Home > > IJburg

IJburg

ouder:
Marktligging
nieuwer:
Kies wijzer

zeventien reacties op "IJburg"

leslie
-1-  leslie:
Volgens mij mag je niet permanent wonen in een strandhuisje. Of vergis ik me.
soepkip
-2-  soepkip:
het is eenzaam aan de top...
mike
-3-  mike:
Erg leuk dat ijburg pesten je zou maar jaren op een betaalbare woning in amsterdam zitten te wachten. Het is mooi dat je daar terecht kan en over enkele jaren zal het winkel en culturele aanbod veel groter zijn. Pioneren noemen we dat.....
Margreet
-4-  Margreet:
Natuurlijk Mike, je hebt gelijk. Vandaar dat er zoveel mensen vetrekken naar Hoofddorp, Purmerend, Almere en Lelystad. Alleen, dat pionieren is niet altijd even leuk.
Kijk naar Almere, hoe lang duurt het niet voordat dat een beetje vorm krijgt. tegen de tijd dat de vorm er is moet jij weer verhuizen naar een verzorgingswoning, want daar is dan net weer niet aan gedacht.
Dr.D
-5-  Dr.D:
Als het om pionieren gaat,
doe het dan goed!!!
Nieuw Zeeland ofzo...
Jan P.
-6-  Jan P.:
Ach, wat leuk. Wanneer vertrekt u, Dr D?
Wim van Eenennaam
-7-  Wim van Eenennaam:
Pionieren kan ook erg leuk zijn! Mijn zus ging in september 1969 in de Bijlmer wonen, als een van de eerste 500 bewoners (Hofgeest), ik volgde in juli 1970. (het al jaren geleden gesloopte Geinwijk).
Dat was ook pionieren, de wegen waren scheve betonplaten,
er waren alleen een paar noodwinkels, het oude blauwe stadsbusje hobbelde eens per half uur naar de stad, we demonstreerden om een nachtbus te krijgen en er was geen cafe.
Maar iedereen kwam vol bewondering kijken naar onze ruime flats, waar de melkboer in de binnenstraat kwam, we hadden veel kontakt met de buren (blue Movie is niet voor niets daar gedraaid!), gingen eten in de Zlak (3 gangen voor 6 gulden), konden naakt zonnen op de ruime balkons, konden samenwonen, iets wat in de stad nog niet geheel geaccepteerd was en voelden ons de bevoorrechte bewoners van een droomstad.
Nu wil ik er niet meer dood gevonden worden.
Pionieren hoeft echt geen negatieve herinneringen op te roepen, de oudere Bijlmerbewoners spreken er nog vol nostalgie over!
Woestijnvis
-8-  Woestijnvis:
De Bijlmer is nog stees de leukste buurt van Amsterdam. Maar als mensen niet tegen buitenlanders kunnen, mogen ze best naar Almere hoor. Ik woon in elk geval lekker ruim, aan het water, heel goedkoop, ga met mijn fiets naar mijn werk in de stad, heb niet eens een auto nodig,laat staan dat ik andermans recreatiegebieden vernietig. Ik woon heerlijk in de Bijlmer.
Friendly Ghost
-9-  Friendly Ghost:
Ben benieuwd hoe het IJburg zal vergaan.
Miranda en Jaenette
-10-  Miranda en Jaenette:
De Bijlmer. Ten onrechte altijd (nog steeds) negatief op de kaart gezet. Nooit een kans gehad zichzelf te bewijzen. Ik ben bewoner van het eerste uur en woon er nog steeds met heel erg veel plezier. Al die mensen die nu piepen dat ze te klein wonen en klagen over het gebrek aan grote woningen hebben gewoon niet geleerd verder te kijken dan het centrum van Amsterdam. De Bijlmer is gewoon een wereldwijk.
Woestijnvis
-11-  Woestijnvis:
Uitstekend gezegd Miranda en Jeanette. Nederlanders zijn gewoon een stelletje bange kneuteraars.

Zullen we even een lijstje maken van leuke dingen in de Bijlmer?
Woestijnvis
-12-  Woestijnvis:
Ik begin:

1)warme, vriendelijke mensen
2)mooi groen en mooi zwart
3)weining hondenpoep
4)heerlijk eten
5)geweldige markten
6)ruimte en toch binnen 15 minuten op CS.

....zo nu mag iemand anders
mike
-13-  mike:
zijn er geen ijburgers met ervaringen?
jeanette
-14-  jeanette:
Een aanvulling op de lijst van woestijnvis:
Heerlijk recreeren
Vogels die je hoort fluiten
Een enorm goed festival (Kwakoe)
Netwerken van bewoners
Zeer sociale mensen die oog en oor voor elkaar hebben
Ruimte voor kinderen om te spelen
Super Multi Culti

En nu anderen weer
Woestijnvis
-15-  Woestijnvis:
Als IJburg ooit zo leuk wordt dan de Bijlmer dan ga ik toch een keertje kijken.
Guido
-16-  Guido:
Pionieren, pionieren, hou alsjeblieft op over pionieren op IJburg! In het Oostelijk Havengebied waar ik woon, heb je ook nog mensen die tranen in hun ogen krijgen als ze terugdenken aan de eerste jaren in hun met stadsverwarming verhitte split-level eengezinsstadsappartement. Oh Oh Oh we zijn zo goed, we waren zo heerlijk spannend aan het pionieren!! Met de fiets of de Volvo Station twee/drie keer in de week naar Albert Heijn, die nog geen kilometer verderop zit. Gut wat had je het zwaar. Pionieren? ****** op!
>>>>
-17-  >>>>:
nu k ben best wel blij met deze site want ik moet een werkstuk houden over de bijlmer en nu heb ikl ook een goeie beeld erover THNX voor de posetieve mensen

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.