Home > > Aan de deur wordt niet gekocht

Aan de deur wordt niet gekocht

null
Noord- Vroeger, in mijn geboortestad hadden wij buren met zo'n sticker op de deur. Nee ik bedoel geen sticker van een bloeddorstige buldog die zegt dat hij binnen drie seconden bij de deur is. En ook de handige 'Nee Nee'-sticker bestond toen nog niet. 'Aan de deur wordt niet gekocht en bekeerd zijn we ook al', stond er met goudkleurige letters geschreven op de deur van de buren.
Ik ontdekte de sticker toen ik als 11 jarig turnstertje lootjes ging verkopen voor de gymnastiekclub. Moest ik nou wel of niet aanbellen bij de buren? En wat was dat met bekeerd? Ik besloot het een huis verderop te proberen.
Na een uurtje van deur tot deur waren mijn laatste lootjes verkocht en ging ik voldaan naar huis. Maar de sticker van de buren liet me niet los. "Mam, wat is bekeerd? En waarom hebben wij niet zo'n sticker op de deur, zijn wij dan niet bekeerd?" Ja, daar moest mijn moeder wel even over nadenken. Mijn vragen mochten niet baten, onze voordeur bleef leeg want mijn moeder had er wel lol in om in discussie te gaan met Jehova's getuigen.

Aan de sticker mijn buren moest ik denken toen woensdagmiddag de deurbel ging. "Goedemiddag mevrouw, wilt u kinderpostzegels kopen." Voor de deur staan twee meisjes van een jaar of 11 te klungelen met een te grote enveloppe. "Oh, ja kinderpostzegels ehh, ja." En voor dat ik het weet heb ik een lijst met afbeeldingen van de postzegels en kaarten voor mijn neus. "Welke vindt u het leukste," vragen de meisjes enthousiast. Ik wijs naar een van de afbeeldingen. "Oh dat zijn de kinderkaarten die zijn het duurste. Maar dan is het wel handig als u de postzegels er bij neemt." De meisjes zijn nu echt op dreef. Het blijft toch een briljant idee om kinderen op pad te sturen voor het goede doel. In 1948 bedacht door, ja natuurlijk, een onderwijzer. Terwijl ik het bestelformulier invul vertellen de verkoopstertjes dat ik hun eerste klant ben. "De meeste mensen doen niet eens de deur open." Wat een verkooptruc! Doe mij dan nog maar een extra setje postzegels.

Als ik nog bezig ben met het invullen van de formulieren gaat met een zwaai de deur van mijn buurvrouw open. De meisjes kijken even verschrikt naar de vrouw in de deuropening maar al snel klinkt het kinderpostzegelriedeltje weer.
Nog voor de meisjes zijn uitgesproken bits mijn buurvrouw dat ze geen interesse heeft en boem de deur gaat weer dicht.

Zouden de 'aan de deur wordt niet gekocht'-stickers nog bestaan? En zal ik er stiekem een bij mijn buurvrouw op de deur plakken?


dertien reacties op "Aan de deur wordt niet gekocht"

rudipensionado
-1-  rudipensionado:
Wat er zoal via de telefoon en aan de deur voorbij komt begint de laatste jaren de spuigaten uit te lopen en helaas is het zo dat kinderen met de kinderpostzegels hier onder moeten lijden.
Soms vraag ik mij wel eens af of er niet een strenger maar rechtvaardig vergunningenstelsel ontworpen moet worden voor verkoop aan de deur.De toename van bezoek aan de deur en ongevraagde telefoontjes maar ook de bergen met reclame hebben ertoe geleid dat er mensen zijn die nu helemaal niets meer willen. Bij mij lijkt het of zij wachten tot ik ga eten en een zg afgedekt telefoonnummer neem ik dan rond die tijd maar niet meer op.
Leef en laat leven maar respecteer dat onaangekondigd bezoek niet altijd op prijs wordt gesteld. Nederlanders zijn daar wat anders in dan bv de Zuid-Europeanen etc.
Crumsil
-2-  Crumsil:
Ik heb die stickers inderdaad al heel lang niet meer gezien.

Tja, dat is toch wel treurig voor die meisjes. Frustrerend om steeds voor dichte deuren te staan.
(of zou het toch echt een verkooptruck zijn geweest?)
@rudi:
http://www.infofilter.nl/
Arnoud de Jong
Bij mij op de deur heb ik een zelfgemaakte Dymo-strip geplakt met de tekst:
“Wij willen geen geleur aan de deur!”
Blijken er lieden te zijn die niet weten wat 'leuren'is...
Jan Stender
-4-  Jan Stender:
Jehova geen christelijk gezeur,breng uw boodschap naar de andere deur
engine 54
-5-  engine 54:
Of:
Belt er een Jehova bij u aan,
zeg dan dat god en jesus niet bestaan.
Jan Stender
-6-  Jan Stender:
Hahahahahaha!
Die is ook goed
rudipensionado
-7-  rudipensionado:
Ik heb helemaal geen last van die jehova sukkels want ik ben veel weg.
fryskhynder
-8-  fryskhynder:
Wie o wie maakt een sticker met daarop de tekst: “Aan de deur wordt niet gekocht!”
NietAanDeDeur.nl
-9-  NietAanDeDeur.nl:
Die is er:

nietaandedeur.nl

Groet
Whooper
-10-  Whooper:
Ik heb nog een nieuwe gevonden, een mooiere en modernere uitvoering dan voorgenoemde;
http://www.aandedeurwordtni...

Ik heb er vorige week één besteld en had hem de volgende dag al in huis, top! Nu nog afwachten of het werkt.
Dz
-11-  Dz:
http://www.nietaandedeur.nl...
De Ja/Nee Sticker

De Ja/Nee sticker geeft uiting van het feit dat men geen bezwaar heeft tegen heet aanbellen door collectantes. Verkopers en Geloofsovertuigers wordt echter vriendelijk verzocht niet aan te bellen, aangezien dit niet op prijs wordt gesteld. Men wil niets kopen aan de deur en men behoeft geen informatie over een bepaald geloof.
De Nee/Nee Sticker

De Nee/Nee sticker geeft uiting van het feit dat Verkopers, Collectants en Geloofsovertuigers vriendelijk wordt verzocht niet aan te bellen, aangezien dit niet op prijs wordt gesteld. Men wil niets kopen aan de deur, heeft geen behoeft aan informatie over een bepaald geloof en heeft besloten zelf te kiezen aan welke stichtingen en op welke wijze men wil doneren.
Johan
-12-  Johan:
Er is ook een dergelijke sticker te koop bij:
http://www.geenverkoopaande...
Johan
-13-  Johan:
Er is ook een dergelijke sticker te koop bij:
http://www.geenverkoopaande...
Ik heb de sticker geplakt. Ik had veel last van verkopers. Na het plakken geen verkoper meer aan de deur gehad. Een hoop plezier voor ¤2

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.