Home > > Blijf optimistisch en geniet!

Blijf optimistisch en geniet!

Luchtfoto De Baarsjes
De Baarsjes - 'Leuk initiatief, Katja! Wens je veel succes en natuurlijk plezíer in je zoektocht', 'Triest dat Amsterdam Centraal nu ook al aan sponsorjournalistiek doet' en 'Als dit reclame is....vind ik het positieve reclame voor de horeca!!!' zijn een paar van de vele reacties die ik heb gekregen op de artikelen over de horeca in De Baarsjes die ik de afgelopen weken heb geschreven.

Veel reacties gingen over het initiatief zelf en de artikelen. Maar er werden ook veel reacties geplaatst over de café's en restaurants waarover ik heb geschreven. Mensen hadden positieve of juist negatieve ervaringen. Ik ben in ieder geval blij dat het leeft. Je kunt je inderdaad druk maken over het feit dat er steeds meer 'hippe' horecazaken komen en het stadsdeel veryupt. Je kunt het ook toejuichen. Zoals altijd verschillen de meningen van de bewoners van De Baarsjes. Een stadsdeel dat op dit moment zo in beweging is.
Ik ben lang niet bij alle horecagelegenheden langs geweest, maar door tijdnood en andere verplichtingen stopt hier mijn reis langs de café's en restaurants in De Baarsjes. Maar uit alle reacties te merken, gaan jullie door. Ik hoop dat het stadsdeel ondernemers blijft trekken en dat de communicatie tussen de ondernemers en het stadsdeel zo blijft als het nu is. Uit de interviews die ik heb gehouden bleek dat het stadsdeel welwillend is en bereid om mee te denken. Hierdoor kunnen we in de toekomst wellicht meer mooie zaken in De Baarsjes verwachten.

De plannen van wethouder Godfried Lambriex zijn inmiddels een stapje verder (zie De Drie Baarsjes). Het horecapaviljoen op het Mercatorplein krijgt een vloeroppervlak van 260 vierkante meter, een terras van 60 meter en een hoogte van maximaal vier meter. Lambriex zoekt wel nog een uitbater. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met het stadsdeel. Misschien is het een grote stap, maar ik denk dat het een goede investering is.
Net als het kopen van een huis in De Baarsjes. Ik vind het niet gek dat er steeds meer draagkrachtige mensen in het stadsdeel komen wonen. Ze zien de potentie die de Amsterdamse wijk heeft. Waarom zien sommige huidige bewoners dat niet?

Misschien komt u mij in de toekomst nog een keer tegen op Amsterdamcentraal.nl, maar voor nu: Blijf optimistisch en geniet van de mooie terrassen en café's die De Baarsjes te bieden heeft.

Ciao!


acht reacties op "Blijf optimistisch en geniet!"

Michiel
-1-  Michiel:
Ik ben net als Katja van mening dat het een beetje vreemd zou zijn dat de Baarsjes zich niet verder zou mogen ontwikkelen tot een fantastisch stadsdeel waar het goed wonen en werken is. Ontwikkelen wordt door sommige mensen onmiddellijk geassocieerd met veryuppen. Beetje flauw hoor! Waar ik alleen iets minder enthousiast van wordt is die grote horecazaak die er moet komen op het Mercatorplein. Dat lijkt me nu weer iets te overdreven. Liever de huidge horeca ontwikkelen en het Mercatorplein gewoon zo laten als dat het is. Er zitten langs de randen van het Mercatorplein zat mogelijkheden voor horeca. Jammer!
bob
-2-  bob:
“Lambriex zoekt wel nog een uitbater. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met het stadsdeel.”

Alle goede bedoelingen ten spijt, ik meen niet dat AC bedoeld is voor dergelijke stukken. Het opiniërende artikel is het hart van AC, naar ik meen, en daar staat dit toch wel erg ver vanaf. Ik moet wel zeggen. Katja, dat je hart voor het stadsdeel op de goede plek zit. Ik denk alleen niet dat deze stukken (op deze manier geschreven) hier thuishoren.
Katja Brokke
-3-  Katja Brokke:
@bob: U zult ze, van mijn hand, ook niet meer tegen komen op AC, zoals misschien al duidelijk is geworden uit het artikel.
JEAN-PIERRE
-4-  JEAN-PIERRE:
Ik vind dat elk stuk op welke manier dan ook geschreven een plaats moet (mag) hebben op AC. De bezoekers maken over het algemeen zelf wel uit of het een opinie betreft of een bevooroordeeld stukje. Maar reclame maken voor een buurt kan vandaag de dag nooit kwaad. Ik denk dan ook dat niet de regels bepaald moeten worden door de lezers, maar zoals nu het geval is door de redaktie van AC.
Sebas
-5-  Sebas:
Beste katja ik heb genoten van de positieve manier waarop je de baarsjes in beeld hebt gebracht (en mischien nog zult brengen)dat op fora ook muggenzifters reageren in de trant van commercie e.d. moet je je niet al teveel aantrekken. mischien treffen we elkaar eens in een van de kroegen die deze buurt rijk is , mischien tref ik je stukjes nogeens hier, het ga je goed

Sebas
bob
-6-  bob:
Iemand die een andere mening is toegedaan een muggenzifter noemen getuigt van - ja, van wat eigenlijk? Dit is een plaats voor het uitwisselen van ideeen, voor discussie en debat - verschillen van mening kan je hier niet op die manier afdoen. Voor wie uitsluitend gezelligheid en vertier zoekt, is een avondje bingo mischien een betere optie.
Roeland
-7-  Roeland:
Beste Katja,

Niets van deze kritiek aantrekken, gewoon lekker doorschrijven. Ik lees met veel plezier je artikelen.

Roeland
Dante Allegro
-8-  Dante Allegro:
Nou, ik lees dat er zoveel nieuwe bewoners in de Baarsjes gaan wonen. Als ik het artikel dat ik uit het NRC van maart 2006 meestuur dus goed begrijp zal het herdenkingskruis dan helemaal niet meer terugkomen. Dat kruis zou namelijk nieuwe bewoners kunnen afschrikken.

Lees en verbaas u:
'Christelijk' monument in de Baarsjes keert terug
Het stadsdeel in Amsterdam-West is geschrokken van de commotie die deze beslissing de afgelopen dagen heeft veroorzaakt. Een woordvoerder van de Baarsjes: “Allochtonen worden nu beticht van kruishaat. Dat was natuurlijk niet onze bedoeling.” Waarschijnlijk komt er naast het kruis een nieuw monument met een “neutrale uitstraling”. Het stadsdeel zou het nieuwe besluit over het monument vanmiddag bekendmaken.
lees verder: <a href="http://www.nrc.nl/binnenlan..." rel="nofollow" target="_blank">http://www.nrc.nl/binnenlan...</a>

Het is te hopen dat al die nieuwkomers niet schrikken van een kruis maar het juist terug zullen eisen.

[artikel nrc ingekort door de redactie van Amsterdam Centraal i.v.m. copyright]

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.