Home > > Ach Gutte Gut Gonny deel 2

Ach Gutte Gut Gonny deel 2

Ik berichtte u al eerder over de avonturen van Gonny 'Van Onderhuren' zoals men haar tegenwoordig placht te noemen. Nadat de volks-ahem-'vertegenwoordigster' zich niet meer wilde laten zien op het AT5-forum, was haar schitterende proza een tijdje niet meer te vinden op het internet.

Tot deze week.
Want sinds deze week heeft Gonny een eigen weblog bij het weblog-platform van de Volkskrant. En zie! Daar worden wij wederom getrakteerd op de wonderlijke vondsten van deze voorvechtster van Hoofdstedelijke Belangen. Voorwaar, wat een openheid! Voorwaar, wat een eerlijkheid! En voorwaar, wat een taalvaardigheid!

Zo lezen we onder andere waar Gonny uw belastingcenten, ohnee, dat zuurverdiende wachtgeld van de Tweede Kamer aan opmaakt: ze wil een échte Martin Monnickendam. Toegegeven, die man maakte mooie schilderijen dus dat ze nog even wacht met het teruginvesteren in Amsterdam van die tonnen gemeenschapsgeld via een veiling in de Kerkstraat, is begrijpelijk.

Wat lezen we dan verder? Ah! Gonny heeft het druk want ze heeft, u leest het goed, houdt uw hart vast: FANMAIL! U leest het goed: er zijn er een paar in het land die hun politici wél op waarde weten te schatten en die als geen ander weten wat Gonny voor onze stad, nee, dit land, nee, deze hele planeet te betekenen heeft. En mensen die de grootsheid van haar wezen erkennen, willen dat natuurlijk even laten weten. Vandaar de fanmail.

U ziet dat ze een hele drukke dag heeft met het vertegenwoordigen van haar volk, en haar stad. Het is dan des te vertederender dat deze briljante politica dan nog wel tijd heeft voor het gewone volk - ze leest elke brief blijkbaar stuk voor stuk door. En dat is het mooie van haar weblog. U kunt er ook op reageren! Dus: surf er naar toe en laat deze uitmuntende politica hoe goed u haar wel niet vindt! Waar wacht u nog op? Ze heeft uw hart onder de riem wel nodig!


drie reacties op "Ach Gutte Gut Gonny deel 2"

Els
-1-  Els:
Iets met sop en kool...
michiel
-2-  michiel:
Daniel zou je aub geen enkele aandacht meer willen schenken aan deze oplichtster? Zij ziet onze ironie niet, heeft niet door dat ze kennelijk erg ziek in haar hoofd is. Kortom, boycotten die handel en tevens een boycot van de Volkskrant
-3-  :
@Michiel: je hebt daar wel een goed punt, dat ze de ironie niet ziet. mijn eigen probleem alleen is: ik móet er wel ironisch over schrijven. Als ik het serieus neem, barst ik immers in huilen uit!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.