Home > > Ik eis komkommertijd!

Ik eis komkommertijd!

Buurtfeest
'Er is veel te doen deze zomer in Geuzenveld-Slotermeer!' was het onderwerp van een onlangs ontvangen mailtje van de afdeling communicatie. Ik zuchtte diep. Ooit koos ik dit vak - freelance in de journalistiek - omdat ik me dan elke zomer op een heerlijke komkommertijd kan verheugen. Maar dat geldt niet voor een correspondent in dit stadsdeel.
De opening van Dock Land, de viering van Keti Koti, het Wijkweb Zomerfestival, de feestelijke afsluiting van bewonersproject De Imaginaire Verbouwing, buurtfeest Gerbrandypark... U denkt: zo dat zijn veel feestjes. Ik kan het nog mooier vertellen: dit vond allemaal afgelopen weekend plaats. En toen kwam dus de communicatiemevrouw met een mailtje dat er nog veel meer te doen zal zijn. Ik heb mijn vakantie in het zonnige zuiden ingekort tot een week en blijf zo veel mogelijk hier. Want hier gebeurt het.

Aanstaande vrijdag is er de kunstborrel in het Sloterpark. Zaterdag is er een buurtfeestje in de Harry Koningsbergerstraat. De week er na beginnen de zomervrijdagen in het Sloterpark (met daags ervoor een try-out voor de pers). Weer een week later gaat het theaterspektakel 'De tent van mijn tante' in het Gerbrandypark van start (weer een weeklang cultureel doen, want Shakespeare wordt opgevoerd door acteurs en bewoners). Tegelijkertijd gaat het summercamp van start, komt eind augustus Waterval (onze eigen Parade maar dan aan de Sloterplas) naar Nieuw West, wordt begin september het zomerseizoen afgesloten en het najaarsseizoen aangekondigd op het festival 'Geuzenveld verandert' en krijgen we in de nazomer nog het West Beach Filmfestival op het loungeterras van het Sloterparkbad. Alle activiteiten beloven hetzelfde en ik word er nu al moe van: veel sport, spel, hapjes, drankjes en vertier.

Ik eis komkommertijd!

tien reacties op "Ik eis komkommertijd!"

estherd
-1-  estherd:
En dan nog het Lovelandfestival in het Sloterpark op 5 augustus..
elsbeth
-2-  elsbeth:
Brand(ende)eis Shirley!
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Shirley! Misschien heb je geen goede beroepskeus gemaakt...Persmuskiet...Ik was wel in het Gerbrandy park afgelopen zondag met “Hubbie” en onze kleinkinderen. Wij zijn gevlucht van de herrie (geluidsinstallatie die niet uit de toon zou vallen op Pink Pop..) en die op nog geen 10 meter afstond van het springkussen voor de kinderen...Dus op naar het peuterbadje! Daar waren een aantal jonge pubers lekker aan het fietsen in het bad.. Hier hou ik maar op, anders krijg ik een of andere Stichting Positief Denken op m'n dak. (Zie elders op dit Blog;“ Wall of fame”). Onze Stadsdeelvoorzitter vindt mij maar een zure tante en dat tewijl mensen mij toch echt kennen als FEESTBEEST! Ik hoop dat die ganzen weer snel terug keren in onze regio. Ik zal mij aansluiten bij hen als domme gans....Gevleugelde Groet; Yanny
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
P.S. De komkommers zijn niet te pruimen dit jaar. Dus sla die “tijd” maar over
Robin de Bood
-5-  Robin de Bood:
Shirley en tante Yanny,

Gelegenheid genoeg om samen een feestje te bouwen, zullen we afspreken :),

Robin de Bood
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Robin, Ik heb altijd zin in feest! Er moet dan wel iets te vieren zijn. Als jij een fijn feest weet dat de moeite waard is om te worden gevierd, dan kom ik graag! Ik kan niet spreken voor Shirley die moet ,als Persmuskiet, een beetje opletten met wie zij uitgaat...Maar misschien kunnen wij haar uitnodigen om verslag te geven over hoe een Stadsdeelvoorzitter een leuk feest viert met iemand die zich 'heden ten dage, liever voegt bij een koppel Ganzen? Dat wordt dan vast iets wat het Parool haalt! :) !!! Jolige Groet; Yanny
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Robin, Even alle ganzen op een stokje. Ik heb gisteren het vernieuwde Stadsdeelblad ontvangen en gelezen. Alweer schittert buurt 2 in afwezigheid...Waar blijven de plannen voor onze buurt?! Robin....buurt 2. De DOBBEBUURT schreeuwt om venieuwing! communicatieve Groet; Yanny :(
Robin de Bood
-8-  Robin de Bood:
Yanny,

Je weet dat we van de aanpak van Slotermeer een prioriteit in het bestuursakkoord hebben gemaakt. De voorbereidende gesprekken voor de stedelijke vernieuwingsplannen zijn en worden gevoerd.
Het investeren in de bewoners en de buurt voouitlopend op de vernieuwing moet ook gebeuren. Er is commitment bij de woningbouwverenigingen en ambtelijk wordt daar ook hard aan gewerkt. Los van dat wat er nu al gebeurd (opknappen van wegen en parken, activiteiten voor jong en oud, een tijdelijk tienercentrum etc) moeten we na de zomer wat mij betreft een plan van aanpak gaan maken, natuurlijk samen met de bewoners.

Een bijna vakantiegroet,

Robin
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Robin, Een aanzet voor het plan van aanpak was er al! Lees nog eens mijn bevindingen als buurtcommissielid! (Buurt 2 en mijn afmelding ervan!) Ik zie de plannen (die waarschijnlijk al helemaal af zijn) met groot genoegen toe en ben benieuwd of er WERKELIJK naar bewoners wordt geluisterd. 'Warme 'Groet; Yanny. PS. Fijne vakantie, en daarna spreken wij elkaar...
Karen
-10-  Karen:
Zie dit jaar trouwens http://www.tentvanmijntante.nl voor de nieuwe locaties van De Tent van m'n Tante Theaterweken 2007!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.