er ook bijna niks anders meer op dan hier een huis te kopen, omdat het hier nog enigszins betaalbaar is. aan de ene kant is dat triest, aan de andere kant zorgt het ervoor dat het ook hier gaat veranderen net als de Jordaan en de pijp.
Marjolein
-29-  Marjolein:
Vergelijking met de Pijp en/of Jordaan gaat wel een beetje mank hoor. Opbouw van deze wijken was altijd al anders dan Bos en Lommer. Bos en Lommer kan vergeleken worden met een Vinex Locatie. Veel wonen maar weinig faciliteiten. Kijk maar naar de Aker in Osdorp. Om een kroeg goed van de grond te tillen is heel veel publiek nodig, niet alleen bewoners. Bos en Lommer is een woonwijk met een traditioneel opgezet winkelcentrum waar je je boodschappen kunt doen. Niets meer en niets minder. Je kunt nog zoveel mooie foldertjes maken en nog zoveel mooie andere folders, maar.....van een woonwijk met blokkendozen kun je niets anders maken. Het enige wat in Bos en Lommer verandert is dus de eenzijdige samenstelling van de bevolking. Dat is dus wat er van oudsher wel in de Jordaan en de Pijp was, kleine woningblokken met op de beganegrond ruimte voor winkels/bedrijven en horeca. Dat is gewoon andere koek en daar verandert al die nieuwbouw in Bos en Lommer niets aan. Kijk maar naar Leidsche Rijn, Lelystad, Almere en Purmerend.
Kolenkit
-30-  Kolenkit:
Uiteraard gaat mijn vergelijking met de Jordaan of de Pijp niet helemaal op. Het gaat mij er alleen om dat er ook een negatief beeld bestond over de Pijp en nog eerder over de Jordaan. Dat beeld kan ook anders worden voor B en L. Wel denk ik dat B en L altijd meer een woonwijk zal blijven. Jouw vergelijking met een Vinex locatie gaat echter nog veel manker. B en L is een voor het grootste deel vooroorlogse Amsterdamse wijk met over het algemeen kleinere woonblokken dan bijvoorbeeld in de Pijp. (in ieder geval niet groter) Ook hier waren vroeger veel winkeltjes op de begane grond en die zijn er eigenlijk nog wel. Het zijn alleen niet van die leuke winkeltjes. Die woonblokken verdwijnen bijna niet. Ook onder de geplande nieuwbouw of al uitgevoerde nieuwbouw vind je kleine winkels en eventueel geplande horeca. De nieuwbouwprojecten zijn groot, maar redelijk geconcentreerd. Het veranderd niet de complete structuur van de wijk.
Ook heeft Bos en Lommer een traditioneel eenzijdig winkelcentrum. Net als de Kinkerstraat, de Ferdinand Bol, de Kalverstraat en ... het Osdorpplein.
jaap
-31-  jaap:
Wat een raar gepraat.

Dan weer de vergelijking met de Pijp, dan weer -en dat is nieuw- met de Aker Leidsche Rijn, Lelystad, Almere en Purmerend.

Tja het zal wel, tegen zoveel wijsheid ben ik niet bestand.
Zou het zo kunnen zijn dat het gewoon prettig wonen is in B&L, maar dat er iets schort aan de verwachtingspatronen her en der?

“Om een kroeg goed van de grond te tillen is heel veel publiek nodig, niet alleen bewoners” Tja! Die indruk kun je hebben.
Rogier
-32-  Rogier:
Bos en Lommer is ooit neergezet als een tuinstad woonwijk. Veel ruimte voor met name de klein behuisden in de Jordaan en de Pijp. De tuinstad gedachte was vooral veel groen, wat grotere woningen en ruimte. Nu is Bos en Lommer erg aan het verdichten. Dat betekent de bestaande blokken of slopen/renoveren en dan delen bij bouwen. Die gezelligheid van de Jordaan en Pijp kan nooit gerealiseerd worden omdat de opbouw van dit soort wijken anders is geweest. In het toenmalige Bos en Lommer heel berekenend geplande stukken waar winkels konden komen. Ook nu met de nieuwbouw is dat ook zo. Geen spontane groei. Daarom zal Bos en Lommer voornamelijk een woonwijk blijven en daar is niets mis mee. Er worden nu allerlei dingen bijgebouwd zoals studenten woningen en sportfaciliteiten. Ook ruimte voor een horecalocatie (restaurant etc.etc.). Zoals gezegd, niets mis mee.
Kolenkit
-33-  Kolenkit:
Ben het eens met de laatste twee stukken. de vergelijking met Pijp en Jordaan vloeide meer voort uit de discussie. Als je terugleest kwam dat meer voort uit het eenzijdige negatieve beeld wat er werd en wordt neergezet. Dat was vroeger bij bijvoorbeld de Pijp ook. En eens; het gezellige, pittoreske van de pijp resp. de jordaan zal B en L nooit evenaren. Moet ook niet naar gestreefd worden, maarre... iets meer keus om gezellig dronken te worden....?
yanny scutt
-34-  yanny scutt:
Voetzoeker ik ben het voor een groot deel met jou eens.

Maar het komt door mensen zoals jij die ooit in de Bos en Lommer woonden dat het zo achteruit ging met die wijk!

Dan had er nooit een leuke 'kroeg' die het 'Sterntje' ooit was in Turks eigendom kunnen komen.

Dat die 'kroeg' Turkse eigenaren kreeg is niet erg, maar dat je als vrouw alleen daar niet binnen kunt komen (want dan ben je een soort hoer) is dat wel!

Helaas geldt dat voor veel meer horeca in Nieuw-west, vrouwen zijn daar -en worden niet- welkom geheten!

Zorgerlijk! Yanny
Jan Stender
-35-  Jan Stender:
Dat zal effe lekker worden
Als vrouw zijnde,moet je gewoon duidelijk maken,dat je in de kroeg komt,om gezellig iets te drinken
En als de eigenaar jou ziet als een soort hoer,omdat je alleen op stap bent,pech gehad
Rare redenering trouwens
Als ik alleen ga stappen,dan ben ik toch ook geen pooier of een gigolo?
jaap
-36-  jaap:
een overzicht via google: horecabeleidsplanbijlage200511.pdf
-37-  :
Nou ging het heel leuk, dit gesprek, maar ik moet eerst even op yanny scutt reageren: Wanneer was je in het Sterntje dan? Want ik ben daar dus met open armen ontvangen, en heb geen greintje animositeit gevoeld, en er staat een vrouw achter de bar.

Weet je zeker dat het niet tussen de oren zit?

Ik vind de discussie hier erg interessant. Vooral het punt dat het met BL niets zou worden omdat de opbouw van de wijk er niet naar is. Volgens mij maakt dat in het geval van B&L niet uit.

De woningen zijn volgens mij qua grootte net zo gemixt als in de Pijp, waar veel nieuwkomers nu woningen aan het samenvoegen zijn om ruimer te kunnen leven. Ook in Bos en Lommer is er genoeg ruimte voor zowel studenten/starters als ik, als kleine gezinnen, als rijke yuppen. (Ga ik allemaal nog worden later ;))

Ik zie misschien een probleem ontstaan met de binding tot de wijk. Als ik in mijn straat als voorbeeld neem: 's Ochtends vroeg staat de wijk afgeladen vol met auto's. Overdag zijn die allemaal verdwenen, tot ze om 19.00 weer allemaal geparkeerd staan.

Deze mensen werken dus allemaal op flinke afstand, anders fietsten/ov'den ze wel. Verder zijn het allemaal huurwoningen. Hoeveel binding met je stad heb je dan?

Zoals mij stukje zegt, denk ik inderdaad niet dat Bos en Lommer 'booming' zal worden. Maar ik denk wel dat het huidige aanbod niet aansluit op de vraag. Volgens mij is er beslist ruimte voor nog een paar leuke, eigentijdse kroegen en restaurants. En dan kan ook Bos en Lommer gezellig worden.

Maargoed, verwacht in het algemeen meer over dit onderwerp. ;)
estherd
-38-  estherd:
@Thijs: neem een kind, dan heb je heel snel binding. Met de andere ouders in het park, op de peuterspeelzaal, bij de speelotheek en in de speeltuinen. Succes! :)
Sigi
-39-  Sigi:
Verder zijn het allemaal huurwoningen. Hoeveel binding met je stad heb je dan?

Wat heeft binding met je stad hebben te maken met wonen in een huurwoning? Hebben volgens jou alleen mensen in een koopwoning binding? beetje vreemd.
Kolenkit
-40-  Kolenkit:
Thijs, in Bos en lommer komen juist steeds meer koopwoningen; zeker in de erasmusparkbuurt gaat het hard. Daarbij heb ik buren die huren, maar dat al jaren doen en veel meer Amsterdammer zijn dan menig geimporteerde provinciaal.
Thijs Roes
-41-  Thijs Roes:
Ik heb het natuurlijk over een combinatie van factoren. Huren ipv kopen en buiten de stad werken ipv erin kunnen kenmerken zijn van een verminderde binding met de stad.

't Een sluit het ander niet uit, natuurlijk. Huur zelf ook, en heb na een maand mijn hart al verkocht aan m'n nieuwe buurt ;).
Roeland Vos
-42-  Roeland Vos:
Yanny geeft wel weer een hele vreemde draai aan deze discussie. Ik vraag me inderdaad af of Yanny ooit wel eens in deze kroeg is geweest of slechts een punt denkt te kunnen maken. Foei Yanny, ga je diep schamen om dergelijke algemeenheden als waarheid te verkondigen.
Koop kan soms minder binding aan een wijk geven maar is ook niet algemeen. mensen kopen tegenwoordig een huis vanwege betaalbaarheid en de afstand tot het centrum. Maar, ook mensen die huren kunnen ergens slechts wonen en geen binding met de wijk hebben. Trouwens, binding aan een wijk is wel heel erg jaren 60. Tegenwoordig kies je zelf de mensen uit waar je iets mee hebt. Elkaar gedag zeggen is dan wel de minimale binding. Maar, is daar iets mis mee? Ik woon zelf op het randje van het centrum, “ken” mijn buren maar om te zeggen dat ik binding met mijn wijk heb? Dacht het niet.
yanny scutt
-43-  yanny scutt:
Roeland maak je niet druk, want ik (yanny) bezoek nog graag een leuke kroeg en ga over het algemeen ook heel graag uit (en veelvuldig!)

Elke kroeg in Nieuw- west 'heeft het' niet meer en dat komt vooral door de houding van de nieuwe eigenaren die vooral 'Baas' willen zijn over personeel en klant waardoor er een nare sfeer ontstaat in zo'n gelegenheid.

Ik ga mij zeker niet schamen ,Roeland ,voor mijn reactie . Ik woon hier al meer dan 30 jaar en vind het verschrikkelijk dat ik als oudere vrouw al een aantal jaren raar aangekeken wordt als ik -zonder man- zomaar even ergens binnenloop..

Ik vind trouwens dat JIJ je moet schamen omdat jij het helemaal niet nodig vindt om binding met je buren te hebben. Ga jij jouw kinderen dat ook aanleren; 'Het zijn de buren maar,en daar hebben wij niets mee van doen..?!

Groet; Yanny
Hans1234
-44-  Hans1234:
kopen geeft toch wel meer binding met de buren dan huren; je ziet je buren in ieder geval 1 x per jaar bij de vve-vergadering :-)
yanny scutt
-45-  yanny scutt:
Hans 1234, Dat is niet waar hoor!

De huisbezitter die naast mij woont komt nooit op een VVE bijeenkomst.Hij trekt zich niets aan van de algemeen geldende regels voor huurders en kopers.

HIJ heeft een HUIS gekocht en denkt dat de binnentuin van hem is...& de gevels.

Met vrouw en kinderen kunnen wij niet kennismaken want die worden heel erg binnen gehouden.

Vreselijk! )-; Yanny
bram van ling
-46-  bram van ling:
hallo jongens ,
Ik vond het echt gezellig dat jullie bij ons waren in de kroeg!
Jullie waten van harte welkom in ons cafe “De Fluiter”!!!
Wat een leuk stukje schreven jullie over ons!!
En die dikke,vetgemeste poes heet Joris.
Ik hoop,van harte, dat jullie ons nog een keer komen opzoeken!!!
En natuurlijk staat het bier koud en de tostie maak ik ook weer!!!

graag tot ziens bij ons aan de bar.

p.s.De mosselavond was weer een groot succes!

goeten van Bram, CAFE DE FLUITER.
Jaap34342
-47-  Jaap34342:
lekker, wanneer zijn die mosselavonden?
Die ene mevrouw op straat met dat decoll
-48-  Die ene mevrouw op straat met dat decoll:
Als je met leuke mensen bent kan je het toch overal leuk hebben?
We hebben meesterlijke avonden gehad in zowel Cafe Bar Modern (metalkaraoke met meegebrachte cdjes en shaslicks) als het Binnepretje (uitsmijtertje om 1 uur is geen enkel probleem, broodje bal uit-muntend). Want inderdaad ja, we waren met leuke mensen.
Jan Stender
-49-  Jan Stender:
Hmmmm,welke kroeg zal ik eens bezoeken?
Ik heb een paar maanden in Enschede gewoond,en daar ging ik ook naar de kroeg
Nee,niet om bezopen thuis te komen,maar gewoon voor de gezelligheid
Nu woon ik weer hier in Mokum,maar wil toch weer een gezellige kroeg bezoeken
Jean Pierre
-50-  Jean Pierre:
@Jan
Als je maar niet te vaak naar het centrum gaat want daar zijn de prijzen nog al pittig. Probeer voor de gein eens de kroegen hier boven allemaal genoemd!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.