Home > > Undercover brievenbussen

Undercover brievenbussen

Waar zit de supermarkt, de glasbak en het lichtknopje als ik 's nachts naar de wc moet? Sinds mijn verhuizing is de grote zoektocht begonnen. Zo ook naar de brievenbus om nog een paar adreswijzingen te versturen. En juist als je iets zoekt, kom je het natuurlijk niet tegen.

Na een paar rondjes door de wijk, eindelijk een bus. Geen vertrouwde rode brievenbus, maar een heel onopvallende grijze. 'Misschien zijn ze hier in de buurt al begonnen met de ontmanteling van de rode brievenbussen', dacht ik terwijl ik mijn kaarten erin gooide. TPG heet ineens TNT en de rode brievenbussen worden vervangen door koninklijk oranje.
Stom, stom, stom! Nadat ik mijn kaarten in de bus had gestopt, viel mijn oog op de tekst: 'Uitsluitend post DWI'. Een speciale brievenbus voor de DWI, wat een service! Waarom kunnen klanten van de DWI hun brieven niet gewoon met de post versturen? Wat zegt zo'n speciale brievenbus over deze buurt? En niet onbelangrijk, wat gebeurt er nu met mijn post?

De internetsite van de DWI bracht geen uitkomst . Wel kwam ik er achter dat er in Amsterdam wel 20 van deze brievenbussen staan (waarvan maar liefst 4 in Amsterdam-Noord). Maar geen oplossing voor mijn domme actie. Daarom heb ik er maar een mailtje aan gewaagd.

Nog geen twee uur later kreeg ik al bericht van de Manager Communicatie. (Daar kan menig commercieel bedrijf, bijvoorbeeld mijn internetprovider wat van leren!) De communicatieman schreef dat de brievenbussen bedoeld zijn voor klanten van DWI om hun maandelijkse inkomstenverklaring in te deponeren. Omdat deze post nogal vertrouwelijk is en op tijd moet worden opgestuurd, kunnen DWI-klanten gebruik maken van deze speciale bussen. En volgens de DWI-man wil een grijze brievenbus in de wijk echt niet zeggen dat er veel werklozen wonen. Maar wel mensen die een of andere uitkering hebben.

En ook op mijn meest prangende kwam een antwoord. Wat gebeurt er als ik per ongeluk een gewone brief in de grijze bus heb gestopt?
'Dan sturen wij die keurig door met de reguliere post, ook al staat er duidelijk op de bussen vermeld dat ze alleen bestemd zijn voor post aan DWI.'

zes reacties op "Undercover brievenbussen"

-1-  :
handig om te weten!
estherd
-2-  estherd:
Waar staan die andere dan? Ik heb er nog nooit 1 gezien, zal er 'ns op letten.
alex
-3-  alex:
Onthutsend verhaal! :)
Aarnout
-4-  Aarnout:
Stempelaars. Zo kunnen ze niet meer zeggen dat ze het op de bus hebben gedaan en dat de Post het heeft kwijtgemaakt. Zoiets moet de reden zijn. De ambtenaar hoeft zijn klanten niet meer in de ogen te kijken en zich af te vragen of zij de waarheid spreken; hadden ze het maar in de grijze bus moeten doen. HADDEN ZE MAAR! Het heeft JE MAINTIENDRAI vervangen. Over Oranje gesproken. De overheid heeft trots, noch schaamte meer.
Ik gruwel werkelijk van dit verhaal. En het is nog erger. Waarschijnlijk raakte DWI meestal zelf de post kwijt. En waarschijnlijk doen ze dat nog steeds en geven ze dan de stempelaar de schuld. Want aangetekend kan je zo ook niets versturen. Brr ...dit ie echt eng.
engine 54
-5-  engine 54:
Door omstandigheden zelf een aantal jaren mijn
inkomstenverklaring maandelijks in zo'n bus gedaan.
Onverstelbaar hoe vaak ze kwijt raakten.
En als ze niet kwijt raakten, dan klopte de verrekening
met de inkomsten uit mijn partime baan niet.
Gelukkig ben ik er alweer een tijdje vanaf en verdien mijn kostie weer helemaal zelf.
R.lundahl
-6-  R.lundahl:
d,r staat een dwi postbus op het zonneplein in ammsterdam tuindorp oostzaan.
net achter de gewone tnt brievebus

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.