Home > > Slotervaart heeft het!

Slotervaart heeft het!

Ontspannen in Slotervaart
Slotervaart - Amsterdam-Slotervaart was de afgelopen weken behoorlijk negatief in het nieuws vanwege een paar hele nare incidenten. Jammer, want dergelijke berichten zijn slecht voor het toerisme. Slotervaart is namelijk het ideale vakantiestadsdeel. Het is mooi, rustiek, landelijk en vol natuur. De bevolking is er over het algemeen erg aardig en open. Daarnaast trekken dagelijks duizenden schoolkinderen massaal naar dit gebied om te profiteren van de rijke cultuur aan kennis en vaardigheden. De economie bloeit dankzij de vele forenzen, de uitmuntende verbindingen en het gratis parkeren.
Nergens in Nederland overwinteren zoveel senioren op een klein aantal vierkante kilometers als in Slotervaart. Zij genieten van een rustige levensavond in speciale vijfsterren-resorts als De Drie Hoven, De Schutse en de Riekerhof. De rollator- en rolstoeldichtheid is daardoor waarschijnlijk de hoogste ter wereld, mede dankzij het vlakke landschap.
Kortom, Slotervaart biedt vertier voor elke leeftijdscategorie!
Onveilig
Onveilig is het in Slotervaart over het algemeen niet. Tientallen boswachters (hier gekscherend 'straatcoaches' genoemd) op bergfietsen rijden 24 uur per dag rond om een oogje in het zeil te houden. Opvallend daarbij is hun servicegerichtheid aan het publiek. Zij geven onder meer voorlichting over de plekken waar het voor kwetsbare jongeren te tochtig is om te gaan zitten, adviseren over de gewenste geluidssterkte van groepsgesprekken en waarschuwen voor winkelpleinen waar het fietsen schadelijk voor het biologisch evenwicht kan zijn.

Sensatiezoekers
Ook voor de thrillseekende toerist die het allemaal wat ruiger wil heeft Slotervaart tal van aardige attracties. Zo is er het wildreservaat voor uitheemse hangjongeren tussen de Piet Mondriaanstraat en het August Allebéplein. Dat is nog eens wat anders dan wildwaterkanovaren in de Ardennen of paragliden in de Pyreneeën! Het Mondriaanreservaat biedt een uitdagende habitat voor species die je vrijwel nergens in Nederland nog zo onaangepast in het wild kunt aanschouwen!

Fotografen
Het is echter niet aan te raden om het reservaat te betreden zonder een fysiek goed getrainde gids. Sommige waaghalzen maken nogal eens die fout. Regelmatig komt het voor dat natuurfotografen en andere cameralieden daardoor in de problemen raken. Het loslopend wild is namelijk over het algemeen nogal cameraschuw en vooral de jonge mannetjes kunnen dan agressief worden. Er zijn dan ook plannen om in het reservaat bewakingscamera's op te hangen. Als camerafobietherapie. Op die manier kan de hangjongere (juvenis marocanis criminalis) geleidelijk wennen aan het fotosafaritoerisme.

Het bestuur van Slotervaart heeft gelukkig inmiddels ingezien dat er maatregelen nodig zijn om de populatie van met name de juvenis marocanis criminalis enigszins in te perken. Wij willen immers geen uitwassen als op de Hoge Veluwe, waar hele dorpen worden omgewoeld door het loslopend wild. Of van die Blijdorpse Bokito-toestanden.

Opgeven
Maar Slotervaart zou Slotervaart niet zijn als ook met dit probleem niet creatief werd omgegaan. Men maakt van de nood een deugd en als extra attractie organiseert men de komende weken een drijf- of drukjacht voor de sportief ingestelde toeristen met jachtakte. U kunt zich nog opgeven.
Precieze tijden worden later bekendgemaakt. Verzamelen bij het bezoekerscentrum op het Allebéplein, district 6. Hoofdjachtopziener Welten zal het evenement persoonlijk begeleiden. Deelnemers wordt wél aangeraden beschermende kleding aan te trekken.

Roofdieren
Ook vermeldenswaard is het speciale programma van survivaltrainingen. Lastige hangjongeren en kleine criminelen uit andere grote steden doen in het Mondriaanreservaat mee aan een speciale overlevingscursus waarin ze geheel op elkaar zijn aangewezen. Zo leren ze elkaar vertrouwen, discipline, sociale vaardigheden en werken in teamverband. Het is verbazingwekkend hoe deze jongeren opbloeien in de omgang met de roofdieren in het reservaat. Het meenemen van een eigen scooter (al of niet legaal verkregen) is bij dit programma wel een vereiste. De training wordt namelijk afgesloten met een gezellig kampvuur.

U ziet: Amsterdam-Slotervaart is de ideale bestemming voor zowel de rust- als de onrustzoekers! Lekker luieren aan de Sloterplas of juist een spannende doe-vakantie in het Mondriaanreservaat? Slotervaart heeft het! Bij ANWB en VVV kunt u zich laten informeren over de verschillende arrangementen, zoals een lang verblijf of alleen een midweek.
Lekker weg in eigen land!

22 reacties op "Slotervaart heeft het!"

Henk
-1-  Henk:
((-;
Martijn
-2-  Martijn:
Mooie folder Arnoud, kan zo in het rekje bij de VVV. Misschien iets voor dhr.Welten om dergelijke teksten voortaan in het openbaar uit te spreken. Prachtig handvat voor dhr.Marcouch! Zo is dit stadsdeel in jaren niet beschreven, ga zo door.
Joep
-3-  Joep:
hebben ze daar ook niet van die voederplaatsen net als in Z-O??
Is leuke attractie bij schemering...
R.Groot
-4-  R.Groot:
Toch opvallend; amper een kilometer verderop is men bezig met de prestigieuze Zuidas. Schijnt gouden grond te zijn, dicht bij Schiphol, uitstekende verbindingen voor zowel auto als OV, financieel zakenhart enzo.
Volgens mij ligt Slotervaart dichter bij Schiphol - al zal het centimeterwerk zijn - en doen de OV-verbindingen met een treinstation, de ringlijn en drie belangrijke tramlijnen ook niet bepaald onder voor de Zuidas. Verder mag Slotervaart zich met onder andere het World Fashion Centre het modecentrum van Nederland noemen. Vind ik persoonlijk toch veel meer sexy dan die saaie banken op de Zuidas.
Met andere woorden; Slotervaart Rules!
G.D
-5-  G.D:
Begrijpen Buren en Familie,nu misschien,waarom wij bijna 7 jaar geleden,uit ons MOOIE Slotervaart GEVLUCHT zijn ??????
Fat Hank
-6-  Fat Hank:
Wat een onzettend slap verhaal zeg!
saskia
-7-  saskia:
Ik woon met heel veel plezier in Slotervaart, in een gezeliige buurt (Nieuw Sloten) met alle voorzieningen en verbindingen vlakbij. Kan overal sporten, ronde om de Sloterplas en Nieuwe Meer hollen, ben op de fiets zo in de stad, het bos, noem maar op. Hou toch op met dat negatieve gedoe. gezeik!
RudiPensionado
-8-  RudiPensionado:
Ik ben verbaasd over het feit dat er zoveel nonsens op een A-viertje passen.
Realist
-9-  Realist:
@ Saskia; Over de voorzieningen in Slotervaart hebben de meesten waarschijnlijk weinig te klagen, het zijn vooral (de gevolgen van) die fijne kansenjongeren die het bloed onder de publieke opinienagels vandaan halen. Beloof je een plaatje van je afgefikte auto hier neer te plempen zodra de tijd rijp is?
saskia
-10-  saskia:
@realist: iedereen doet net of er allemaal gajes en tuig woont in Amsterdam West.Niets is minder waar: ik weet zeker dat op het grootste deel van de mensen hier helemaal niks mee te maken heeft. Grappig hoor, speculeren op een volgende fik. Lok je het zo niet gewoon uit! Al dat sarcastisch en negatief doen, bah. Het is een klein klote groepje dat de sfeer verpest, die verdienen al die aandacht niet. Schenk die maar aan de gewone Amsterdammer die hier rustig en prima woont werkt en het gezellig heeft, daarover hoor je niks. Gekloot kun je overal hebben. Gewoon geen media aandacht schenken aan die paar negatievelingen, bericht juist eens over al wat prima gaat! Nogmaals, ik woon in een leuke buurt, heb fijne buren, mijn kinderen gaan gewoon naar school en wij voelen ons daar prima bij!
yanny scutt
-11-  yanny scutt:
Ik ben het eens met Saskia want het is een minderheid die hier alle narigheid veroorzaakt.

Wel is het zo dat die minderheid kennelijk heerlijk z'n gang kan blijven gaan en daardoor nog meer jongeren aantrekt en dat kan, en mag, niet gebeuren!

Ook VOOR de steekpartij werden er auto's in brand gestoken ( in mijn kleine wijkje al zo'n 8 keer) en op een zomeravond kun je schrikken van zware knallen (vuurwerkbommen) Dat is/was niet normaal.

Maar om nu te doen alsof het sinds 2 weken helemaal mis is in Amsterdam-west 'volgens de media' is zwaar 'buiten de pot piesen' natuurlijk!

Ik ben benieuwd wat onze bestuurders gaan doen met het geld voor die 'prachtwijken' van Minister Vogelaar. Gaat het op aan nog meer beton/baksteen? Of wordt het geinvesteert in de ontwikkeling van de bewoners.

Ik bedoel te zeggen dat de wijken al heel mooi zijn, en zeker is ook dat sommige 50-er jaren-bouw gesloopt moet worden.

Maar de mens/bewoners horen centraal te staan, en daar merk ik heel weinig van! Groetjes; Yanny
Suffie
-12-  Suffie:
Als je uitrekent hoeveel auto's er in Slotervaart staan en je berekent dat er op dit moment ongeveer één per nacht uitbrandt, dan nog is de kans groter dat er een komeet op je auto valt. Die groep jongeren die op dit moment huishouden is lastig en moet snoeihard worden aangepakt. Maar nog steeds vind ik dat de grootste deuk in het veiligheidsgevoel van de bewoners wordt veroorzaakt door de media en het daaropvolgende paniekvoetbal van de politiek.
yanny scutt
-13-  yanny scutt:
Juist Suffie!

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het feit dat er (jarenlang!) elke nacht in amsterdam-west een -of meerdere- auto de 'hens' ingaan, mensen worden beroofd, kleine en grotere winkeliers moeten het ontgelden vanwege overvallen door 'minderbedeelden'.

Die 'minderbedeelden', lees; jonge werklozen bivakkeren in de sociale-wet woningen van hun ouders die 8 maanden in hun thuisland verblijven om vervolgens 3 maanden vakantie komen houden in hun 'eigen' sociale wet-woning, (op kosten van hun kinderen?) en daar weer de dienst willen uitmaken over hun kroost en eventuele kleinkinderen.

Dat schiet niet op. De media komt alleen kijken als er 'iets' aan de hand is, en de politiek reageert daar dan weer op, en samen maken zij er een vreselijke POT van op een manier die voor niemand meer te begrijpen is!

Ik vind het bemoedigend dat er wijken worden gesloopt omdat ze heel erg werden uitgewoond door onze waardevolle immigranten, maar heb wel het idee dat het andersom had moeten zijn!

Groetjes; Yanny.
Arnoud de Jong
Yanny, wat bedoel je nou met 'andersom'? Dat de immigranten uitgewoond zouden moeten zijn en zouden moeten worden gesloopt?

Verder draaf je natuurlijk weer behoorlijk door en doe je feitelijk hetzelfde wat je de media verwijt.

In het artikel van Mark Ponte kun je lezen dat er vorig jaar 274 auto's in de brand zijn gevlogen.
Daaronder zijn begrepen auto's die spontaan in de brand vliegen (dat kan), auto's die op de snelweg in de hens gaan, autowrakken die worden aangestoken, gestolen auto's die door criminelen in de fik worden gezet om sporen uit te wissen en ook nog de auto's die vlam vatten omdat ze naast een andere brandende auto staan.
Dat is dus gerekend over héél Amsterdam en niet alleen Amsterdam West.
En dan zal ik het maar niet hebben over je vreemde voorstelling van zaken t.a.v. de immigranten die zogenaamd driekwart van het jaar in het thuisland vakantie vieren. Het zal ongetwijfeld wel eens voorkomen, maar de meerderheid gaat hooguit in de zomer een korte periode naar Marokko of Turkije. Als ze daar het geld voor hebben tenminste.
yanny scutt
-15-  yanny scutt:
Arnoud. Ik bedoel dat de oorspronkelijke huurders allang in hun thuisland wonen , de huurwoning door hebben gegeven aan hun kinderen en vervolgens minstens 1 maal per jaar terugkeren naar hun gehuurde woning en daardoor 'vat' houden op hun kinderen (en kleinkinderen) hier.

Ik begrijp niet wat jij zo moeilijk vind aan mijn bevindingen vooral ook omdat ik al meer dan 30 jaar in deze buurt woon en ik heb zo'n idee dat jij niet weet hoe de 'Theodorus Dobbebuurt' eruitziet (laat staan dat je er over kunt oordelen!)

In mijn buurtje gaan auto's al zo'n 6 jaar lang met regelmaat in de 'hens' en die zijn niet spontaan ontbrandt...(ook al beweer jij dat dat kan)

Alle 4-wielers alhier werden aangestoken hoor!!

Ik verwijt de Media en Overheid NIETS. Ik probeer wel aan te tonen dat zij dan wel moeten tonen dat zij het beter 'weten' dan de mensen die wonen in de geplaagde wijken.

De autochtonen worden heel vaak niet goed benaderd door de politiek of door de media en dat is jammer want vaak gaat het om heel redelijke mensen .

Nogmaals, in mijn wijk vliegen auto's in brand 'als warme broodjes' en ook wordt er vuurwerk afgestoken op momenten (lente, zomer) waarop je dat niet verwacht (mijn katten ook niet)

Waar woon jij Arnoud?!
Corne vd Berg
-16-  Corne vd Berg:
@Yanny, jij verwijt de politiek en media incidentenpolitiek. Wat jij doet is hetzelfde, namelijk stellig beweren dat allochtone ouderen in het buitenland verblijven, hun huis kennelijk hier aanhouden en terugkomen als een stel heersers. Doe niet zo mal en hou eens op met dat stigmatiseren. Het zou je sieren!
Arnoud de Jong
@Yanny:
Als trouw lezer van AC moet jij toch inmiddels wel weten dat ik in Slotervaart woon. Daar gaat dit artikel nota bene over!

En de Theodorus Dobbebuurt ken ik ook. Een jaar of wat geleden heeft medecorrespondent Shirley daar zelfs nog een stukje over geschreven. Het is daar een bende inderdaad, maar daar zijn sommige bewoners zelf schuld aan. Ik begrijp best dat je je daarover opwindt.

Maar jouw slechte ervaringen in een bepaalde straat kun je natuurlijk niet op de hele stad projecteren.
Wanneer er bij jou in de buurt regelmatig auto's in de brand vliegen wil ik dat best van je aannemen. Misschien loopt daar wel een pyromaan rond of een bepaald clubje vervelio's.

Wanneer er in jouw straat op grote schaal sprake is van het illegaal doorverhuren aan kinderen terwijl de hoofdbewoner in het buitenland rondhangt moet je dat gewoon melden bij het stadsdeel. Ze schijnen daar tegenwoordig erg fel op te zijn, want het verstoort de woningmarkt en het leidt tot verloedering van een buurt.
Het is toch te bizar voor woorden dat de kwaliteit van een straat moet afhangen van de goede inzet van één enkele man (Theo) en dat de boel achteruit kachelt zodra hij ziek is? Waarom verenigen alle goedwillende mensen in jouw straat zich niet in een buurtplatform of zoiets? Samen sta je sterker.
hassanuitwest
-18-  hassanuitwest:
slopen en opbouwen en niet andersom
yanny scutt
-19-  yanny scutt:
Arnoud, ik weet niet in welk deel van Slotervaart jij woont want daar zijn heel mooie buurten. Anders zou onze eerdere minister-president Wim Kok daar wel eerder vertrokken zijn.

Dat is nu ook precies het probleem ; kleine dure wijkjes binnen grote flatportiekwijken.

Dat verschil was er 30 jaar geleden al en is blijven bestaan. Ook zijn er mensen wegverhuisd naar Almere of naar de laagbouw binnen de eigen wijk. Dat zijn de z.g witte enclave's geworden.

De portiekflats zijn enorm in de steek gelaten door de politiek en woningcorporaties.

Daardoor kon het gebeuren dat dat huurders, b.v. de eerste generatie immigranten hun woning door hebben gegeven aan anderen (kinderen die niet geslaagd zijn in het leven hier of andere aanverwanten)

Daardoor is het zo'n zooi in mijn buurt en in grote delen van jouw buurt!

Ik heb 2 jaar lang in een buurtproject (buurtcommissie) gezeten en dat was heel frustrerend. De opbouwmedewerker had een duidelijke opdracht: het moet LEUK worden in de Theodorus Dobbebuurt! Dat hield in dat er krakkemikkege parkfeestjes werden gehouden (waar het park bepaald niet van opknapte!) maar van kapotte straten en riolen wilden de opbouw-werkers niet van horen!

Hadden die opbouwmedewerkers maar EEN chromosoompje van Theo in zich gehad, deze buurt had er anders uitgezien vandaag!

Samen sta je sterker dat klopt. Maar dan wel SAMEN!
Dr.R. Clavan
-20-  Dr.R. Clavan:
Reactie verwijderd.
Daar-Moet-Een-Piemol-In
-21-  Daar-Moet-Een-Piemol-In:
Reactie verwijderd. Die Nazi-kletspraatjes verkoop je maar in je eigen dorp.
Daar-Moet-Een-Piemol-In
-22-  Daar-Moet-Een-Piemol-In:
Reactie verwijderd. En jij ook.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.