Home > > Youssef wil Beatrix

Youssef wil Beatrix

YoussefmetHakim
Osdorp - Mensen hebben hobby's en sommige mensen hebben aparte hobby's. In Nieuw West is Youssef Yaghdi het afgelopen jaar uitgegroeid tot een lokaal Bekende Nederlander. Youssef staat wekelijks in de lokale krant op de foto met een nog Bekender Persoon. Wat begon als een grapje is inmiddels een running gag waar zelfs BP-ers zich voor opgeven. Want wie met Youssef op de foto staat, is verzekerd van een beetje publiciteit.
'Beste redactie, hier sta ik op de foto met burgemeester Job Cohen,' begon de correspondentie met Youssef vorig jaar. We besloten de foto met kort onderschrift te plaatsen. Youssef - een gewone man met hoge sociale vaardigheden en goede intenties voor zijn buurt - bleef vanaf dat moment mailen. 'Beste redactie, hier sta ik op de foto met Margreet Dolman' volgde en dat week in week uit. Heeft die man niets anders te doen, vroeg de redactie zich af. Youssef doet veel, weten we inmiddels en neemt daarbij altijd zijn camera mee. Zonder gêne stapt hij tijdens zijn uiteenlopende werkzaamheden op een Bekend Iemand af voor een kiekje. Youssef netwerkt zich suf en is inmiddels geportretteerd met Gijs Staverman, diverse keren met Ahmed Aboutaleb, met Femke Halsema, met Marijke Helwegen, met uiteraard alle stadsdeelvoorzitters van Nieuw West, met Hakim, met Lodewijk Asscher en ook veel met (bij de redactie tot dan toe onbekende) prominenten uit het buitenland. Onlangs schudde hij de hand van de consul van Marokko. Voor de camera uiteraard.

De running gag is ontdekt. 'Jongens, zorg dat de directeur van Shell met Youssef op de foto gaat' werd laatst rondgemaild. Dit keer hoefde Youssef niet op een hoge pief af te stappen, maar werd hij voor de camera gesleurd, want zelfs voor het kleinste krantje van Amsterdam wilden de Bekende Mensen graag op de foto. Het zou me niet verbazen als Koningin Beatrix Youssef een keer tegen het lijf loopt en met haar camera in de lucht zwaait en joelt: Youhou, Youssef, mag ik met je op de foto? Dat zou heel leuk zijn, want Youssef is uitgedaagd om met ons aller Bea op de foto te gaan. Dan krijgt hij de voorpagina in kleur in het kleinste krantje van Amsterdam. Youssef heeft de uitdaging aangenomen. Hoe die het gaat flikken, geen idee. De redacteuren van Man bijt Hond hebben al met interesse gereageerd. Als Youssef deze missie volbrengt, komt ie ook nog eens op tv. Youssef beraadt zich nu welke netwerkstappen hij zal ondernemen.


dertien reacties op "Youssef wil Beatrix"

-1-  :
Leuk verhaal, kunnen we dat krantje ook online bekijken?
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Dat is een artiest!

Als het hem lukt, dan wel een paginagrote foto in de WP hoor! (De foto is genomen op de 'Waterval' met Hakim Traida als het wel heb?)

Mensen zoals Youssef zijn het zout der aarde, maken het leven vrolijk en..daar willen we meer van! (-; Yanny
-3-  :
@ Mark: krantje heeft een website, maar daar staat Youssef niet op. :(
& Yanny: ja, da's Waterval en ja, die voorpagina moet er dan groots komen!
Souhailla Yaghdi
-4-  Souhailla Yaghdi:
ik ben het helemaal eens met yanny scutt,
ik kan daarom ook met trots zeggen dat we blij mogen zijn met zo iemand.

en ja wie weet het beter dan zijn eigen familie, ik als nichtje van youssef weet zeker dat iemand met zijn persoonlijkheid nog verder komt dan de voorpagina van een klein krantje in amsterdam!

lieve oom Youssef zoals meer mensen blijven doen en gaan doen, zal ook ik je blijven volgen!!!

groetjes van je nichtje souhailla
jasper
-5-  jasper:
Wie wet waar ik Jasper van AT5 Kort Amsterdams Youssef Yaghdi kan bereiken?
jasper
-6-  jasper:
Oeps ging wat fout!(ha) Ik zou graag met Youssef een item willen draaien voor Kort Amsterdams. Het lijkt me een fantastische man dus als iemand weet waar ik hem zou kunnen betreiken hoor ik het heel graag! jschravendijk@at5.nl

groetjes
Arnoud de Jong
Blijf ik toch nog met een paar prangende vragen zitten:
1. Wie van de twee is Youssef?
2. Is dit in het kader van de voortwoekerende persoonlijkheidscultus?
3. Wil Youssef ook met mij op de foto of voelt hij zich daar inmiddels al te bekend voor?
Dr.D
-8-  Dr.D:
Of je een oude aflevering van Showroom na leest...
In Amsterdam kan je dagelijks op de foto
met een bekende soapster.
Die niemand kent.
Lekker belangrijk onderwerp.

Waarom gaat Youssef niet op de foto met ongesluierde moslima`s?
Dan pas zet je jezelf op de kaart...
Suffie
-9-  Suffie:
Wat hier niet vermeld staat: Youssef doet ook hele mooie dingen op het gebied van sociale integratie. En sportvaders is er daar maar één van
yanny scutt
-10-  yanny scutt:
Ja Suffie, ik meen me ergens gelezen te hebben dat hij iets doet in/ met wijksporten vanuit onze plaatselijke suffertjes. (Sorry, wijkkranten!)

In dat geval kan zijn nicht Souhailla DUBBEL trots zijn op haar neef!

Zelf heb ik meer met artiesten dan sportmensen, dat komt ,denk ik, omdat de bezemsteel-estafette zwaar wordt onderschat.. (-; Yanny
Ruud
-11-  Ruud:
De débilisering compleet.Beatrix, Ali B en Youssef... Jammer dat het allemaal torenhoog gehuichel betreft! De treurige dagelijkse realiteit wordt zo belachelijk gemaakt en ontkend! Heel laag en voorspelbaar allemaal!
yanny scutt
-12-  yanny scutt:
Ruud, als je Youssef kent zou je hem zeker niet met Ali B vergelijken!

Youssef doet heel veel goed werk en krijgt daarvoor veel terechte waardering en waarschijnlijk te weinig geld... Heel anders dan Ali B dus!

Ik denk dat Youssef ook een hekel heeft aan de treurige dagelijkse realiteit en daarom doet hij er iets aan! Wie is er hier nu debiel?!
mohamed
-13-  mohamed:
ik ben trots op youssef omdat ik zij broer
mag zijn

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.