Home > > Willekeur

Willekeur

Zuidoost - Politiewagens worden onderhouden door de laagste bieder. Of agenten knutselen in hun vrije tijd zelf aan de auto's, dat kan ook. In elk geval zijn politiewagens al van verre te herkennen aan het geluid van hun erbarmelijk afgestelde motoren. Afgelopen vrijdag hoefde ik dan ook niet om te kijken: ik wist dat er een politieauto achter me zat.

Ik kwam juist uit het metrostation, met in elke hand een goedgevulde boodschappentas. Ik was even naar de Albert Heijn in de Poort geweest. Niet dat de C1000 in Reigersbos zo'n beroerde supermarkt is, maar als je gasten verwacht zet je toch liever iets fatsoenlijks op tafel.
De politiegolf reutelde langszij en hield stil. Bij mijn weten overtrad ik geen enkele wet, ik droeg geen wapens en ik had, zeer tegen mijn gewoonte in, mijn rijbewijs én mijn paspoort op zak. Ik stapte dus vrolijk verder. De smerissen, het waren er liefst drie, gaven weer een dotje gas. De wagen rammelde stapvoets verder in de richting van de basisschool. De duiven stoven op door het knallen van de uitlaat.

De politiewagen maakte een U-bocht aan het einde van het schoolplein en kwam me weer tegemoet. De V-snaar gierde onheilspellend. Niks aan de hand, vond ik. Die jongens zijn rijoefeningen aan het doen. Gelijk hebben ze. Maar aan de andere kant van het schoolplein maakte de wagen opnieuw een U-bocht.

Nu kregen de agenten haast. Blijkbaar had niemand ze geleerd dat het bij hogere snelheden de moeite loont om de wagen in de tweede versnelling te schakelen. Voor die rijoefeningen waren ze dus gezakt. Ze konden er niet mee zitten: zodra ze me hadden ingehaald zetten ze de wagen stil. Eén van de agenten opende zijn portier (het knarste) en richtte zich, toen hij eenmaal was uitgestapt, in zijn volle lengte op (het kraakte). Hoe vreemd. Blijkbaar moesten ze mij hebben. Ik trok een mild-geamuseerd gezicht en vroeg

- Moet u mij hebben?
- Misschien.
- Pardon?
- Komt u net uit de C1000?
- Nee, ik kom net van Bijlmer.

De koddebeier keek naar de C1000-zak in mijn rechterhand. (Had ik al gezegd dat ik plastic zakken hergebruik?)

- Ja ja.
- Zoudt u mij kunnen vertellen wat het probleem is?
- Wacht maar even.

Inmiddels had zijn collega, een brede pummel met een zonnebril, zich uit de wagen losgemaakt. Hij schommelde rond de achtersteven van de auto en probeerde ondertussen zijn broek, die door het gewicht van handboeien, portofoon, knuppel, pistool en pepergas een flink eind was afgezakt, op te hijsen.

- We hebben een melding gehad uit de C1000. En u voldoet enigszins aan het signalement.

De pummel droeg nog steeds zijn zonnebril. Ofschoon ik dat uiterst onbeleefd vind, volhardde ik in mijn mild-geamuseerde pose.

- Ik kom net van Bijlmer. Ik ben naar de Albert Heijn geweest.
- Zou ik even in uw tas mogen kijken?
- Gaat uw gang.

De rest is snel verteld. Uiteraard zat mijn C1000-tas tot de krop toe vol Albert Heijn-artikelen. De agenten werden ineens uiterst voorkomend en bedankten voor de medewerking. Ze hadden nog wat moeite om de wagen weer aan de praat te krijgen, maar toen vertrokken ze dan ook. Einde verhaal.

Maar het gaat even niet om het verhaal, het gaat om iets fundamentelers. Eigenlijk is het heel verontrustend dat die juten zomaar tussen je boodschappen mogen graven, omdat je 'enigszins voldoet' aan het signalement van een winkeldief. En het feit dat ik dat toelaat is nog veel verontrustender. Want als ik ergens een ontzettende hekel aan heb, dan is het aan de willekeur van geüniformeerd personeel. Maar wat gebeurt er als ik nee zeg? Moet ik dan mee naar het bureau? Of mag ik kennismaken met de kalmerende werking van pepergas, gummiknots en schietijzer?

En dan gaat het hier nog om een simpele winkeldiefstal. Stel dat je 'enigszins voldoet' aan het signalement van een moordenaar of een zedendelinquent - word je dan met boodschappen en al tegen de grond gewerkt door een zwaarbewapend arrestatieteam? Je zult beslist niet de eerste zijn die op die manier voor jaren achter slot en grendel verdwijnt.

Het fraaiste is natuurlijk dat die wouten vijf volle minuten verkwanselen aan het volgen van een law-abiding citizen, terwijl zo'n boef 'm al hoog en breed met de buit is gepeerd. Als ze me meteen staande hadden gehouden dan hadden ze hem misschien nog kunnen pakken. Niet dat dat veel uitmaakt, overigens, want als ze hem pakken, dan krijgt-ie op het bureau een kopje koffie en twee sneetjes brood en wordt zijn zaak al na anderhalf uur geseponeerd door een vriendelijke Hulpofficier.

Ondertussen moet ik toestaan dat zo'n niksnut met zijn ongewassen vingers tussen mijn bawang goreng en mijn radijsjes zit te grutten. Het is ten hemel schreiend. Ze zouden hem op z'n minst kunnen leren om zijn zonnebril af te zetten als hij tegen een belastingbetaler spreekt.

57 reacties op "Willekeur"

-1-  :
Hadden ze wellicht 1 streepje? Dan was je gewoon lesstof. Een wandelend leermoment. Helaas voor jou ;)
f.bol
-2-  f.bol:
En overigens is het vlees bij c1000 véél beter
-3-  :
Nee, die met één streepje mogen nog geen blaffer.
Suffie
-4-  Suffie:
Okay, maar hoe zit het nou met die willekeur?
f.bol
-5-  f.bol:
Die is er niet. De politie heeft een signalement, iemand beantwoordt daaraan, dus hebben ze gegronde reden voor verdenking en mogen in de tas kijken. De rest is ruis.
Jochem Floor
-6-  Jochem Floor:
@ Marco: niet de meest prettige ervaring, maar ik ben voor de verandering geneigd het met f.bol eens te zijn. Al zou het natuurlijk beter zijn in plaats van ruis te spreken van motorgeronk.
Arnoud de Jong
Boodschappen doen op klaarlichte dag is natuurlijk bijzonder verdacht! En geef maar toe: je hebt natuurlijk gewoon een penozepostuur! ;-)
Suffie
-8-  Suffie:
Als je de context maar belachelijk genoeg maakt kun je iedereen als incapabel neerzetten. Kijkend naar de platte informatie heeft F.Bol inderdaad gelijk: je voldoet aan een signalement (“enigszins” moet je ook zien in het licht dat de meeste mensen ook geen lichten zijn in het beschrijven van mensen) en dus heeft heeft de politie een verdenking. Kleine correctie wel: in dit geval heeft de politie nog geen bevoegdheid om in je tas te kijken, wel om dit te vragen. Meestal is het slim om dit toe te laten, bij weigering zijn ze bevoegd je mee te nemen naar het bureau waarop alsnog in de tas gekeken kan worden.
Fiona
-9-  Fiona:
Valt dit niet onder preventief fouilleren dan?
-10-  :
@Arnoud: bovendien had ik me niet eens geschoren.
Dr.D
-11-  Dr.D:
Maar wel een bonuskaart aan de sleutelbos?
Jan
-12-  Jan:
Ik heb niet eens zin om de moeite te nemen deze schrijver te overtuigen. Wil de schrijver niet snappen dat de politie zijn werk doet en zeker een aanleiding heeft voor een controle, het wordt hem toch netjes medegedeeld. De toon van de schrijver zegt genoeg ....het is toch de politie die nooit iets goed doet!
Linda
-13-  Linda:
En wat kun je hier voor les uit trekken? Gewoon je boodschappen thuis laten bezorgen. Is wel zo rustig!
Jer
-14-  Jer:
Inderdaad Jan, als je voldoet aan het signalement en je hebt ook toevallig nog een C1000 tas bij kom je wel erg overeen met de winkeldief.
Dus zou je gewoon als verdachte aangemerkt kunnen worden.
Achteraf zal dan blijken dat je het niet bent maar er zijn genoeg gronden om je ventueel aan te houden.
Wat betreft dat ene streepje dat heeft niets te maken met een blaffer of niet.
Je kan als “één-streper” best met een “laffer” lopen als dit overeenkomt met je opleidingsniveau.
Nog één ding leg me dat is uit die “willekeur van geüniformeerd personeel”.
-15-  :
Welke winkeldief vraagt overigens in hemelsnaam bij de kassa netjes om een tasje?
Suffie
-16-  Suffie:
Jer, willekeur is een middel om een verhaal sappiger te maken dan hij inhoudelijk is. Net als van een agent een ongewassen nietsnuttende pummel maken. Wordt vaker gedaan, ambtenaren lenen zich daar goed voor.
Regina Wilkens
-17-  Regina Wilkens:
Beste Jan, Je hebt gelijk. Ik ben zo ontzaglijk opgelucht dat er in Z-O politie schijnt te zijn! Nee, die gaan we niets in de weg leggen. Want...voordat je het weet, vertrekken ze naar rustieke dorpjes als Moddergat (Fr) of Roode Haan (Gr). Dan zijn stadsdeel en de C-1000 helemaal in handen van de brede, ongeschoren boodschappenmens.
En die omgangsvormen: kniesoor die daar op let. Ze dragen een uniform toch? Dan mag alles toch? Ja toch?
@Jer: Is je dat nooit opgevallen? Trek een mens een politieuniform aan en hij/zij verandert. Helaas nog zeer zelden in mijn beste kameraad.
Anneke
-18-  Anneke:
Kom op zeg Marco........
Jij bent echt van het soort dat vindt dat de politie in jouw ogen helemaal niets goeds kan doen!
Vervelende discussies krijg je dan altijd.
Volgens mij zijn die twee agenten die gewoon hun beroep/plicht uitoefenden, dezelfde agenten die als jij na een te scherpe bocht met je autootje het kanaal achterna duiken......
Dat wordt voor het gemak meestal vergeten door dit soort azijnpissers.
Maar je vond het uiteindelijk nadat je van de schrik was bekomen Marco, wel terecht dat oom agent jou ff vroeg naar het hoe en wat??
Hoe hadden ze het anders moeten aanpakken in jouw opinie??

Groetjes van Anneke
J.G. de Waal
-19-  J.G. de Waal:
(Citaat van columnist Marco)
“Ondertussen moet ik toestaan dat zo'n niksnut met zijn ongewassen vingers tussen mijn bawang goreng en mijn radijsjes zit te grutten. Het is ten hemel schreiend.”

Had je soms wat te verbergen tussen je radijsjes en Bami pang pang meneer Marco??
Man! Waar maak je je druk om zeg, de wereld vergaat!
estherd
-20-  estherd:
@regina: wat een onzin. Mijn broer vindt regelmatig slachtoffers van moord en houdt soms de moordenaars ter plekke aan. Ja, hij is echt heel erg veranderd sinds hij bij de politie is. Namelijk in een mens met een heel heftig beroep, waarvan de meeste mensen blij zijn dat zij dat werk niet hoeven te doen.
Sigi
-21-  Sigi:
Als ik het zo lees waren ze heel netjes. Je bent niet tegen de grond gewerkt of tegen de muur gezet, niet uitgescholden, vastgenomen of anderszins. Mijn ervaring met de politie in ZO is trouwens dat ze echt bijzonder aardig en mens(klant)vriendelijk zijn.
Ronny uit noord
-22-  Ronny uit noord:
“Het is ten hemel schreiend”

Zegt genoeg dit soort taalgebruik!
Weet je al meteen wie je voor je hebt..
Deze man mag je alleen met fluwelen handschoenen aanpakken, en preventief fouilleren mag, maar dan niet in zijn keurige buurtje in Buitenveldert Zuid....
Oja, ontvoering Melchers en Holleeder/Endstra kwamen daar toch ook regelmatig in jouw keurige buurtje??
Suffie
-23-  Suffie:
Regina, je hebt groot gelijk. Iemand die zijn zonnebril ophoudt dien je publiekelijk te kakken te zetten, dat is héél proportioneel.
Ruwie
-24-  Ruwie:
Smerissen, agenten, koddebeier, jutten, wouten, een pummel en een nietsnut met een zonnebril. Genoeg personeel om het een belastingbetaler moeilijk te maken, jammer dat je niet een snuifje pepergas hebt mogen ruiken!
-25-  :
Marco, ik ben wel heel benieuwd naar jouw antwoord op de vraag van Anneke, namelijk hoe ze het anders hadden moeten aanpakken. Uiteraard zonder zonnebril;-)maar verder?
Ramon
-26-  Ramon:
Jij hebt er duidelijk niets van begrepen. Je bent er zo eentje waarbij de politie het toch nooit goed doet. Je mag blij zijn dat ze mensen die aan een bepaald signalement voldoen controleren, want anders pak je nooit iemand.
Tip voor de volgende keer: eerst nadenken, dan iets vinden.
Fergus
-27-  Fergus:
Goh, wat een boel opvallend positieve reacties over de politie hier. Vaak is dat wel anders. Ik ben zelf politieagent (welliswaar niet in A'dam maar in Den Haag) en ik vind inderdaad dat ze best netjes zijn gebleven (behalve-natuurlijk- de zonnebril). Ik ben zelf “nog maar een 1 streepertje”, en inderdaad mogen 1 streepertjes nadat ze een vuurwapenopleiding hebben volbracht, een vuurwapen dragen. Als ik kijk naar de vakken die ik tijdens mijn schoolperiode heb, is er erg veel aandacht voor het netjes mensen aanspreken. Daarnaast krijg je een paar uur les in het schrijven van een bon (dat duurt dus niet de hele opleiding, zoals sommige denken) en is er heel veel aandacht voor lastigere dingen zoals het aanhouden van een vuurwapen gevaarlijke verdachte, omgaan met gestoorde mensen, de opvang van iemand die is aangerand of met een aantal collega's uit een grote groep mensen 1 iemand aanhouden. Ik durf te beweren dat het werk dat ik doe, en velen met mij voor heel, heel veel mensen niet is weggelegd. De meesten zouden geen huis in durven gaan waar nog inbrekers binnen zitten, de meesten kunnen geen bejaarde man die gestikt is in zijn eigen kots tijdens een epileptische aanval reanimeren, de meesten durven niet met 1 andere collega tussen 10 vechtende mensen te springen enz enz enz. In mijn ogen verdienen politieagenten veel meer respect dan dat we nu krijgen, maar helaas, voor de meeste mensen zijn we nog steeds niet meer dan een stel luie vetzakken die niks anders kunnen dan bij een rood verkeerslicht te wachten tot er een voetganger doorheen loopt. Jammer, heel jammer
d berk
-28-  d berk:
Fergus, weet dat de meeste mensen wel degelijk jouw en je collega's waarderen. In ieder geval: ikzelf waardeer je inzet.

Dat klagen is vaak meer een uiting van een gevoel dat het beter kan, dan een oprechte mening dat de politie tekort komt.
Inderdaad, mensen lijken vooral gefrustreerd door de manier waarop de politie wordt ingezet: teveel op kleine criminaliteit in plaats van 'echte problemen' (wat dan die echte problemen zijn hangt natuurlijk weer af van de persoon in kwestie).
d berk
-30-  d berk:
Excuus voor de dubbele post
Suffie
-31-  Suffie:
Als je belasting betaalt ben je feitelijk eigenaar van iedere politieman op straat en kun je dus ook bepalen dat hij, in afwijking van wat hij van zijn baas aan instructies meekrijgt, wettelijk is afgesproken en hij in 3 tot 5 jaar stevig studeren heeft meegekregen, de prioriteiten stelt die jíj op dat moment belangrijk vindt.

Ook is het dan zo dat je hem in het kader van vrije meningsuiting alles mag toewensen wat je maar kan bedenken, dat je je in het kader van kritisch burgerschap en voorvechter van je eigen grondrechten mag verzetten tegen alles wat hij doet, ook als je hem daarvoor het bloed onder de nagels vandaan haalt.

De politie is de slaaf van het volk..
Ruwie
-32-  Ruwie:
Suffie,

Je hebt volkomen gelijk. Je bent niet verplicht om mee te werken aan je eigen veroordeling maar dat geld alleen voor een verdachte, om jezelf verdacht te maken lijkt mij: “dat je hem in het kader van vrije meningsuiting alles mag toewensen wat je maar kan bedenken, dat je je in het kader van kritisch burgerschap en voorvechter van je eigen grondrechten mag verzetten tegen alles wat hij doet, ook als je hem daarvoor het bloed onder de nagels vandaan haalt” dat je met deze uitlatingen toch aardig op weg bent om voor een uurtje of 6 gezeefde lucht te krijgen.

Maar gezien je eerdere reactie's heb ik het vermoeden dat het met een kwinkslag gelezen dient te worden ;-)

Trouwens dat laatste dient zich aan voor iedere ambtenaar, kijk maar naar het salaris.
Suffie
-33-  Suffie:
Ruwie, je mag een verschil in communicatie verwachten tussen iemand die beroepsmatig een burger aanspreekt en een burger die pissed-off is omdat hij een bon krijgt. Daar worden agenten ook op getraind. Dat is echter wat anders dan iemand afzeiken omdat z'n veter niet vast zit, dat heet zoeken.

Overigens, ook ik vind het dus onbeleefd om een zonnebril op te houden. Als ik een agent op straat tref die mij zo te woord staat dan zeg ik daar ook wat van. Dat geeft niet alleen veel meer voldoening, maar scheelt ook misverstanden. Iemand die een geslepen zonnebril draagt, om maar eens wat te noemen, kun je niet vragen om nog even van bril te wisselen voordat hij uitstapt.

En als je mild-geamuseerd je mond houdt om later op het internet je gal te spuwen, zul je dát dus nooit weten...
Dennis
-34-  Dennis:
Kerel,
De politie vraagt niet om ZOMAAR in je tas te mogen kijken. Ze moeten dan wel een redelijk vermoeden hebben en dat hadden ze. Dat jij daar dan loopt en enigsinds aan het signalement voldoet is idd vervelend voor jou. Maar ja als ze niks doen dan is het ook weer niet goed. Oja.. Politieagenten betalen ook belasting. Nee ben zelf geen smeris maar ik vind niet dat je alle politiemensen zo “slecht” mag beoordelen. Tuurlijk zitten er lapzwanzen bij maar die heb je ook bij de ABN-AMRO of bij een willekeurig aannemers bedrijf. Zal je gebeuren dat je een badkamer laat plaatsen en dat je kraan een week later als een gek lekt en je tegels eraf vallen. Zijn dan alle aannemers slecht??
nog even dit.....:

Het Wetboek van Strafvordering formuleert dit als volgt:

artikel 27
Lid 1: Als verdachte wordt vóórdat de vervolging is aangevangen, aangemerkt degene te wiens aanzien uit feiten of OMSTANDIGHEDEN (daaro toevallig lopen met je AH en C1000 tas...wat dus feiten en omstandigheden zijn) een redelijk vermoeden van schuld aan eenig strafbaar feit voortvloeit.

succes verder
jeroen
-35-  jeroen:
Stel dat je 'enigszins voldoet' aan het signalement van een echte boef, dan word je inderdaad met boodschappen en al tegen de grond gewerkt... zonder excuses achteraf.
Set
-36-  Set:
Als je enkel ervaring hebt met de politie wanneer je een bonnetje krijgt of gecontroleerd word als verdachte,noem ik dat een luxe-probleem.
Suffie
-37-  Suffie:
Vertel eens Jeroen? Ervaring?
mav
-38-  mav:
Enigszins aan een signalement voldoen
is onvoldoende reden om iemand staande te houden. Ik heb het ernstige vermoeden dat de betreffende agenten dit ook wisten en er daarom zolang over deden voor zij de knoop doorhakten, Mogelijkerwijs is er voorafgaande aan de actie in de auto driftig beraad geweest of het feit dat de geobserveerde een C1000 tas bij zich had voldoende aanvullend was om onder de terreur van het “hollende neger arrest” uit te komen. Mijn vermoeden is dat er binnen de regels van de rechtstaat onvoldoende grond was voor staande houding. Met alle respect voor de politie die nog al eens voor een lastige keuze wordt gezet: mijn hoogleraar strafrecht stelde altijd dat bij redelijke twijfel niet overgegaan moet worden tot staande houding.
Marco heeft hier terecht een lastig punt gesignaleerd, en heeft door zijn cooperatieve opstelling een probleem voorkomen. Ik meen te weten dat in het verleden een agent eens diep door de knieen moest gaan om te erkennen dat hij Marco op onjuiste gronden had staande gehouden, ook toen na een bezoek aan een winkel....
onbekend
-39-  onbekend:
Leuk verhaal maar ik ga met Jan mee, Politie dit Politie dat, de Politie doet nooit wat goed. Van de 9 keren dat ik een reanimatie heb gedaan heeft nooit iemand dankjewel gezegt maar als ik 1 bon schrijv gaan mensen, hoe terecht ook meteen uit hun dak. De schrijfster zal ongetwijfelt bij dit soort publiek horen. Groetjes
milo
-40-  milo:
tja....hoe je het doet doe je het.......goed doe je het toch nooit. Als je voor iemand een gestolen fiets terug vind gaan ze nog zeiken en zeggen met een onvervalst Amsterdam accent: Godsamme het zou is tijd worde!!!!!
pffft. wordt er zo moe van...
Martin Wisse
-41-  Martin Wisse:
Grappig dat iedereen er blijkbaar vanuit gaat dat a) “enigszins voldoen aan een signalement” genoeg reden is om iemand lastig te vallen en b) de pliesie hier de waarheid vertelde...
Suffie
-42-  Suffie:
Martin, je hebt gelijk. Ze wilden natuurlijk alleen maar in iemands tas graaien, zijn ze dol op.
Ninthe
-43-  Ninthe:
Misschien zochten ze inspiratie voor het eten van vanavond en durfden ze het niet zomaar te vragen?

Anyway, ik hoop dat je dit hebt geschreven om reacties uit te lokken, en niet omdat je dit daadwerkelijk meent. Ik heb veel slechtere ervaringen met de politie en zou me in jouw geval nergens aan storen.

Bij de lokale LIDL hier spitten ze trouwens standaard je tas door als je langs de kassa komt - ik ben weleens met moeite daar weggekomen omdat er nog een appel in zat, die ik die ochtend bij de AH gehaald had.
Leeuw
-44-  Leeuw:
Zo, krijg jij ff flink op je donder zeg...
Ik moet zeggen dat de schrijver die het over jouw luxe-probleem rept een snaar raakt bij mij. Ik heb zelf de laatste maanden ook een aantal onprettige aanrakingen met Politie gehad, en ik ben toch van huis uit bijzonder pro. Die instelling heeft het duchtig te verduren gehad, maar het is aan wel-denkende collegae van mijn plaaggeesten te danken dat ik nog altijd zonder strafblad door het leven ga. (spreker wendt de blik naar het publiek:) Als goede Vriend van de schrijver heb ik al vaker te maken gehad met zijn enigs-zinds reactionaire insteling, en vaker dan soms moet ik hem ook (weerbarstig) gelijk geven. Zijn opstelling maakt altijd discussie los, en vaak ga ik die dan maar uit de we, omdat degrens tussen literair personage en werkelijk persoon soms wat vaag wordt.
Ook in mijn werk (systeem-beheer/ begeleiding Computer-project bij in-uitloop-dag-opvang verslaafden) wordt mijn beeld van de politie vaak op de proef gesteld. Aan de ene kant ben ik bijzonder vóór het bestrijden van overlast, aan de andere kant zie ik dat de handelswijze vaak z'n doel voorbij schiet, en de clienten alleen maar méér in het harnas jaagt tegen de ('oneerlijke, onrechtvaardige') samenleving. Mensen die eeuwig verstrikt zitten in een web van ver opgelopen bekeuringen wegens 'rondhangen', het weer uitzitten in de gevangenis van dergelijke boetes enz ad infinitum, de jonge agentjes die bejaarde daklozen steeds aan het eind van de mand gebruiken om hun quotum aan bonnen te halen en ik zal maar ophouden nu, want ik begin een bdeetje duizelig te worden.
Ernst
-45-  Ernst:
@mav: Wat nou “terreur van het hollende negerarrest”? Jaren geleden, toen mijn vader nog rechten studeerde en ik nog een jonge broekmans was, heeft hij mij de grondslagen van het hollende negerarrest in kort bestek uitgelegd: in een rechtsstaat mag je niet aangehouden worden zonder concrete verdenking. Dat is een groot goed, sprak mijn oude vader en ik weet zeker dat hij zou gruwen van een adjectief als “terreur”in deze context.

@Regina: toen mijn oude vader (zie hierboven) in Amsterdam Zuidoost door onverlaten die uit waren op zijn portemonnee in elkaar was geslagen - de waslijst met verwondingen die hij daarbij opliep zal ik je besparen - was het een agente van de Amsterdamse politie die zich als eerste over hem ontfermde en zorgde dat hij in het ziekenhuis kwam.
Jochem Floor
-46-  Jochem Floor:
@ Marco: bij de weg, jij bent een tikje snobistisch ingesteld?

Vertel eens, hoe kom je er zo bij dat AH goed zou zijn? AH is in vergelijking met andere supermarkten voornamelijk erg duur. Dat verschil is even wat minder geweest, maar -net als de overspannen huizenmarkt - het komt hand over hand terug.

“Ik kwam juist uit het metrostation, met in elke hand een goedgevulde boodschappentas. Ik was even naar de Albert Heijn in de Poort geweest. Niet dat de C1000 in Reigersbos zo'n beroerde supermarkt is, maar als je gasten verwacht zet je toch liever iets fatsoenlijks op tafel.”
Suffie
-47-  Suffie:
Mav, dat lijkt me als conclusie aardig kort door de bocht, was er namelijk niet sprake van feiten EN omstandigheden bij een redelijke verdenking? Als een agent om 3 uur 's nachts in het Vondelpark op zoek is naar iemand met een AH-tas en een mild-geamuseerde blik dan is “enigszins” ruim voldoende voor een verdenking, als je in de middag op het Krugerplein op zoek moet naar een noordafrikaan met een spijkerbroek, gymschoenen, leren jack en een petje op dan heb je dus iets meer nodig.
Chzs de pczs
-48-  Chzs de pczs:
Bij zulk soort onbeleefde, rare staandehoudingen zou ik voordat ik ze überhaupt als agent wil erkennen toch wel even de stamkaarten en de legitimatiebewijzen van de heren willen zien. Zijn ze vaak in een keer heel beleefd.
En als niet; lekker doorwandelen.
Suffie
-49-  Suffie:
Chzs, je gaat ons nu op mijn verzoek vast heel blij maken met succesverhalen van wanneer je dat gedaan hebt en wat het resultaat was?
gekkie
-50-  gekkie:
politie zijn gewoon hoeren
yanny scutt
-51-  yanny scutt:
Marco, wat erg! En wat het nog veel erger maakt is het feit dat je die 'stoere kit' s'avonds nu nooit eens zo daadkrachtig ziet optreden!

Toegegeven, een zonnebril kun je dan niet dragen ( en wellicht is dat de reden dat ze s'nachts niet willen werken).

Als ze in de donkere uren straatdienst hebben vallen ze vooral op doordat ze van die 'omtrekkende' bewegingen maken.. Groet; Yanny
Suffie
-52-  Suffie:
Yanny, beschrijf eens een omtrekkende beweging?
DHR: M.H.v.d.Putte
-53-  DHR: M.H.v.d.Putte:
Als Ik Mij verdedig tegen Het Geweld van de Politie, ben Ik de klos!!! Maar Zij mogen altijd wel Geweld Gebruiken!!! Dat zie ook vaak bijna dagelijks op de Tram's / Bussen en op de vele diverse perons van de Metro-Station's. En Niet alleén de politie? Maar ook de z.g.n: meewerkende Organisatie's, slaan er Te Vaak Zeer Lekker OpLos!!! Zelf heb Ik het ook wel ééns vaak ondervonden???“'1993 -2007”' Deze trend begon al toen de Actie één voor Africa, begin jaren 1994'?' met toen nog Mwe: Mies Bouwman in de Nieuwe RAI-Europaplein te ASD. Wanneer deze trends Eindelijk Voorbij zijn, zal wel nog Lang op zich wachten. DHR: van de Putte
Suffie
-54-  Suffie:
Dat Palingoproer heeft er zeker flink ingehakt, mr. vd. Putte?
Ruwie
-55-  Ruwie:
Ik denk dat Dhr. v/d Putte bedoeld dat hij en Mies gaande in de richting en komende van de nieuwe RAI in het openbaar vervoer vanaf 1994-2007 dagelijks in elkaar geslagen zijn door de meewerkende Organisatie's.
Zeer waarschijnlijk is een klap in deze serie toch wel erg hard, misschien wel loeihard, aangekomen.
Henk van Hunnik
-56-  Henk van Hunnik:
als je de term “grutten”gebruikt in de zin van graaien dan roept dit bij mij de vraag op in welk jaar de schrijver is geboren.En daarop zou ik dan de tweede vraag willen stellen namelijk op welke school bovenstaande schrijver heeft gezeten.voor zover mijn informatie strekt zijn grutterswaren hetzelfde als Kruidenierswaren. met andere woorden de agent stond met zijn grutten tussen de grutterswaren te grutteren. Kan iemand er nog een touw aan vastknopen.
Sam
-57-  Sam:
@Ruwie,
Dhr.v/d Putte is gewoon nog steeds in de war. Maarja zal wel komen van zo'n meewerkende organisatie, maarja das ook wel 'schorum" he ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.