Home > > Niks te melden

Niks te melden

stopera
Zeg eens eerlijk: leest u het weblog van ons college van Burgemeester en wethouders wel eens? U weet wel, dat weblog dat op 23 mei dit jaar gestart werd met een bijdrage van Cohen. Hij schreef: ‘Ook met behulp van een weblog kan het college zijn zichtbaarheid in de stad vergroten, en dat willen we graag. Waar is het college mee bezig? Wat speelt er in de stad?’ Dat klinkt aardig, dat wil ik best lezen. Hij schreef echter ook : ‘Vandaag schrijf ik mijn eerste weblog. Tot nu toe ben ik er niet toe gekomen om zelf een weblog te starten, ook al heb ik er wel over gedacht. Waarom ik het toch niet gedaan heb? Daar zijn een boel redenen voor. Dat ik 's avonds voor het slapen gaan nog een glas wijn drink, tja waarom zou u dat willen weten?’ Waarom zou ik dat inderdaad willen weten?
Ze wisselen elkaar keurig af, burgemeester en wethouders en schrijven allemaal keurige stukjes. Heel keurig en braaf. Zo lees ik dat Lodewijk Asscher op zaterdag 9 september een boot heeft gedoopt en een tochtje door de haven heeft gemaakt. Wow! De laatste bijdrage van Maarten van Poelgeest is van dinsdag 4 juli en bevat interessante zinnen als: ‘Na het geplande overleg 's avonds de TV op mijn kamer aangezet. De stand tussen Italië en Duitsland was nog 0-0. Tijdens de wedstrijd dit weblog afgerond. Nog steeds geen beslissing.’ Ook heel boeiend, maar ik hoef dit verder niet te weten. Ahmed Aboutaleb heeft zo te zien slechts een keer gelogd. Marijke Vos doet het misschien nog het meest interessant, van haar krijg ik een aardige indruk van haar werkzaamheden.

Er wordt in ieder geval door de lezers niet erg veel gereageerd. Soms een of twee reacties op een stukje, vaker helemaal geen enkele reactie. Dat kan natuurlijk aan twee dingen liggen: het log wordt niet gelezen - misschien omdat het bij de Amsterdammer onbekend is - of omdat het helemaal niets losmaakt bij de lezers.

Bij mij maakt het in ieder geval niets los. Waarom schrijft Marijke Vos niet over gedoe rondom het gifschip de Probo Koala? Of Asscher wat meer en diepgaander over de toestanden rondom de privatisering van Schiphol? Of Aboutaled over de huisbezoeken van polizei van de sociale dienst? Dat wil ik graag lezen. Op dit moment komt het weblog nogal geforceerd over en gaat het ook eigenlijk nergens over. Het lijkt bedacht door de voorlichters van de gemeente: Ga loggen, dat is modern en goed voor jullie imago. Zoiets. Aboutaleb en van Poelgeest lijken de pijp wat betreft loggen alweer aan Maarten te hebben gegeven, van beide heren verscheen de laatste maanden niets meer op het weblog. En waarom zou je ook loggen als het niks voor je is of als je niks te melden hebt?

negen reacties op "Niks te melden"

Arnoud de Jong
Dat Van Poelgeest de pijp aan Maarten geeft is interessant. Aan zichzelf dus. ;-)
-2-  :
Ja, hoe hij het dan verder met die pijp moeten afhandelen weet ik ook niet. Ook weer doorgeven waarschijnlijk. :-)
Jaap
-3-  Jaap:
Dichter voor de burger, of dichter bij de burger.
Voor allebei geldt wat mij betreft:
schoenmaker houd je bij de leest; laat maar!
kokkie
-4-  kokkie:
Bloggen moet in je zitten; je geeft daarbij 'iets' van jezelf prijs en dat willen politici toch helemaal niet?
Robin
-5-  Robin:
Politici roepen dichtbij de burger te willen staan. Maar ojee als diezelfde burger politici ter verantwoording roept dan blijken die burgers maar lastige vliegen te zijn. Aboutaleb? Nee, die heeft het te druk met de campagne van de landelijke PvdA. Gewoon blijven opletten, die zit straks plots in de Tweede Kamer. Van Poelgeest? Ach die laat soms een balonnetje op om die heel snel weer leeg te laten lopen (watergeld bootjes). De beste jongen heeft het veel te druk met zijn imago en met het organiseren van zijn huishouden. Is ook lastig hoor als je vrouw in het Europees Parlement zit.
Marijke Vos? Ja ze babbelt er rustig op los maar een echt beeld krijg je niet van haar “drive” haar Tweede Kamer lidmaatschap te veruilen voor een wethouderspost. Het had inderdaad fraai geweest wat meer te lezen over hoe en wat met de milieuvervuilende boot.
En dan hebben we ook nog Herrema. Tja, lastige post die Noord Zuidlijn. Wat kun je daar nu nog voor goeds over melden. Nee, dan kun je het beter over je reizen naar Rusland hebben waar de mensenrechten worden geschonden.
Ik heb het gevoel dat het weblog inderdaad als een soort verplichting is opgezet maar dat de dames/heren politici het liefst in de achterkamers zaken doen en dan maar wat over hun familieleven babbelen. Komen ze in ieder geval als “sociale mensen”over. Nee de echte zaken die in Amsterdam spelen, daar wil de burger toch helemaal niet over geinformeerd worden?
Wiard
-6-  Wiard:
En ik maar bang zijn dat er nog tendentieuze stukken geschreven zouden worden.

Gelukkig zijn wethouders ook net mensen...

Overigens: het liggeld (watergeld???) voor de bootjes was geen proefballonetje maar een voorstel van het college aan de raad. Op het moment dat daar geen draagvlak voor bleek te zijn in de raad, is het teruggetrokken door het college. Had jij (Robin) dan liever gezien dat het college eerst met de fracties was gaan overleggen, zodat het er alsnog doorheen zou zijn gekomen? Dit lijkt mij toch de democratische gang van zaken.
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Wiard, Robin heeft gelijk. Als je als politicus een weblog bijhoudt mag je verwachten dat daar een discussie uit volgt; burger contra politica (burgemeesters, wethouders, deel of gemeenteraadsleden)

De 'logs' die zij hebben geopend willen maar niet deugen want van een open gedachtenwisseling is geen sprake!

Dat komt ,denk ik, omdat zij de 'Partij' gedachten/besluiten moeten verwoorden en de partij die zij vertegenwoordigen zit niet te wachten op een partijlid (burgemeester etc) die gewoon even (samen met de burger) van gedachten wisselt..

Morgen staat het in de krant en wordt je de partij uitgedonderd!

Vandaar ook die zouteloze en heel Politiek Correcte (PC) weblogs van de politiek. Lees vooral ook die 'schoolmeester' columns van Job Cohen in het Amsterdams Stadsblad...

Het is niet de bedoeling dat wij meedenken! Wij moeten leren en vooral 'meelopen'! Dwarse Groet: Yanny
alex
-8-  alex:
Yanny, die 'schoolmeester' columns van job worden geplaatst door de Echo en door het Stadsblad.
jolly
-9-  jolly:
er zijn maar een paar mensen die 'webloggen' als levensdoel hebben. net als bij de meeste mensen neemt het maar een klein deel van je vrije tijd op en dat houdt zich hoogstends een paar jaar in stand, dan zoeken mensen een andere hobby en een andere manier om zijn imago op te poetsen. ik denk niet dat loggende politici dichter bij de mensen staan al zou ik het wel leuk vinden om te weten wat ze nou in hun vrije tijd doen...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.