Home > > Niet namens mij

Niet namens mij

Amsterdam kan tevreden zijn: op de valreep kreeg de stad er in de Tweede Kamer nog een onvermoeibaar pleitbezorgster bij. Gonny van Oudenallen sprak gisteren in haar maiden speech als Kamerlid "namens vele Amsterdammers" haar steun uit aan het nieuwe minderheidskabinet. Met zo'n welwillende grondhouding kun je bij Balkenende en de zijnen natuurlijk wel een potje breken, dus bestelde ze en passant ook maar direct een tweede zeesluis bij IJmuiden en - hoe kan het ook anders - "lagere autobelastingen".
Namens wie ze dat precies deed, werd niet helemaal duidelijk. Van Oudenallen sprak niet als LPF-fractielid, want die partij wil vanwege haar hoofdrol in de geruchtmakende bonnetjesaffaire niets meer met het rode gevaar te maken hebben. Daarom vormde Gonny, die via de kieslijst van de Fortuynisten een zetel verwierf, de groep-Van Oudenallen - na de groep-Nawijn, de groep-Lazrak en de groep-Wilders de vierde eenmansfractie.

En die "vele Amsterdammers" dan? Dat valt tegen: Van Oudenallen kreeg bij de Kamerverkiezingen in totaal 1005 stemmen (PDF), waarvan 329 in kieskring 9 (Amsterdam). Dat zijn nog minder stemmen dan bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, waar Gonny nog de steun kreeg van 999 Amsterdammers (PDF), te weinig voor een raadszetel.

Vandaag kan Gonny zich - na die bewogen eerste dag - alweer in de file naar het zonnige zuiden voegen. Ze hoeft pas na het zomerreces weer aan te treden. Toch is haar haastige installatie als Kamerlid nog ergens goed voor geweest: was zij pas na haar vakantie aangetreden, dan had ze na de verkiezingen van 22 november slechts zes maanden wachtgeld gekregen voor haar geweldige inzet voor het democratisch proces. Dankzij haar bewogen toespraak van gisteren voor de volksvertegenwoordiging heeft zij straks echter recht op een vol jaar tachtig procent van haar inkomen als Kamerlid, en daarna nog een jaar zeventig procent. En dat treft, want de gemeente Amsterdam liet haar afgelopen week nog eens vijfduizend euro fractiesubsidie terugbetalen.

Gonny zit er, kortom, vooral namens zichzelf. Waar de steun van "vele Amsterdammers" al niet goed voor is.

50 reacties op "Niet namens mij"

Jonah
-1-  Jonah:
Ik roep iedereen op de Tweede kamer te bestoken met verzoeken het onderwerp Bestuurlijke Vernieuwing als eerste onderwerp na het reces te behandelen. Hierin moet de wachtgeldregeling zsm behandeld worden om v.oudenallen, alias Koster, alias sjoemelaar, alias dombo, alias pers geile tut hola etc. een hak te zetten. De Politiek onwaardig! Ik snap gewoon niet dat iemand met een dergelijke reputatie geen enkel integriteitsonderzoek hoeft te ondergaan. Wat een blamage!
Els
-2-  Els:
Als zelfs de LPF zich van je distantieert...
daniel s
-3-  daniel s:
ik denk dat dit inderdaadwel onder de reeks non-controversiële issues valt waar het kabinet een resolutie over mag uitvoeren.

Overigens is Van Oudenallen zelfs geroyeerd door de partij de ze zelf heeft opgericht:

http://www.parool.nl/nieuws...

Deze dame verdient al dat geld niet: zelfs als ze een integer persoon was geweest, was een dergelijke wachtgeldregeling afkeurenswaardig geweest. Maar als ze een integer persoon was geweest, dan had ze die wachtgeldregeling ook geweigerd.
daniel s
-4-  daniel s:
overigens, een populariteitsprijs won ze ook voor haar wachtgeldregeling al niet: http://www.mediastudies.nl/...
Nathalie
-5-  Nathalie:
Daniel, het lijkt mij niet dat dit figuur de naam dame verdient. Een eerste klas oplichter die volgens mij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Als je haar hoort denkt ze dat ze de redder van Balkenende III is. Megolomaan? Het is toch onvoorstelbaar dat dit soort figuren in de Politiek terecht kunnen komen. Hiermee wordt het aanzien van Nederland wel heel erg geschaad. Opzouten met dit idiote geval. Ik ben het eens met het laten onderzoeken van haar integriteit maar ook stappen die gezet moeten worden om die wachtgeldregeling ongedaan te maken. Nog voor Balekenende III klaar is. Kan er geen burgerreferendum hiertegen komen? Mijn handtekening krijg je in ieder geval. Ik wil zelfs zover gaan dat ik wel handtekeningen wil gaan verzamelen. Kortom weg met die sjoemelaar.
pollewop
-6-  pollewop:
Het is vooral aan CDA en VVD te danken dat Gonny van Oudenallen in de Tweede Kamer zit. Zij wilden nu eenmaal niet meteen verkiezingen, maar een korte-termijn feestkabinetje. En de Tweede Kamer bestaat nu eenmaal uit 150 leden. Dus de Telegraafschreeuwers moeten even nadenken voordat ze hun muil opentrekken tegen een “profiteur”.
daniel s
-7-  daniel s:
@nathalie: ik noemde haar dame, omdat ik kort daarvoor geenstijl.nl had gelezen. Ik wilde expres de woorden die in mijn hoofd over haar rondzweefden niet gebruiken, vandaar het expliciete en inderdaad burleske gebruik van 'dame'.
@pollewop: je hebt gelijk, er is een kans gecreeerd door de strategie van VVD en CDA. Maar net als in voetbal: als er een kans ligt,heb je nog steeds wel een spits nodig die die kans neemt. Er ligt nu een zetel open met een fikse wachtgeldregeling, en je kan het wel aan (manipulatief sekreet? Ohnee, dat zou ik niet zeggen) mevrouw Gonny overlaten om die wachtgeldregeling inderdaad op te eisen.

Overigens: interessante vraag: wie leest hier allemaal de telegraaf?
Gerard
-8-  Gerard:
Burlesk, manipulatief sekreet. De spijker op zijn kop Daniel. Natuurlijk is het recht van je zetel opeisen rechtmatig. Maar...tussen het opeisen van een zetel en een integer persoon zit toch wel een heel groot verschil. Ik vraag me af of het niet nodig was je vooraf aan je installatie te registreren als one issue partij, of mag je gewoon van de ene op de andere dag je als prive persoon in de Kamer te laten installeren. Is hier dus niet iets Bestuursrechterlijk mis gegaan? In het kielzog van Miss sjoemel loopt ook nog een andere halve zool mee, namelijk Lucien Spee. Zal me niets verbazen als die twee ook nog eens flink elkaar de bal toespelen. Interessant wordt dus de vraag of een en ander wel rechtmatig is, hoe kan de wachtgeldregeling aan de orde komen in de Tweede Kamer en hoe kan miss sjoemel met zachte dwang naar Timboektoe geholpen worden.
Gerard
-9-  Gerard:
De Sjoemelaar is alweer in opspraak geraakt. Nu komt de Nieuwe Revu met verhaal dat v.Oudenallen jaren lang haar sociale huurwoning doorverhuurde. Is niet nieuw, was al bekend. Maar nu komt het pas in de openbaarheid. Heel goed. Misschien kan ook onderzocht worden hoe deze megolomane oplichtster haar andere zaken regelde. Ze had een winkel, daar stond zwart betaald personeel. Ze handelde in “curiosa”maar waar haalde ze die spullen?
Kortom, er komt steeds meer naar boven, prima! Ze roept dat de bonnnetjes affaire achter de rug is, maar dat is niet zo. Ze loopt nu allerlei mensen af om bonnetjes te verkrijgen. Schandalig!
Karel
-10-  Karel:
En nog een keer in vrij korte tijd is mevr.Sjoemelaar in opspraak. Nog een sociale woning die ze heeft onderverhuurd. Ik zou zeggen, de maat is vol, mevrouw moet vertrekken. Daarnaast een forse boete er boven op. Ik zou het geweldig vinden als de Belastingdienst haar nu ook nog even aansloeg voor het hebben van een winkel waar ze haar personeel zwart heeft betaald. Gelukkig, het net sluit zich steeds verder. Ze zal dat wachtgeld hard odig hebben om haar schulden te betalen. Aan de publiekelijke schandpaal met die vrouw!
Kees drezes
-11-  Kees drezes:
Het blijft een schande dat notoire dieven en oplichtsters als Van Oudenallen zitting kunnen nemen in de 2e kamer. Wat een schorem is dit!!

Edit: Gelieve enge ziektes buiten de discussie te laten!
--Redactie Amsterdam Centraal
estherd
-12-  estherd:
Iemand bekritiseren op zijn/haar functioneren vind ik iets heel anders dan iemand een afschuwelijke ziekte toewensen. Kunnen we dat hier achterwege laten a.u.b.
Ben
-13-  Ben:
Waar is nou die spreekwoordelijke Amsterdamse humor gebleven, ik vind het wel grappig.
Mevr. v. Oudenallen legt iedereen in de luren, iedereen maakt haar uit voor rotte vis en ze blijft vriendelijk lachen en ja knikken, heerlijk vermaak in deze komkommer periode, ze is haar geld dubbel en dwars waard!

Gonny...bedankt!!!!
helene
-14-  helene:
@Ben. je kunt iets grappig vinden maar we hebben het hier wel over volksvertegenwoordigers. Dat maakt een groot verschil. Daarnaast, volksvertegenwoordigers die dus kennelijk laten zien hoe je moet sjoemelen en de boel moet oplichten. Volksvertegenwoordigers worden geacht een onberispelijk gedrag te vertonen. Waarom anders wel zoveel ophef over minister Veerkamp als deze zijn dienstauto gebruikt om prive op vakantie te gaan en het roodharige monster mag haar sociale woning onder verhuren, personeel zwart uit betalen, gemeenschapsgeld in je eigen portemonnee laten verdwijnen, etc. etc.
Dat kun je toch niet meer grappig vinden.
Suffie
-15-  Suffie:
En zo heeft ook de 21e eeuw een eigen Hadjememaar...
kees de jong
-16-  kees de jong:
Van Oudenallen heeft alle gelijk van de wereld!! Pakken wat je pakken kan, kijk maar naar Veerman c.s. Liegen en bedriegen wanneer dat zijn rendement oplevert, wie zou dat niet doen?? Oranje Gonnie lacht zich helemaal gek om alle sukkels in dit godvergeten land.
Laten we Nederland verkopen aan België! Krijgen we allemaal wat geld, en kunnen we weg uit “nachtmerrie Nederland”.
Martijn
-17-  Martijn:
@Kees. Nee mevr.Sjoemelaar heeft geen gelijk maar gedraagt zich slechts naar de heersende moraal. Zolang er maar bar weinig mensen zijn die zich hier nog druk om maken lijkt het de normaalste zaak van de wereld. ik snap het dus niet, iemand die meent als gekozen perlementarier in de kamer te zijn gekomen, kan naar mijn mening dus ook weggestuurd worden. Het is eigenlijk de Sing Varma van Groen Links, alleen geen partijgenoot die haar aanspreekt. ik zou zeggen, gewoon doodzwijgen die oplichtster en verplicht laten opnemen in het Pieter Baan.
Ben
-18-  Ben:
@Helene;

We hebben het inderdaad over een “volksvertegenwoordiger”
Qua gedrag vertegenwoordigt ze ongetwijfeld een grote groep van de samenleving.

Oplichting is strafbaar, volgens mij is ze tot op heden nergens voor aangeklaagd.
vwb. de bonnetjes affaire; ze was in “goed” gezelschap van o.a. de VVD en de SP...!

Je zegt; “Volksvertegenwoordigers worden geacht een onberispelijk gedrag te vertonen.”
Heeft ze als volksvertegenwoordiger dan al iets misdaan...?

Minister Veerman handelt is strijd met de regels en de ophef waarover je rept, is er slechts in de pers.
In de praktijk zal ook dit weer met een Haagse sisser aflopen, onze gereformeerde vriend Balkenende zal ongetwijfeld weer zijn meest vrome gezicht opzetten en verklaren;

“Ik ken collega Veerman als een integer mens
Dit verdient geen schoonheidsprijs.
Dit is eens, maar nooit weer.”

En dan gaan we weer over tot de orde van de dag......
Rob
-19-  Rob:
Fuck dat geweten van me ...!
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
Rob, Hieruit maak ik op dat je een geweten hebt! Gelukkig maar voor 'Gonny Gaatnietweg', want zij laat zien -bewust of onbewust- hoe makkelijk het is om de boel te bedonderen en dat men er in de tweede kamer NIETS aan doet. Ook ZIJ zitten daar om hun eigen 'ding' te doen en hopen dat Gonny in het niets oplost...Dat doet ze niet en loopt straks weg met 2 jaren wachtgeld van onze belastings-eurotjes.. En zo'n regering meent dan ook nog te mogen oordelen over het ,pakweg, Midden-Oosten probleem...Tsja..Er gloort hoop! We mogen weer stemmen...Groet; Yanny
f.bol
-21-  f.bol:
Gonny zit gelukkig niet in de regering, Yanny. En verder vind ik het ook heel belachelijk allemaal maar inderdaad, zij is een gekke oplichtster van een gek partijtje, hetgeen alles ook iets lachwekkends geeft.

Ik vond zo'n affaire Huffnagel veel erger: wethouder van een grote partij, tienduizenden euro onkostenvergoeding blijken te hebben gekregen als fractievoorzitter, liegen in functie dat “jij dacht dat de stichting zou betalen en de stichting dacht dat jij zou betalen” , en dan blijkt een week later dat je zelf voorzitter van de stichting was! Zó liegen en de boel belazeren, pas na zeer grote druk aftreden en dan weer wethouder in Den Haag worden, en als straks iedereen het vergeten is het parlement in vind ik pas erg. En de VVD zit wèl in de regering.
yanny scutt
-22-  yanny scutt:
f.bol, Waarom is het erger dat Huffnagel de boel bedonderd? Ik zie het verschil niet. Misschien heeft Gonny niet gestudeerd, en Huffnagel wel. Wat dan nog?! Zij moeten zich allebei diep schamen! Zij bedonderen de kluit, nemen de mensen die op ze gestemd hebben niet serieus, en IN de maling!
Huffnagel is dus net zo'n grote 'lichtelaaier' als Gonny. Het feit dat je gestudeerd hebt maakt iemand nog niet tot een beter mens. Dat blijkt. De affaire Minister (sic!) Veerman gevolgd?! En al die mensen doen dat op onze kosten en menen ook nog verstand te hebben van.. Ja, waarvan eigenlijk?! Reden genoeg om extra goed na te denken op wie wij gaan stemmen in november. Bezorgde Groet; Yanny
f.bol
-23-  f.bol:
Ok Yanny, als het dan niet erger is wat Huffnagel heeft gedaan (ik vind van wel omdat hij geen belasting betaalde als fractievoorzitter en erover loog als wethouder, toch graadje erger omdat je zeer verantwoordelijke functies bekleedt en uit een grote partij komt), maar stel het is niet erger, dan heb ik een vraag:

- waarom denk je dat er zóveel meer lawaai gemaakt over Gonny dan over Frits? Ze hebben iets vergelijkbaars gedaan en de echte rel brak uit zodra Gonny in de Kamer kwam, let wel ruim vóór die onderhuuraffaires. Ja dat wachtgeld. Maar niemand heeft erover geroepen dat Huffnagel wachtgeld kreeg , en dat-ie als een aal-in-een-emmer-snot gewoon direkt weer het wethouderschap in Den Haag is ingegleden. Niemand heeft zich daarover opgewonden.

Ik denk dat ik weet hoe dat komt: aandacht vanuit de media. Met name de Telegraaf heeft in het begin van de affaire huffnagel direkt gezegd dat het helemaal niet erg was en eigenlijk PvdA gezeik van Asscher. Volkomen onjuist, maar het werd wel geslikt. Er werd een soort “technische fout” van gemaakt terwijl het gewoon illegaal en tegen zowel de partijregels als de gemeentelijke regels was. Tegelijkertijd viel de Telegraaf toen en nu v Oudenallen keihard aan.

KLopt dat het een proleterige oplichtster is, maar daar is de wereld helaas vol van. Veel mensen, en zeker VVD-ers, zouden hun mond beter dicht kunnen houden want ze hebben wel een brallerige bier-en patatliberaal de hand boven het hoofd gehouden en direkt weer een baantje gegeven bij een bureau dat hij als wethouder kort tevoren een aantal opdrachten had verstrekt en nu weer wethouder in Den Haag? Het gaat wel èrg snel alemaal. Van Gonny weten we tenminste zeker dat ze is uitgespeeld.
Martijn
-24-  Martijn:
Hoe u het ook draait of keert beste heer/mevr.Bol, zodra mensen een publieke functie instappen/aanvaarden is elk gedrag wat niet door de beugel kan onacceptabel. Mevr. de oplichtster was al veel langer onderwerp van discussie, gelijktijdig met dhr.Huffnagel. Wat mevr. de oplichtster in feite doet is alles gewoon blijven ontkennen en gewoon doorgaan. Helaas worden wethouders niet gekozen maar kamerleden wel. Met mevr.oplichtster is het nog erger, ze heeft zichzelf gewoon verheven. Ben je niet gewenst dan heb je plots een eigen partij. Kijk, naast deze zaak komt steeds meer bovendrijven dat ons stelsel van kiezen een beetje achterhaald is, hoe wethouders worden aangesteld ook. Daarom des te meer noodzaak om het bestuurlijk stelsel snel aan te pakken. Dit heeft helemaal niets te maken met democratie.
Laat niet onverlet dat de praktijk van oplichters gewoon aan de kaak gesteld moet worden. Als ik als prive persoon de boel loop te besodemieteren dan pakken ze mij ook aan.
Wat mij betreft had mevr. de oplichtster dus nooit benoemd mogen worden, want ze heeft meer op haar kerfstok dan wij denken. CV vervalst, woningen onderverhuurd, gemeenschapsgeld verduisterd, de belastig opgelicht (haar winkel onderverhuurd, zwart personeel in dienst gehad) etc. etc..Dus aan de publiekelijke schandpaal met deze oplichtster.
f.bol
-25-  f.bol:
Mee eens Martijn, zolang je vindt dat die andere ook niet zou moeten zitten waar-die nu zit. Want foute mensen aanstellen in een functie met macht is zo mogelijk nog erger dan foute mensen die verkozen worden voor enkele weken in de oppositie. dacht ik zo. Dat is het enige dat ik te melden heb. Nagel maar aan de schandpaal die Gonny, maar doe dat wel met iedere fouterik
Ben
-26-  Ben:
Ik ben het met F.Bol eens....hoe groter de media aandacht, hoe groter het aantal verontwaardigde meelopers...!

De “Pimplisten” van de LPF zijn verantwoordelijk voor plaats 8 voor G.v.O, en zij verzuimden ook haar te royeren na de “bonnetjes affaire”

Ik kan niet wachten tot het reces voorbij is, zodat ik weer heerlijk kan genieten van de politiek!

O ja, met Veerman was niets aan de hand, dat heeft hij zelf gezegd!
yanny scutt
-27-  yanny scutt:
Ben, Hoezo heeft Veerman gezegd dat er niets aan de hand is?! Volgens mij gingen hier (CDA) dezelfde 'poppetjes' dansen als in de VVD met Huffnagel. Grote gevestigde partijen schermen hun mensen af. Gonny 'Gaatnietweg' heeft dat voordeel niet. Maar dat had nou juist haar grote kracht kunnen zijn als zij integer was! En om Gonny te vergelijken met Pim Fortuyn is werkelijk te gek hoor!
Huffnagel is een zeer verwende en over het paard getilde man. Iedereen die het debat programma van de VARA (Buitenhof) een aantal jaren geleden heeft gevolgd kan het weten;“ Me-neerrr.. Huffnagel!” (Paul Witteman discussieleider)Ik hoor het nog! Huffnagel wordt beschermd door de 'gevestigde orde' links en rechts. Want zelf weten ze het niet meer denk ik. En dat is diep triest! Ook al vernomen dat de meeste regeringsleiders opstappen?? Ik weet niet hoe het met jou zit, Ben. Maar ik maak mij grote zorgen! Slapeloze Groet; Yanny
Ben
-28-  Ben:
@Yanny:

In welke context ik over Veerman sprak, zie eerdere post....

Ik vergelijk Gonny niet met PF, ik noem volgelingen van hem “Pimplisten”, daar is Gonny er ook een van, maar dat is slechts 1 exemplaar van vele zielige idioten!

Ik slaap prima en maak mij, anders dan jij, geen zorgen!
frank
-29-  frank:
@Ben: Zij de door jou benoemde Pimplisten niet gewoon ordinaire Populisten? Die van het soort zeggen wat je denkt en gewoon maar aan rotzooien? Maar ik vind mevr. de oplichters, sjoemelaar, roodkapje etc.etc. een graadje erger. Ze is gewoon zo stom als het achtereind van een varken, heeft echt een waandenkbeeld, leidt aan megalomanie, is echt rijp voor een pshychiater, nog erger dan Sing Varma. Kortom, zo gestoord als een deur, met een enorme betonnen balk voor haar plaat. Namens wie zit die halve zool daar? Ik hoorde dat ze ook een adviseur vanuit het Amsterdamse circuit heeft meegenomen. Ene meneer Lucien Spee. Nou, die twee sporen echt niet. Is dit dan haar team. ben benieuwd over wat voor opdracht ze het heeft met haar zogenaamde reclamestudio. Wederom een opdracht van zichzelf aan haarzelf? Geen wonder dat steeds meer politici uit de tweede kamer weglopen en zich niet meer verkiesbaar stellen. Zou ik ook doen, als types als mevr.Sjoemelaar op het pluche terecht komen.
yanny scutt
-30-  yanny scutt:
Halve zool?! Dat dacht ik toch niet hoor! Die dame weet precies wat ze doet! Ze heeft maling aan jou en mij, maar weet heel goed de eurotjes bij ons weg te halen. Haar mentaliteit is te vergelijken met de spreekwoordelijke 'Hoerenmadam' een eeuw geleden..; Geld oppotten is het enige dat belangrijk is, over wiens rug dat gaat interesseert ze geen moer!

Dit staat los van het feit dat veel politici niet terug komen. Verfoeielijk vind ik Hoogervorst die beloofd had te blijven totdat hervormingen in de gezondheidszorg compleet waren. Wat doet hij? Hij loopt weg na een een chaos te hebben achtergelaten... Ditto voor de Geus, ( sociale zaken ) engazonogmaar effe door...Walgelijk! Als je belooft te blijven om de hervormingen tot een goed einde te brengen, dan moet je dat doen! Zij vertrekken echt niet vanwege Gonny hoor!

Als je de politiek ingaat hoor je eerlijk te zijn of je nu van Oudenallen heet, Veerman, Huffnagel of Hoogervorst. Mij is duidelijk geworden dat er maar heeeeel weinig eerlijke mensen in onze regering zitten. En dat is erg. Voor ons allemaal! En het ergste is dat zij wel van ons verlangen dat wij brave en eerlijke burgers zijn...Boze Groet; Yanny
Kees
-31-  Kees:
Wie is die ene meneer Spee, weet iemand iets meer over hem? Wat heeft die man in het verleden gedaan dat hij nu een adviseur van haar is?
Ronald
-32-  Ronald:
Meneer Spee had zich de afgelopen verkiezingen in Amsterdam voor de partij Mokum Mobiel verkiesbaar gesteld.
Wim
-33-  Wim:
's Lands wijs, 's lands eer. Die foute 'dame' dient door de gemeente flink te worden aangepakt. Tot de laatste cent laten terug betalen plus een flinke boete. Evenzo de belastingdienst. Ik denk dat ze het een en ander van Veerman heeft geleerd, net zo'n sjoemelaar. En zo zijn er voorbeelden te over in ons zo fraai bestuurde landje.
f.bol
-34-  f.bol:
Dat gesjoemel van Veerman is absoluut flauwe kul. Een paar honderd kilometer in je dienstauto ( zonder chauffeur) rijden als je toch al in de buurt bent. Gewoon een zielige en flauwe actie beschdiging minister. Zie Felix Rottenberg in Het Parool afgelopen zaterdag. Als we daarover lawaai maken halen we de aandacht bij de werkelijke sjoemelaars, zoals ze zo treffend zijn beschreven in deze thread, weg. Je moet sjoemelaars niet beoordelen naarmate ze in je politieke straatje passen. En Gonny en Huffnagel hebben het uiteraard niet van Veerman geleerd. Het zijn totaal onvergelijkbare situaties. Onderverhuren, tienduizenden euro vangen voor een paar weken “Kamerwerk” , een onkostenvergoeding onterecht innen en er geen belasting over betalen. Dat zijn kwalijke zaken. De affaire Veerman is komkommer-gezwets.
yanny scutt
-35-  yanny scutt:
Veerman wordt beschermd door 'de hoger geplaatsten' boven ons. De man bezit bedrijven in Frankrijk en heeft zijn politieke positie hoogst waarschijnlijk misbruikt om zijn eigen bedrijven veilig te stellen. Waar het op neer komt is dat zijn bedrijven subsidie blijft krijgen uit de Europa-pot waar wij-onevenredig- uit meebetalen! Veerman zit niet in de politiek om ons aller belang te vertegenwoordigen maar om zijn bedrijven zeker te stellen. Daar is niets mis mee, maar wees eerlijk! (en dan ook nog allerlei andere regels aan je laars lappen!)

Dat geldt voor iedereen die in het publiek bestuur gaat zitten; of het nou Veerman of wie dan ook is op het moment dat je de publieke zaak vertegewoordigt op; deel, gemeente,provinciaal of landelijk niveau, dan dien je integer te zijn. En iedereen die dat niet is is een 'sjoemelaar' en moet dan niet ook nog eens beloond worden met een meer dan royaal wachtgeld van ,pakweg, 2 jaar!Misschien is dat wel de reden dat al die ministers opstappen...Ze deden er zelf hard aan mee en zien de bui al hangen..( en kiezen ervoor om dat fijne wachtgeld te toucheren..) Bah, bah en nog eens Bah! Groet; Yanny
Evelien
-36-  Evelien:
Is het wellicht mogelijk om mevr.Sjoemelaar na het zomerreces goed aan de tand te voelen over haar bij elkaar gelogen CV. Toch tamelijk treurig dat iemand met een zelfgemaakte CV, zomaar de Kamer in kan komen. Haar CV staat bol van de leugens (je schrijft gewoon wat en niemand die zich afvraagt mag ik een kopie van een diploma of referenties) en dan ook nog wachtgeld. Mag deze schandvlek nu echt eens opgeruimd worden? Wie o wie pakt dit soort zaken nu eens aan. Een pathologische leugenaar kan toch niet als volksvertegenwoordiger worden gezien? Schade, schande schande!
yanny scutt
-37-  yanny scutt:
Nee hoor Evelien! Ze zijn alweer bezig met hun eigen carriere... Ach ja, denken zij dan; 2 jaren wachtgeld? Peanuts! Groet; Yanny
Ben
-38-  Ben:
@Evelien;

“Een pathologische leugenaar kan toch niet als volksvertegenwoordiger worden gezien? Schade, schande schande!”

Wanneer alle pathologische leugenaars in Nederland op haar zouden stemmen, zou het nog wel eens een (on)behoorlijk grote fractie kunnen worden....., dus hoezo geen volksvertegenwoordiger...?
evelien
-39-  evelien:
@Ben, jij hebt wel een heel raar beeld van een volksvertegenwoordiger. Ben, we hebben het hier wel over onze politieke vertegenwoordigers. Net als zoveel mensen en dus ook mevr.Sjoemelaar zelf, verwar jij politiek met heel andere zaken. Dat is jammer. Mevr.Sjoemelaar maakt het persoonlijke politiek. Puur om eigen gewin, puur om eigen mediageilheid, denken dat je een positie verdient in de Tweede kamer. Als dit politiek is Ben dan is het met Nederland wel heel erg gesteld.
Je draait een CV in elkaar die werkelijk rammelt van alle kanten en denkt daar dan mee weg te kunnen komen. Potverdorrie, de eerste de beste solicitant zakt bij dit soort activiteiten door zijn/haar voegen. Sorry hoor, maar als dit soort figuren tot een volksvertegenwoordiger worden gerekend, dan geloof ik onmiddellijk in het bestaan van Sinterklaas!
-40-  :
Mv van Oudenallen beweerde zelf in een zaterdagkrant" 'Ze zouden mij heilig moeten verklaren vanwege al het werk dat ik doe.'
Ik begin toch ernstig aan haar geestesgezondheid te twijfelen.
Remy
-41-  Remy:
En ja, die mevrouw is niet helemaal goed. Maar wie zorgt er nu eens voor dat ze van het toneel verdwijnt en onmiddellijk wordt opgenomen?
Marco
-42-  Marco:
Die walgelijke roodharige oplichtster, presteert het gewoon om te beweren dat ze allerlei opleidingen heeft gedaan, ze heeft woningen die bedoeld waren voor sociale woninghuur, onderverhuurd, ze heeft gefraudeerd (wel met gemeenschapsgeld), ze beweert dat ze een bureau heeft voor communicatie, dat ze bestuurlid is van een bureau Zij-Krik (is ze zelf), ze heeft een winkel gehad en nooit belasting betaald, ze heeft haar winkel onderverhuurd en met zwart personeel gewerkt. Nou als dat niet voldoende redenen zijn om iemand eens aan te klagen dan wel de duimschroeven aan te draaien, dan wel uit de Tweede kamer te flikkeren, dan weet ik het niet meer. Een dergelijk persoon mag niet nog eens twee jaar uit de gemeenschappelijke ruif vreten!!!!
yanny scutt
-43-  yanny scutt:
Maar Evelien heeft wel gelijk! Ook ik ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren na het regering-reces (vakantie) Ik wacht af...

Esther, Ook ik twijfel over de geestesgestelheid van Gonny en heb dat intervieuw gelezen.

Gezien de geschiedenis van haar gedrag heb ik toch sterk de indruk dat ze heel goed weet wat zij aan het doen is! Ze hoopt dat wij er allen intrappen en zodoende toch die 2 jaren wachtgeld gaat toucheren. In die 2 jaren zet ze gewoon weer allerlei 'zaakjes' op... Groet; Yanny
gonny van oudenallen
-44-  gonny van oudenallen:
Beste mensen,
“zo'n welwillende grondhouding kun je bij Balkenende en de zijnen natuurlijk wel een potje breken, dus bestelde ze en passant ook maar direct een tweede zeesluis bij IJmuiden” zegt deze website in 2006. En zij hielden woord!

Deze week is het convenant voor de tweede zeesluis bij IJmuiden getekend die direct aansluiting had met mijn ingediende motie 30.800.42 in augustus 2006.
Graag zou ik na alleen rare opmerkingen en katten ook dit soort dingen terug zien op een weblog... Namelijk dat ik hier een motie die 700 miljoen euro waard is er versneld door heen heb gekregen met ondersteuning van VVD, LPF en CDA.
met vriendelijke groet,

een behoorlijk trots tweede kamerlid
gonny van oudenallen
gonny van oudenallen
-45-  gonny van oudenallen:
Pardon, oud tweede kamerlid...
Jochem Floor
-46-  Jochem Floor:
...wat lopen we samen te stampen, zegt de muis...
gonny van oudenallen
-47-  gonny van oudenallen:
Voor het geheugen toen en nu: met gepaste trots!

Nu anno 2014 is de Gemeenteraad van Amsterdam sinds vorige week "om" voor de Tweede zeesluis en is er meer dan 100 miljoen beschikbaargesteld door de Gemeenteraad van Amsterdam. Ik ben blij dat met steun van (oud) minister Carla Peijs, CDA, VVD en LPF de motie van mij, gonny van oudenallen, toen Tweede kamerlid, in de Tweede Kamer ondersteunden; "een versnelde tweede zeesluis bij IJmuiden"
Arnoud
-48-  Arnoud:
@Gonny: Eigenlijk is het dus niet meer dan redelijk dat de nieuwe Tweede Zeesluis de 'Gonny van Oudenallen Sluis' gaat heten!
Suffie
-49-  Suffie:
Was die heiligverklaring er overigens al door? Schandalig hoe er in Nederland met de volgende stap in de evolutie wordt omgegaan!
Arnoud
-50-  Arnoud:
@Suffie: Nee, zelfs de zaligverklaring laat nog op zich wachten. Onbegrijpelijk!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.