Home > > Wij vieren feest

Wij vieren feest

BosenLommerfestival
Natuurlijk moet het dagelijks bestuur van Bos en Lommer erover hebben nagedacht. "Gaan we dit jaarlijkse feestje ook dit jaar vieren?" Op de website en in het huis-aan-huisblaadje vertellen ze dat ondank alles (i.e. de ontruiming van het Bos en Lommerplein in juli) is besloten om het Bos en Lommerfestival door te laten gaan.

Logisch, zo leggen ze zelf uit: 'Het Bos en Lommerfestival is het evenement bij uitstek om elkaar als Bos en Lommer-bewoners te ontmoeten, de winkeliers brengen op de braderie hun spullen onder de aandacht en het nieuwe culturele seizoen gaat van start.' En dus klonken zondagmiddag vrolijke klanken door de wijk en drongen zoete (suikerspin) en pittige (shaslick) geuren door de Bos en Lommerweg.
Politieke partijen flyerden er tijdens het festival lustig op los. Ik vroeg me af of ze aan de bewoners van het Bos en Lommerplein dachten. "Ja, drama dat plein, maar ik speculeer liever niet over de toekomst," was het voorzichtige antwoord.

Bewoners die er nog wel wonen vraten zich rond aan oma's poffertjes en broodjes kofte. Ik vroeg me af of ook de verdreven bewoners langskwamen voor een hapje en een drankje.

Stadsdeelmedewerkers deelden plattegronden van de buurt uit. Ik vroeg me af of ze de mensen waarschuwden dat een deel van de kaart tijdelijk niet bereikbaar is.

Bewoners konden aan een ballon vijftig meter de lucht in en zo genieten van het uitzicht. Ik vroeg me af of ze ook naar het verlaten Bos en Lommerplein keken en net zo genoten.

Bij de kerk stond men voor de deur met folders en een welwillend oor. Ik vroeg me af of ze bidden voor de bewoners die hun woningen moesten verlaten.

Wethouders zag ik genietend tussen dat alles rondlopen. Ik vroeg me af of de woningen van het Bos en Lommerplein in hun rug prikten. "Nee," was het antwoord. De wethouder genoot gewoon van het festival zoals andere jaren. Collega Esther Donkers, uw Bos en Lommercorrespondent, en ik vroegen de wethouder - onbekend met deze website - wat pittige vragen over de situatie, maar alles werd off the record gezegd. Daar hou ik me aan. Ik vroeg me af waarom.

27 reacties op "Wij vieren feest"

estherd
-1-  estherd:
Dat on the record, dat komt nog wel..Wat ik me afvroeg: waar waren de biertjes?;)
Er was nergens een fatsoenlijk drankje te krijgen!
Manfred
-2-  Manfred:
Off the record en wethouders, dat is toch synoniem aan elkaar? Off the record na de vergadering, off the record je “bouwheren”bijpraten, off the record deals sluiten als je als wethouder daar beter van wordt. Kom nu toch dames, u loopt beide toch ook al langer mee.
Het is gewoon triest het Bos en Lommerplein festival door te laten gaan terwijl er iets boven je hoofd hangt. Dit is dus struisvogelpolitiek. Maar daar is men in Bos en Lommer dus kennelijk erg goed in. Bah.
Stein
-3-  Stein:
Dit gaat nergen meer over. Struisvogel politiek? Er zijn ongeveer 96 gedupeerde huishoudens. Daarbijeen (groot)aantal winkeliers die gedwongen is hun activiteiten te staken. Triest? Ja erg triest! Maar: Een half jaar de vlag half stok hangen en de overige bewoners in de kou laten staan? Waarom mag ik niet genieten van het B&L festival?

Flauw, onder de maat.

is een beetje van deze categorie:
“Bewoners liepen te mopperen op de lokale politiek en aanenmers. Ik vroeg me af of ze wellicht andere belangen hadden. Zou hun eigen huisje niet te kop staan?”
stein
-4-  stein:
kop = koop natuurlijk
Marieke
-5-  Marieke:
@esterd: Er was 1 kraampje vlak bij het grote podium met flessen wijn, eentje...

Hoe triest het ook blijft van het B&L plein, de overige bewoners hebben nog steeds recht op een feestje. Verder kan B&L ieder stapje in de goede richting wel gebruiken en daar hoort duidelijkheid ook bij.
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Nou, ik vond het vorig jaar al niet meer leuk hoor! Het had allemaal meer van een uit de hand gelopen braderie. Kopen en eten kon je overal, en de cultuur was maar magertjes vertegenwoordigd. Het lijdt geen twijfel dat dit een uitgelezen gelegenheid was voor de politiek om flink veel stemmen te winnen...

Volgend jaar ga ik wel weer naar de Waterval aan de Sloterplas want die wordt wel steeds leuker! Heel veel theater, muziek etc. Net zoiets als de Uitmarkt, maar dan ook ,heel veel, meer voor kinderen en jongeren! Kopen en eten kunnen we elke dag. Toch? Groet; Yanny
Bas
-7-  Bas:
Cohen was er vanavond ook weer, in de voormalige Pnielkerk, daar kwam hij in zijn grote limousine even vertellen dat hij het zo erg vond dat we nog niet naar onze woningen terug kunnen.... Bos en Lommer, ik woon er al mijn hele leven, maar wat een enorm fiasco. Ik ben boos, verdrietig en teleurgesteld.

Nu ga ik slapen, mijn hotelbed wacht....
engine 54
-8-  engine 54:
Cohen kan natuurlijk ook niets aan dit fiasco doen.
Het is mooi dat hij toch regelmatig zijn neus(!) laat zien.
Het zou de bewoners van het plein sieren, als ze ook eens een complimentje zouden maken richting allen die hen geholpen hebben. Want je kan zeggen wat je wilt, iedereen had toch weer vrij snel een dak boven zijn hoofd.
estherd
-9-  estherd:
@engine: dat lijkt me niet meer dan normaal, dat er gezorgd is voor alternatieve woonruimte! Als ik me voorstel dat ik maanden gedwongen in een hotelkamer moet wonen, of in een vreemde woning zonder mijn spullen, dan word ik daar niet vrolijk, of dankbaar van.
Robin
-10-  Robin:
Helemaal met Ersterd eens. Dankbaar voor wat. Voor projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren en malafide bouwers? Opzouten met die hele kliek en voor straf weg uit Amsterdam. Het zijn gewoon oplichterspraktijken. Mensen hebben een duur huis gekocht en winkeliers betalen torenhoge huren voor naar nu blijkt ondeugdelijke produkten. Er zijn gewoon wanprestraties geleverd. Engine ooit wel eens maanden lang in onzekerheid moeten leven? Ik zou zeggen probeer het eens.
engine 54
-11-  engine 54:
Nee, niet dankbaar voor de bouwers en die hele kliek.
Wel dankbaar aan degenen die zich ingezet hebben om ze op te vangen en zo snel mogelijk onderdak te bieden. Woningbouwverenigingen e.d.
Stein
-12-  Stein:
@engine 54 helemaal met je eens.

@ Robin en Ester: die zogenaamde dankbaarheid is inderdaad niet voor de bouwers en die andere kliek. Nee als het aan H&R had gelegen was er helemaal niet ontruimd. Dan hadden de bewoners in een levensgevaarlijk pand gezeten.

Juist dankzij de snelle actie van de woningbouwvereniging, ja en ook het stadsdeel en de centrale stad zijn de gedupeerden op een relatief snelle wijze aan onderdak geholpen.

Een burgermeester die persoonlijk en regelmatig poolshoogte komt nemen vind ik geweldig gebaar. ( o wee als hij niks van zich zou laten horen; ik hoor het nu al stormen!)
Inderdaad, voor de direct betrokkenen is dit wellicht op dit moment wat moeilijker te accepteren.
estherd
-13-  estherd:
@Stein: natuurlijk ben ik blij dat het plein ontruimd is, zodat iedereen die daar dagelijks zijn boodschappen deed en daar woonde en werkte, ontsnapt is aan een enorme ramp. Maar dit had sowieso niet mogen gebeuren, en nog steeds is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het feit dat er zo onveilig gebeouwd is. Waar is Hans Luiten in dit geheel? Wordt hij nog gehoord?
Bas
-14-  Bas:
Voor alle duidelijkheid mensen, je hoort mij niet klagen over de gemeente. Die hebben hun zorgplicht heel behoorlijk vervuld, alleen gaat het mij erom dat er teveel een situatie heerst dat we heel dankbaar zouden moeten zijn. Ik heb me flink in de schulden moeten steken en zit nu al sinds juli in een hotel.
engine 54
-15-  engine 54:
Heel goed Stein, jij snapt het.
En estherd, Hans Luiten speelt mooi weer in Zaanstad:
http://www.hansluitenzaanst...
Dus bombarderen met berichtjes die handel!!
yanny scutt
-16-  yanny scutt:
Nou, nou! Job Cohen heeft gewoon gedaan wat je van de Burgemeester van Amsterdam mag verwachten hoor! Het zou me niets verbazen als hij daar zelf net zo over denkt.

Dat de bewoners snel opgevangen zijn mag je evenzo verwachten in een beschaafde maatschappij. Dus niets en niemand hoeft zich op de borst te kloppen!

Maar dat de gedupeerde bewoners dus dankbaar zouden moeten zijn is een grote GOTSPE! Hoe komen jullie erop?!

Bas, en zijn mede gedupeerden zijn boos, teleurgesteld en verdrietig. Een beetje inlevinsvermogen zou hier op z'n plaats zijn. Zij zijn hun THUIS kwijt! Groet; Yanny
Stein
-17-  Stein:
Ik bestrijd het beeld dat dat er teveel een situatie zou heersen dat de gedupeerden erg dankbaar zouden moeten zijn. De realiteit is dus absoluut het tegenovergestelde. Kijk de Telegraaf, de amsterdamse telegraaf en al die andere media maar er op een systematische manier op na.

Enige waardering voor de rol van de betrokkenen mag ook wel eens belicht worden. Nee, dat hoeft niet perse door de direct betrokkenen, dat kan ik me levendig voorstellen.

Maar och, altijd maar die kraaiers vanaf de zijlijn.
Het spijt me mevrouw Scutt, u zit er mijlenver naast! Tijd voor een radiostilte van uw kant lijkt me.
Esther d
-18-  Esther d:
Voor nog een feestje, maar dan anders: ga nu eens in het gekraakte bruggebouw kijken!!
yanny scutt
-19-  yanny scutt:
Ja Esther, Da ga ik doen! Ik moet wel bekennen dat ik een beetje bang ben. Niet voor de krakers, maar voor een ander soort 'gekraak'...:) Mijn motto zal zijn;

Ik moet het zien!
Het zicht over
of op
de A-10

Ik zal verslag doen alhier. Hoop ik. Groet; Yanny
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
Meneer Stein toch! Kraaiers aan de zijlijn? Waar staat u dan? In de front-linie?

Ik ,Yanny, vind het heerlijk om met een Kraai vergeleken te worden. Ze krassen nooit op wanneer u dat wilt...krijsende Groet; ...
Stein
-21-  Stein:
@Yanny verdomt dit maal zit u er niet naast.

Ze onderhouden een intensieve communicatie (!), en zijn zelfs betrapt op het gebruiken van primitieve vormen van gereedschap om problemen op te lossen (!), iets dat men tot voorkort aan mensen en mensapen voorbehouden achtte. Bovendien zijn kraaien (in feite alle kraaiachtigen) zangvogels! Dat is iets dat waarschijnlijk alleen door vogeltaxonomen begrepen wordt (!), hun gekras in aanmerking nemend.

Enfin. Kom maar op met dat verslag zou ik zeggen.
Groet, Stein
esther d
-22-  esther d:
Verslag: 30 man boven de snelweg, een ska-punkband en daarna een Jordaanse band met smartlappen, gezellige sfeer! De eigenaar 'heeft plannen' met het pand, nu er plotseling krakers inzitten, maar daar is nog niets van te merken. Er zit werkelijk geen voorziening in! De krakers zijn er nog t/m morgen, dus bezoek vooral het laatste feestje.
Lennart
-23-  Lennart:
Gewoon even ter info: Dhr.Luiten zit inderdaad lekker mooi weer te spelen in Zaanstad. Heb even zijn log gelezen en oh jee, ook daar is meneer druk in de weer met sloop/nieuwbouwplannen. Hij heeft het goed naar zijn zin met kennismaking bedrijfsleven. Tssss. Als je toch eens ziet wat een puinhoop hij heeft achtergelaten in Bos en Lommer. Wat deed dhr.Luiten voor de lokele economie in Bos en Lommer? Nou niets. Wat hij wel deed wat flink de bink uithangen met de projectontwikkelaar/bouwer van het huidige Bos en Lommerplein. En ja, je ziet waar dat toe heeft geleid. Waarom komt hij in dit hele verhaal niet meer voor en waarom heeft hij nooit zijn gezicht laten zien op het Plein? Me dunkt dat hem als toenmalige voorzitter van het Stadsdeel toch ook enige blaam treft. Nee, zijn opvolger mag nu de kastanjes uit het vuur halen.
Trouwens van welke begroting gaat dat geld af wat nu inmiddels door de gemeente is besteedt aan opvang etc. van de gedu[eerde. Is wel gemeenschapsgeld hoor! Gaat tenslotte wel weer ten koste van iets anders. Hoor je nooit iets over.
engine 54
-24-  engine 54:
Over een kliek gesproken:
Ik heb gehoord dat tijdens de weekenden, toen de hotels vol geboekt waren, de allochtone bewoners als eerste hun kamer moesten verlaten om te verkassen.
En ook de voorzitter van die club van huis eigenaren, schijnt niet echt aardig te zijn tegenover zijn allochtone medebewoners. Het blijft dan ook vreemd dat hij als eerste weer een woning had!!
Peter
-25-  Peter:
@ engine ja die voorzitter..'Everybody will have his fifteen minutes of fame'

de zijne zijn al bijna op als je het mij vraagt
yanny scutt
-26-  yanny scutt:
Esther, Wat een ruimte in dat bruggebouw over de A-10! Als je er langs loopt/rijdt dan realiseer je jezelf dat niet zo. Ik herinnerde me ineens dat daar ongeveer een jaar geleden een kunst- expo was op de begane grond die ik toen heb bekeken. Heel leuk was dat!

Ik had geen tijd om het goed te bekijken maar mijn eerste gedachten gingen toch uit naar ateliers en kunstwinkels...Volgens mij hoeft dat gebouw echt niet langer leeg te blijven staan! Ik ben benieuwd of er nu actie komt vanuit eigenaar en overheid.. Groet; yanny
Stein
-27-  Stein:
een Rabobank zijn de laatste geruchten...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.