Home > > Jaap Stam voetbalt niet meer

Jaap Stam voetbalt niet meer

Foto: ajaxonline.org

Veel Amsterdamse voetballiefhebbers zullen geschokt hebben gereageerd op het plotselinge afscheid van Jaap Stam. Fysiek en mentaal kon de aanvoerder het niet meer opbrengen zich honderd procent te geven. Naar eigen zeggen was de veteraan meer met zichzelf bezig dan met zijn directe tegenstander, daarmee benadeel je het team en jezelf liet hij weten. Het getuigt van lef om naar je lichaam te luisteren en het belang van het team voorop te zetten. Als Amsterdammer en supporter van Ajax voel ik me vereerd dat ik hem anderhalf jaar lang als Ajacied heb mogen meemaken.

Anderhalf jaar geleden kwam de bikkelharde verdediger naar Ajax, anderhalf jaar lang hebben we Japie Stam toegezongen in de ArenA, anderhalf jaar lang hebben we Stam geprezen om zijn mentaliteit. Een karaktereigenschap die ook werd gewaardeerd door het Amsterdamse publiek. Als een stoomlocomotief denderde hij bij vlagen over het veld naar voren. Samen met zijn verdedigende ingrepen werden zijn acties steevast toegezongen met een luid "Japie, Japie, Japie, Japie Stam, Japie Stam Japie Stahaham". Uit angst voor de naam alleen al deden zijn directe tegenstanders een stapje opzij.

Na het eerdere afscheid van Frank de Boer lopen er na het vertrek van Jaap Stam nog maar weinig Nederlandse topverdedigers rond op het voetbalveld. Niet alleen Ajax, maar het Nederlandse voetbal een groot voorbeeld kwijt. Dat er nog maar weinige topverdedigers rondlopen mag ook Ajax zich aanrekenen. Hopelijk heeft de club een flinke portie Stam-mentaliteit opgesnoven, daar kunnen we namelijk nog wel wat van gebruiken.

Jaap het allerbeste en bedankt voor al die mooie voetbalmomenten!

Foto: Ajaxonline.org


negen reacties op "Jaap Stam voetbalt niet meer"

Jan Stender
-1-  Jan Stender:
Er zijn zoveel mensen,die besluiten te stoppen,met hun loopbaan
Niks bijzonders dus
Ik ken hele Jaap ook niet
Jean Pierre
-2-  Jean Pierre:
Rinus Israel,Johan Neeskens, Jaap Stam....eens in de zoveel tijd staat er zo'n bikkel op, die respect afdwingt bij tegenstanders en bij publiek. Maar op = op.....bedankt Jaap.
Jochem Floor
-3-  Jochem Floor:
Verheft het volk,
verbiedt het voetbal.
Suffie
-4-  Suffie:
In ieder geval roept dat hele voetjebal wel het beste in ons op... ;-)
Jan Stender
-5-  Jan Stender:
Goed idee Jochem
Peter
-6-  Peter:
Jaap wie?
michel
-7-  michel:
Laten we john de Wolf niet vergeten. Als we het over bikkels hebben is hij bikkel nr. 1.
De afgelopen 10 jaar zijn er bij ajax alleen maar personalities weggegaan zonder dat hiervoor toppers terugkwamen. Als je nu de namen van de Ajaxselectie noemt zijn er maar weinig die ook maar een beetje indruk maken. Zonder collectief is het dus al snel bagger.
RudiPensionado
-8-  RudiPensionado:
Japie bedankt, Japie bedankt, Japie, Japie, Japie bedankt.
joy
-9-  joy:
ik ken jaap stam wel

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.