Home > > Het Hondenpark

Het Hondenpark

September vorig jaar vindt er een demonstratie plaats in het Vondelpark. Aanleiding zijn de plannen van stadsdeel Oud Zuid om honden voortaan aangelijnd te houden in grote delen van het park. Volgens het stadsdeel zou de noodzaak hiertoe bestaan. Honden poepen en zijn gevaarlijk. Het stadsdeel moet nu bakzeil halen. Een ruime meerderheid is tegen de plannen, tegelijkertijd toont het de onkunde van een stadsdeel.

In 2003 wordt een voorbijganger aangevallen door twee loslopende honden. Dit heeft geleid tot een gesprek tussen wethouders Hellendoorn en Blaas, politie, een getuige en enkele verontruste omwonenden en gebruikers van het Vondelpark. “In dit gesprek werd verzocht maatregelen te nemen ten aanzien van loslopende honden”, aldus de begeleidende notitie van het stadsdeel. Hoe de totstandkoming van de notitie verder is verlopen blijft een raadsel. Breed ondersteund lijkt het niet.
Aan het plan zitten dan al wat haken en ogen. Bij de schenking van het Vondelpark in 1953 aan de gemeente is er namelijk een verzoek opgenomen. “Aan bezoekers blijft het vergund, hun honden in het park los te laten lopen”. Het overdrachtsdocument is een formaliteit en bijzonder optimistisch van toon. Met de komst van een stadsdeel heeft het overdrachtsdocument nooit rekening kunnen houden. Handig wijst het stadsdeel op een aantal ontsnappingsclausules. Samen met de poep en de scherpe tanden genoeg redenen om honden voortaan aan te lijnen.

Dat ik het zelf niet eens ben met de plannen, betekent natuurlijk niet dat ik ook gelijk heb. Tijden kunnen veranderen, wellicht wordt het plan wel degelijk breed ondersteund en past een loslopende hond niet meer in het moderne parkbeeld. Waarom zou het stadsdeel anders met een dergelijk plan op de proppen komen? Tegenwoordig picknicken mensen graag in het Vondelpark. Op een kleedje, fiets ernaast, een fles rosé in de koelbox en een dozijn vrienden in de buurt. Een hond gooit dan alleen maar roet in het eten.

Maar plotseling is daar een brief van het stadsdeel. “Er is door 1102 personen een zienswijze ingediend. Van alle indieners van een zienswijze blijkt 95% tegenstander te zijn van het aanlijnen van honden in delen van het Vondelpark.” De stadsdeelpolitiek staat dicht bij de burger. Waar ging het precies mis?

39 reacties op "Het Hondenpark"

martijn
-1-  martijn:
Persoonlijk ben ik altijd doodsbang voor loslopende honden. Ik heb zo vaak meegemaakt dat het baasje roept : nee, nee, de hond doet niets hoor". Maar prettig is anders om met een blaffende en happende hond achter je fiets rustig te blijven. Ik snap het niet, waarom kunnen parken in Engeland wel fatsoenlijk blijven en blijven baas en hond lekker op de daar aangewezen hondenstrook. Ook in Amerika kan dat. Waarom moeten honden toch altijd loslopen op plekken waar dat eigenlijk niet kan/hoeft. Er is dan wel een overeenkomst gesloten over het gebruik van het Vondelpark, maar tussen 1953 en 2006 zit wel even 53 jaar verschil. De wereld is in 53 jaar wel behoorlijk veranderd.
Charlotte
-2-  Charlotte:
Ik vind dat honden niet los mogen lopen in de stad, ook niet in het Vondelpark. Daarbij vind ik dat hondenpoep meteen opgeruimd moet worden door degene die de hond uitlaat.
Ooit een picknick gehad in het Vondelpark? Eerst goed kijken voor je je in het gras neervlijt, en dan toch nog naast je bordje een ouwe hondendrol vinden!
Petra Hülscher
-3-  Petra Hülscher:
Heb een aantal honden gehad en ze werden allemaal stokoud. Een hond moet gewoon lekker rond kunnen rennen, ook in een stad en zeker als je vlakbij het Vondelpark woont. Ze moeten dan natuurlijk wel betrouwbaar zijn... Nou mijn honden zijn dat allemaal geweest; een kwestie van de juiste hond en goed opvoeden.
Mijn huidige hond is de liefste hond van de wereld en loopt überhaubt altijd los. Ze blaft nooit, bijt nooit en speelt heel graag met ander honden en alle mensen om haar heen, vooral met kinderen (die haar overigens al van verre herkennen en haar naam roepen)... Geweldig vind ik dat.
De poep ruim ik altijd keurig op.
Kan me best voorstellen dat je bang bent voor een (onbekende) hond en zeker als die groot is.
Komt er in het Vondelpark een grote zwarte hond kwispelend op je af, dan is het de mijne.
Zelf loop ik daar natuurlijk ook in de buurt.
joost
-4-  joost:
Natuurlijk gaat nu niemand melden dat hij/zij de stront van zijn/haar hond niet opruimd. Natuurlijk zijn het allemaal de liefste hondjes van de wereld, maar....waarom inderdaad in het Vondelpark geen hondenstrook waar ze dan lekker kunnen hollen etc. etc. In een dicht bevolkt park als het Vondelpark moet je honden gewoon aangelijnd uitlaten. Tip, ga eens lekker fietsen en laat je hond dan lekker met je meehollen (aangelijnd) Goed voor mens en dier!
Edwin
-5-  Edwin:
Ach, ik heb geen hond, maar woon wel bij het park. Ikzelf wordt doorgaans niet zo blij van alle troep die al die gezellige picknickende en feestende mensen achterlaten, het toenemende gemotoriseerde verkeer, de condooms en tissues in de bosjes en de voetballers die elke keer weer de grasvelden weten te slopen...

Dan valt zo'n hond eigenlijk nog best mee, als zijn baas tenminste fatsoenlijk is opgevoed,wel te verstaan.
marjan
-6-  marjan:
Waarom maken we ons zo druk over die honden. Kijk zomers's eens in het Vondelpark waar al het vuil van de “gezellig picknickende” honden hatende, mensen naast of ergens in de buurt van een prullebak zwerft.
Laten we eerst eens onze hand in eigen boezem steken voordat we onze aggressie op die arme dieren botvieren.
Sigi
-7-  Sigi:
Hmmm, ik had niet het idee dat er agressie op arme dieren werd gebotviert. Als je het niet echt prettig vind om je tussen de loslopende honden te begeven (en vergeet niet dat er mensen zijn die echt doodsbenauwd voor honden zijn) betekend dat niet meeen dat je ze haat.
Gewoon een beetje fatsoen? Je loopt niet breeduit op het fietspad, je fietst niet keihard tussen de wandelaars door, je houdt je hond in de gaten (ben het helemaal eens met Joost: “In een dicht bevolkt park als het Vondelpark moet je honden gewoon aangelijnd uitlaten” en ruimt de stront op net als de picknickers hun troep op moeten ruimen.
Dimitri
-8-  Dimitri:
Loslopende, vriendelijke honden brengen de wildvreemdste mensen tot elkaar.
Heb daar veel ervaring mee en koester dat voor eeuwig.
Martin
-9-  Martin:
Honden en hun bazen zorgen ervoor dat het Vondelpark veilig is 365 dagen per jaar... ook op dagen dat het anders uitgeztorven is zonder picknicks. Ik heb begrepen dat die honden van dat ene incident al een park verbod hadden wegens waangedrag. Gebrek aan handhaving in dit geval.
mildred
-10-  mildred:
honden moeten ook de ruimte hebben om te kunnen rennen en ongelijnd te kunnen poepen.

de “baasjes” moeten zelf de verantwoordelijk dragen voor het gedrag van hun viervoeter, is het een bijtertje... dan desnoods met muilkorfje lekker laten rennen en is het poepen erg overdone, gooi het in de bosjes, ruim het op.

leve de ongelijnde hond!!!
Marcel
-11-  Marcel:
Maar plotseling is daar een brief van het stadsdeel. “Er is door 1102 personen een zienswijze ingediend. Van alle indieners van een zienswijze blijkt 95% tegenstander te zijn van het aanlijnen van honden in delen van het Vondelpark.”

Allicht, ja. Bijna uitsluitend mensen die moeite hebben met het plan zullen een andere zienswijze geven. Voorstanders zullen dat niet gauw doen.

Voor de levendigheid van het Vondelpark zijn loslopende honden overigens echt niet nodig. Daar heb je de hardlopers en skaters en skeeleraars tegewoordig voor (naast de vele fietsers en andere actievelingen).
Steven
-12-  Steven:
wellicht is het een beter idee om eens een discussie te starten over de overdaad aan honden in de stad.

Daarom de vraag: Hoe dierlievend is het om een labrador te nemen als je drie-hoog achter woont?
-13-  :
@ Marcel
Natuurlijk is dat zo, al doet dat niets af aan de hoeveelheid mensen die tegen de plannen zijn. Hier moet je overigens ook nog een x aantal mensen van de demonstratie in het park bij optellen.

@ Steven
Dat is ook afhankelijk van de wijk waar je woont. Ik durf te stellen dat mijn hond een plezieriger leven heeft dan menig hondje in een klein dorpje. We hebben hier een hele uitgestrekte kade, een aantal parken en het Amsterdamse bos in de buurt.

Die gegevens hebben dan ook sterk meegespeeld in de overweging om een hond te leven. Helaas maken veel mensen deze overweging niet. Dat ligt echter niet aan de stad, maar aan deze mensen zelf.
Barbara Blaaser-Stradmeijer
-14-  Barbara Blaaser-Stradmeijer:
De reden dat de picknickers zoveel 'last' menen te hebben van de honden, is omdat er te weinig groen/gras over is waar mensen met honden hun hond nog mogen uitlaten. Overal heeft wel een hondenhater iets te zeiken, terwijl ze zelf te beroerd zijn om hun eigen troep achter hun of hun kinderen hun kont, op te ruimen. Het Vondelpark is geschonken door een mevrouw die gelukkig van los lopende honden hield, en voor iedereen die het daar niet mee eens is; laat van jullie eigen geld dan maar een park bouwen voor hondenhaters. Barbara Blaaser-Stradmeijer
Marcel
-15-  Marcel:
Uw redenering is veeeeeel te generaliserend mevr. Blaaser-Stradmeijer. U stelt alle mensen die klagen over hondenoverlast gelijk aan hondenhaters EN aan mensen die 'te beroerd zijn om hun eigen troep op te ruimen'. Daarmee probeert u de klagers diskrediet te brengen om zodoende de echte discussie over de hondenoverlast te omzeilen. Dat is een bekende om een discussie te saboteren als die niet met eigenlijke argumenten gevoerd kan worden.

Daarom geeft u volgens mij hiermee aan dat u zelf geen goed verweer heeft tegenover de problemen die er zijn met honden in het park. En u hoort mij niet zeggen dat de problemen onoverkomelijk groot zijn. Maar er mag best worden gesproken over de overlast die er wél is. Of dacht u soms dat de mevrouw over wie u het heeft, het park aan u alleen heeft nagelaten?

Nee, u weet gelukkig ook wel beter ;)
Marcel
-16-  Marcel:
bekende = bekende techniek ;)
Bello
-17-  Bello:
Honden hebben ruimte nodig dus: Alle honden de stad uit!

Een hond houden in de stad is asociaal en dieronvriendelijk.
Bello
-18-  Bello:
Honden hebben ruimte nodig dus: Alle honden de stad uit!

Een hond houden in de stad is asociaal en dieronvriendelijk.

Ik ben geen hondenhater, integendeel. Een echte hondenliefhebber gaat de stad uit met zijn viervoeter, zodat hij daar fijjn kan ravotten en rond rennen. In de stad kan dat niet, want daar noeten alle honden aan de lijn.
Steven
-19-  Steven:
@ Barbara Blaaser-Stradmeijer

Toen het Vondelpark ontstond, was Amsterdam veel kleiner, en hielden -zo vermoed ik- veel minder mensen een hond.

Tegenwoordig kun je rustig stellen dat het Vondelpark op veel mooie dagen zwaar overbelast is.
Op dat moment wordt het noodzakelijk keuzes te maken.
Een keiharde keuze zou zijn die tussen de picknickers of de honden. Als die keuze mij opgedrongen zou worden, zou ik -en vele anderen met mij- onverwijld voor de picknickers kiezen.

Is het in de tussentijd niet slim om er voor te kiezen te honden in het Vondelpark -in ieder geval op mooie dagen-aangelijnd te houden?
Een parkbezoekster
-20-  Een parkbezoekster:
Beste Jef,
Dat bijtincident waar jij het over hebt vraagt volgens mij wel enige uitleg.
Die twee honden waren eigendom van een stelletje zuipschuiten die al geruime tijd het park onveilig maakten.
Deze personen waren regelmatig zeer onbeschoft tegen voorbijgangers en veroorzaakten veel overlast .Daar werd door de politie niet tegen op getreden. Tevens hebben deze gasten hun honden op personeel van D.v.d.B, het dierenasiel en de Dierenbescherming afgestuurd.
Het is dus een tikkie simpel als wethouder om daar een beleid aan op te hangen .De wethouder is hiervan op de hoogte gesteld. “Dat had hij niet geweten”, was zijn antwoord.

Verder zou ik ook dat teveel aan picknickers aan de lijn willen zien gaan. Overal in het park gaan ze maar zitten en overal in het park wordt het een rotzooi.
Tevens zou ik de fietsers aan de lijn willen zien gaan want deze personen fietsen maar overal.
Op elk voetpad en op alle grasvelden. Op zondag met hele elftallen tegelijk.
Graag zie ik ook de auto,s aan een lange uitlooplijn zodat je ze kunt corrigeren wanneer ze weer eens te hard rijden.
En overal, op de voetpaden, op de brede fietspaden en op de grasvelden zou ik 4 nieuwe categorieën mensen willen zien. Politieagenten, surveillanten, BOA,s en ambtenaren.
Ambtenaren in de verscheidenheid van wethouders tot parkbeheerders.

Ik vraag me in alle ernst af waar jullie de moed vandaan halen om de hondje aan de lijn te willen doen. Ik ga Mevr, v, Eeghen bellen. Het moet afgelopen zijn met dat gehannes.
Tijden veranderen .Me neus. Als je mij vroeger me gang had laten gaan was ik ook op zondag met mijn fietsie het park in gegaan. Tijden veranderen niet maar de insteek. En de handhaving.
Tenminste voor die rotzooimakers dan. Want voor de hondjes kon de wethouder reuze goede handhavers vinden. Dit gaat er helemaal niet eerlijk aan toe. En daar ben ik boos over.
Afz:
Een parkbezoekster met een viervoeter en een fiets en een kleedje om in de zon te zitten.
Woestijnvis
-21-  Woestijnvis:
Ik nodig alle mensen die ook last hebben van de hondenoverlast in de stad, om in de Bijlmer te komen wonen, waar bijna niemand een hond op het erf heeft.

Verder denk ik dat de overheid actief beleid moet gaan voeren om alle honden de stad uit te krijgen. Op de eerste plaats in het belang van de viervoeters zelf. Die beesten worden helemaal gek in die omgeving. Geen wonder dat ze gaan bijten.
-22-  :
@ Parkbezoekster

Mijn oma hanteerde een aantal ongeschreven regels, die ik als klein kind al doodnormaal vond: de hond loopt los,maar; de specifieke voetbalplekken zijn voor de voetballers; bij de meest drukke plaatsen houden we de hond even vast of aangelijnd en bij de horecagelegenheden lijnen we sowieso aan. Goed fatsoen met andere woorden.

Dat fatsoen verdwijnt, helaas. Iedereen wil zijn of haar recht maar verankerd zien in een wetje. Kijk even naar bovenstaande reacties, daar merken we het al aan. Waarom doen we allemaal zo moeilijk? Met een beetje goed fatsoen is het wel op te lossen. Daar hebben we zo'n knullig stadsdeel toch niet voor nodig?
Een parkbezoekster
-23-  Een parkbezoekster:
Ja ,Jef,moeten die horeca gelegenheden wel mee doen.
Nu mogen de honden los bij de meesten en dat betekent dat je dus wel en niet loslopende honden hebt daar.Ik ga het je niet eens uitleggen je hebt hem zo al door.
En dat knullige stadsdeel dat lost helemaal niks op.
Die veroorzaakt oorlog als je niet uitkijkt.Nu al worden er hondenbezitters beschimpt door voorbij razende joggers:na,na,na,a,na,Echt waar.
Verder mijn complimenten over je grootmoeder:zij was een wijze vrouw.Ik begrijp niet dat ze van die,vind ik, nuften in zo een stadsdeel plaatsen.Moet je kijken als je daar een wijze raad van 10 neerzet op de bovenste verdieping hoe goed de boel gaat lopen.Denk ik.140 bejaarden van de straat.
Steven
-24-  Steven:
Woestijnvis slaat de spijker op z'n kop:

Er zijn gewoon te veel Amsterdammers die een hond op hun erf willen.
En dan uitlaten in het weiland, het bos, bij de plassen etc. etc. (lees: Vondelpark)

Daarom: Nieuwe hondenregels voor het Vondelpark!!
Terra
-25-  Terra:
mensen mensen, een beetje rekening met elkaar houden moet kunnen. Hondenbezitters moeten ook leren dat ze niet zo overdreven gevoelig moeten zijn als er commentaar is op het gedrag van hun hond. Andersom moet de niet-hondbezitter begrijpen dat het Vondelpark idd oorspronkelijk bedoeld is om de honden er vrije uitlaat te geven. Ik denk dat het tijd is om dat in balans te brengen. Ik persoonlijk vind loslopende honden langs de fietspaden levensgevaarlijk..en sta op het kleine stukje fietspad dat ik berijd 's morgens wel 20 keer op mijn rem.
Overleg is het sleutelwoord, naast inlevingsvermogen denk ik...

vriendelijke groet van een side-walkster
Terra
-26-  Terra:
ehm....het wordt niet erg intensief bezocht he hier;-)?

Terra
Arnoud de Jong
@Terra
Het wordt hier redelijk intensief bezocht, alleen is men misschien niet zo geneigd om nog door te gaan op een discussie van twee maanden geleden. ;-)
een parkgebruikster
-28-  een parkgebruikster:
Beste Terra,
Jouw reaktie: Hondenbezitters moeten ook leren dat ze niet zo overdreven gevoelig moeten zijn als er commentaar is op het gedrag van hun hond. [i]
[/i]begrijp ik heel goed.Alleen deze discussie betreft niet commentaar maar het aanlijnen, of verbieden van gebieden.Dat is een heel wat zwaarder onderwerp en tast meteen de mensen persoonlijk aan.Zeker in een gebied waar het altijd toegestaan werd en waar dat gebied oorspronkelijk voor bedoeld was en gezien in het licht dat dat gebied steeds intensiever gebruikt wordt door andere groepen die niet aan banden gelegd worden.
Ik loop 4 maal daags in het park en durf te zeggen dat je schomelijk overdrijft als je zegt dat je 20 keer op je rem moet trappen.Neemt niet weg dat je gelijk hebt dat iedere keer 1 teveel is.Maar ik weet wel wat er aan schort.S,morgens sjeest iedereen met een noodgang door dat park naar haar of zijn werk.En daar zou het park helemaal niet voor moeten zijn.Daar moet je voor je plezier in verblijven.Doorgangs route,s moet je lekker op de openbare weg doen.Daar kan je sjesen.Als jij zegt ik moet 20 keer op mijn rem staan zou je eens wat rustiger moeten rijden en ons,hondenbezitters en ouders met kinderen niet compleet de schrik aan jagen met je gejakker.Begrijp me goed ik draag je een warm hart toe maar dat is nou precies zo een onderwerp waar we na goed overleg eens uit zouden moeten komen.Tuurlijk begrijp ik jou wel.Jij alleen de functie van het park niet.
Ik hoop hier echt uit te kunnen komen want wij vinden het ook naar voor jullie.
groetjes een parkbezoekster.
Terra
-29-  Terra:
Allerliefste parkgebruiktser, je hoeft echt niet zo hard te rijden om toch op je rem te moeten staan...en over de frequentie van het parkbezoek zal ik het maar niet hebben. Overigens rijd IK op het fietspad dus wie maakt wie aan het schrikken;-)? Je term gejakker is dus overdreven. En de functie van het Vondelpark is me volkomen duidelijk dus je opmerking is eerder patronizing..met respect. En natuurlijk is overleg het sleutelwoord maar dat had ik al gezegd he...en oorspronkelijk...tsja...

met vrienelijke groet Terra
Terra
-30-  Terra:
vriendelijk is beter trouwens....
Terra
-31-  Terra:
Owja Arnoud...ik vind van niet trouwens...

groet Terra
Lucienne
-32-  Lucienne:
Hoi!! Kom as zondag met de mooiste,liefste,dapperste,nog jonge,dus wel luisterende,maar niet altijd, hond naar het Vondelpark! Zo benieuwd wat alle hondenhaters en liefhebbers te melden hebben over mijn Jip! Fietsers, watch out! Hij vindt iedereen op voorhand lief en aardig, wandelaars, hij zal ongetwijfeld kwispelend jullie willen en gaan begroeten, picknickers, Jip komt even langs om te kijken of dat broodje misschien ook lekker is voor hem en vriendelijk wegsturen begrijpt hij heus, zijn mama is blond en altijd in de buurt om hem te corrigeren waar dat nodig is, en dol op Amsterdam, waar Jip en zijn mama zich heerlijk vrij en onbezorgd voelen! En natuurlijk gaat Jip aan de riem als ik een wijntje drink op terras met alle mensen die ook gewoon een fijne dag in het park willen hebben!! Dus, tot zondag,lief zijn voor mijn Jip en voor elkaar, komt t allemaal best in orde!
yanny scutt
-33-  yanny scutt:
Lucienne, Waarom krijg ik nu de indruk dat je een leuke date zoekt? (:
Ik wens Jip en jou een heel fijne onbezorgde dag toe in het Vondelpark, neem wel een plu mee want de weersvoorspelling is niet zo best.. Het doet me goed dat Jip in elk geval geen “Hondeleven” heeft...! Dierenliefhebbersgroet; Yanny
Bob Burgers
-34-  Bob Burgers:
Als ik met mijn hond over de straat loop, is hij altijd los! Maar ik zorg consequent, dat zijn uitlaat geen ergernis voor anderen vormt. 100 zakjes voor 19 Eurocent. Opruimen die troep! Op een koopavond in januari, liep mijn hond los langs de winkels. Bij één zaak stonden de deuren wijd open en er was, om het binnen warm te houden een zgn. warmtedrempel (een warme luchtstroom}. De hond vond dit lekker om rustig te poepen, midden voor de deur. En wat hoor ik het personeel binnen zeggen? “O, laat maar gaan, dat is Loekie, z'n baas ruimt dat zo op.” EN ZO HOORT HET!!!
Intussen loop ik in Osdorp over een vuilnisbelt van allerlei rotzooi, die het “welopgevoede Amsterdamse publiek” achteloos rondstrooit.
een parkgebruikster
-35-  een parkgebruikster:
Hai allemaal,
een van bovenstaande schrijvers snijdt hier heel mooi een probleem waar we uit moeten komen met praten: Overigens rijd IK op het fietspad dus wie maakt wie aan het schrikken;-)? .
Dat fietspad is er voor om je fiets op dat pad te houden .Niet om de andere bezoekers eraf te houden.Dus al willen we nou met alle kleine kinderen en honden midden op dat fietspad gaan zitten en lopen dan nog mag dat.Daar tegenover mogen de fietsers niet op de voetpaden komen.Dat is nou waar het Vondelpark oorspronkelijk voor bestemd was.Om te wandelen en te rijden met je paard.Achterhaald, zul je zeggen.Prima maar is handhaven dan ook achterhaald???? Om terug te komen op de starter van dit onderwerp: De stadsdeelpolitiek staat dicht bij de burger. Waar ging het precies mis?
Nou,Jeff, daar gaat het npu nog steeds mis. Anno zomer 2006.Er mag niet gebarbequed worden in het Vondelpark.NOu jij, nou ik.Ik bedoel maar......
groetjes maar weer aan ieder......
Mischa
-36-  Mischa:
In het Sarpathipark heb je een gedeelte waar met je hond mag komen en een gedeelte waar dat niet mag. Dit gedeelte is bestemd voor mensen die lekker in het gras willen zitten. Helaas, zonder handhaving werkt het niet, toch vind ik het in beginsel geen slecht idee. Zou het niet wat zijn voor het Vondelpark?
Overigens vind het hebben van een hond als huisdier heel normaal en ook dat deze los moeten kunnen hollen. Ik ga er van uit dat als je braaf je hondenbelasting betaalt je er op mag rekenen dat de gemeente hierin faciliteert. Vooralsnog vind ik buren met kinderen en barbecues veel meer overlast veroorzaken.
mb
-37-  mb:
De meerderheid is tegen ... de meerderheid van wie ? Recent is er wederom (3e keer reeds!) een onderzoek gedaan onder de bezoekers van het vondelpark. En wat leert deze wederom , honden en hondenpoep (nog steeds dus !) worden als lastig en smerig ervaren. En dan hebben we het alleen nog maar over de poep. Dit onderzoek heeft overigens 20.000 Euro gekost , en tot nu toe wordt er niks mee gedaan. Wat hebben hondenbezitters wat andere mensen niet hebben waardoor zij maar kunnen blijven doen waar de meerderheid zich aan stoort ? Honden mogen van mij, maar de nog steeds aanwezige poep en het feit (tja , dat is nu eenmaal zo) dat de baasjes de honden niet in de hand hebben maken dat het stadsdeel wel dient in te grijpen. Immers , de publieke sector is voor iedereen (die rekening houdt met de anderen).
joop
-38-  joop:
Iemand reageert dat hij zich ergert aan condooms, tissues ect. Ik weet niet waar deze meneer dan loopt, maar kennelijk daar waar mannen mogen cruisen en contacten mogen leggen. Dat er condooms op die plekken liggen is uiteraard niet goed want er zijn prullebakken, maar als u dat weet, en u behoort dat te weten want het is breed in de pers geweest, waarom loopt u daar dan. Om u te ergeren? Om te klagen? het park is enorm groot dus ik zie uw probleem niet zo. Dan loopt u daar toch niet!! Dan heeft u geen last van condooms, tissues e.d. Het is allemaal zo simpel maar u kiest kennelijk voor de moeilijke optie.
joop
-39-  joop:
En...over de honden....Als ik aan het joggen ben en dat doe ik iedere dag in het Vondelpark, zijn er altijd eigenaars van honden die denken dat het hele aprk alleen van hun is. De hond kan er niets aan doen dat de eigenaar het beest niet onder controle heeft en het kennelijk ook nooit zal krijgen. Als ik jog en ik wordt achterna gezeten door een hond en de eigenaar roept het beest niet tot de orde krijgt die hond van mij een schop tussen de ballen, helaas voor de hond, maar dan moet de eigenaar maar het beest onder controle houden. En de meesten hebben dat niet. Men wordt helemaal krankjorum van die fluitjes waar die beesten niet eens op reageren en rustig door dartelen. Dat is een teken dat de eigenaar de controle over de hond kwijt is en die behoort sowieso dan niet in het Vondelpark of welk park dan ook los te lopen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.