Home > > De buurtambassadeur

De buurtambassadeur

Ten Brink
Dames en heren, mag ik uw aandacht. Hier is ie dan... uw buurtambassadeur! Voor al uw probleem- en achterstandswijken kan de buurtambassadeur iets betekenen. Zelf geboren en opgegroeid in uw klotewijk - maar gelukkig nu verhuisd naar verre, rijkere oorden - wil de buurtambassadeur best nog af en toe een goed woordje voor u en uw buurt doen. Want hoe goed was het er vroeger, toen de buurtambassadeur er zelf nog woonde. Hoe leuk was de wijk ooit, toen hij er zijn eerste kusje kreeg achter de dijk.

En nu? Nu is het afzien in de wijk die hij nog voor hij volwassen werd of op zijn minst snel daarna verliet. Terugkeren is geen optie. Zulke dure huizen hebben ze er niet eens. Maar de buurtambassadeur wil best zijn beroemde gezicht inzetten om de straten vol goedkope woningen rondom saaie winkelpleinen beter op de kaart te zetten.
Ik ben jaloers. Slotervaart heeft zijn eigen buurtambassadeur! Robert ten Brink heeft zich opgeworpen om zo af en toe de wijk te bezoeken en daarmee wat pers te genereren. En die pers kwam er ook laatst weer op af toen de televisiepresentator gezellig kwam knutselen met de dames van de creatieve club in buurthuis 't Anker. En in Geuzenveld-Slotermeer? Niets! Niks! Niemand! WIJ EISEN EEN BUURTAMBASSADEUR. Oke, we hebben Nigel de Jong die vorig jaar een naar hem vernoemd voetbalveld opende en bij menig festijn zijn sportieve gezicht toont. Maar die zit nu ver weg en kan niet even snel op de koffie bij de creatieve club. En we hebben Henk Spaan, die af en toe wel een aardig woordje wil doen voor Slotermeer, waar hij opgroeide. En we hebben wethouder Hester Maij die hier woont en altijd een leuke quote over heeft voor de lokale krant. Allemaal bedankt. Maar hier hebben we een grote naam nodig. Gewoon een wereldster die hier is opgegroeid en die soms een goed woordje voor de buurt wil doen. Zodat ze in de media eens wat anders schrijven dan overvallen op het plein, te veel schotels aan de balkons of schijtende ganzen in de straat. Wie meldt zich aan? De koffie staat klaar.

Een reactie op "De buurtambassadeur"

marianne
-1-  marianne:
Shirley, volgens mij ben jij zelf een hele goede ambassadrice. Gewoon wat vaker aardige stukken op dit log. Jeetje het moet toch niet gekker worden dat wijken nu al op deze wijze verkocht moeten worden! Bewoners en ondernemers zijn de echte ambassadeurs, ze leven en werken er.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.