Home > > Koning Robin I en Calimero

Koning Robin I en Calimero

PvdA
Acht zetels. Dat zou mooi zijn. "Tien!" riep de jonge kandidaat op nummer vijf, die er redelijk zeker van kon zijn in de raad te komen. Immers, de PvdA was in 2002 met zes zetels de grootste partij (lokale partij LSG behaalde met acht stemmen minder trouwens ook zes zetels) in Geuzenveld-Slotermeer.

Gespannen keek men gisteravond naar het scherm waar de rode staafjes de uitslag van 2002 toonden en de groene staafjes, die de uitslag van 2006 voorstelden, vanaf de grond langzaam omhoog kwamen. VVD, D66, LSG en CDA zagen het 'groen van nu' niet boven het 'rood van toen' uitkomen. GroenLinks maakte wel al enige winst, maar bij de PvdA vroeg men zich af of er iets mis was met de computer. De groene balk steeg en steeg en steeg. En de PvdA-ers juichten en juichten en juichten. Eindresultaat: dertien zetels. We worden landelijk afgerekend, bromde de VVD. Teleurstellend, jammerde LSG.
We proberen het over vier jaar weer, aldus een optimistische D66 die net als in 2002 weer de kiesdrempel niet had gehaald. Meewarende blikken waren er voor CDA-er Anton Ederveen, die als wethouder de afgelopen jaren goede dingen (applausje uit de zaal) voor de buurt had gedaan. Slechts 1 zetel bleef er voor zijn partij over. Daar zit geen coalitietje in. Nog mooier, de PvdA zou als zij dat wil alleen kunnen gaan regeren. Lekker bouwen en slopen en doen wat zij wil. Dictatuur, werd er gefluisterd, maar dat bleek een grapje. Koning Robin I, werd er gezegd. En dat was geen grapje. De Bood glunderde zoals alleen hij dat kan en deed een dansje met zijn partijgenoten en met GroenLinks-wethouder Tys de Ruijter, want alleen op het pluche, dat is niet de bedoeling. En dus lijkt het of GroenLinks weer mee mag doen de komende vier jaar. "Wij zijn de kleine linkse broeder van de PvdA!" riep De Ruijter. Nee, je bent de Calimero van de volgende periode, riep men. "Ach, dan zet ik toch een eierdop op mijn kop," was het antwoord. Want De Ruijter wil wethouder blijven. Een groene wethouder van het groenste stadsdeel van Amsterdam. Maar de grootste groene balk was dit keer voor koning Robin I en zijn partij.

twee reacties op "Koning Robin I en Calimero"

marjo van der Woerd
-1-  marjo van der Woerd:
Leuk verslag Shirley. Mooi om, als voormalig werknemer van Geuzenveld, zo nog een beetje de verwikkelingen in het stadsdeel te kunnen volgen. Ben blij voor Robin en Tys. Jammer voor Anton.
 koning  Robin :)
-2-   koning Robin :):
Dank je wel Marjo!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.