Home > > Maak tijd voor Amsterdam Centraal!

Maak tijd voor Amsterdam Centraal!

Stadhuis. Foto: Thomas Schlijper.
Politici beweren graag dat ze dicht bij de burger willen staan. En in verkiezingstijd natuurlijk nóg een beetje dichterbij. Nu is dat sluiten van die kloof tussen burger en politiek in de praktijk wat lastig. Als je elke dag dicht bij al die ouwehoerende Amsterdammers gaat staan, kom je niet meer aan besturen toe. Dat begrijpen wij dus ook wel.

Daarom hebben we indertijd Amsterdam Centraal opgericht, als een trefpunt voor burgers en politici. Zonder afspraak, zonder agenda's, zonder risico's. De persoonsbeveiliging kan thuisblijven.
IJverig dragen de correspondenten van Amsterdam Centraal dagelijks allerlei kwesties aan die in de stad spelen en geven zij voorzetten tot discussies. Een goede plek dus voor politici om hun beleid óók eens buiten de raad te kunnen verdedigen of uit te leggen.
Eigenlijk maken we het de heren en dames uit de politiek juist bijzonder gemakkelijk om lekker knus bij die burger te komen staan. We geven ze regelmatig een seintje door hun de artikelen toe te mailen. We wrijven ze wekelijks onze nieuwsbrief onder de neus. Dit gebeurt zowel naar politici van de centrale stad als van de deelraden.
Welbeschouwd doen we alles om hun beloftes waar te maken. Beter kunnen we ze toch niet in de watten leggen.

Maar de aanloop van politici valt hier vies tegen. Zelden bespeuren wij er eentje. Zo stuurde ik laatst wethouder Mark van der Horst en de stadsdeelraad van Slotervaart het artikel toe over de verouderde tramhaltes. Is dat service of niet? Oorverdovende stilte volgde. Zelfs geen ontvangstbevestiging.
Durven ze soms niet? Is het te eng, zo dicht bij de burger?

Natuurlijk wordt hier dikwijls fel gediscussieerd. Dat mag echter geen beletsel zijn, want de redactie houdt de fatsoensnormen streng in de gaten. Bovendien moet je als Amsterdamse politicus tegen een stootje kunnen.
Het kan natuurlijk óók zo zijn dat het gepraat over het 'dichten van de kloof' en het 'dichter bij de burger staan' louter voor de bühne is bedoeld. "Ah joh, dat zéggen we wel, maar dat is natuurlijk alleen maar bij wijze van spreken!"

In dat geval rest ons maar één ding: we keren het om. Wij burgers gaan dichter bij de politici staan. Sterker nog, we gaan ze hier flink op hun nek zitten!
Maar hopelijk beteren ze hun leven...

Oproep aan de lezers: stuur dit artikel naar de politicus van uw keuze. Als hij of zij hier niet reageert weet u meteen hoe serieus men u neemt. Handig voor als u straks in het stemhokje staat.

49 reacties op "Maak tijd voor Amsterdam Centraal!"

ferrie
-1-  ferrie:
stuur dan meteen ook een CC naar Arnoud, dan kan hij 'de stand' bijhouden.
je zult zien, dat geeft een aardig beeld!
Guido
-2-  Guido:
Wellicht handig een paar links toe te voegen waar je e-mailadressen van Amsterdamse politici vindt.
Bij AT5 bijvoorbeeld: http://verkiezingen.at5.nl
Of bij de gemeente: http://www.amsterdam.nl/gem...
Arnoud de Jong
Dank Guido! En een goed idee van Ferrie.
Voor alle duidelijkheid: versturen van het artikel gaat makkelijk door op de link naast het envelopje te klikken.
Lodewijk
-4-  Lodewijk:
Beste Arnoud, gelijk heb je. Weg met de vrijblijvendheid! Ben benieuwd naar de uitkomsten en zal de collega's waarschuwen... Hartelijke groet,
michiel
-5-  michiel:
@Arnoud. Misschien voor die mensen die nog niet zo bekend zijn met http://www.Amsterdamcentraa... eenmalig een kleine bekendmaking daarvan in stadsdeelnieuwskrant?
Voor de zekerheid hieronder nog even de mailadressen van huidige fracties in centrum. Als anderen dit nu doen voor zijn/haar stadsdeel dan kunnen ze de actieve burger in ieder geval niet verwijten dat ze laks zijn geweest!
Lodewijk geeft dit door aan zijn collega's Centraal, dus dat zit wel snor.
vvd@centrum.amsterdam.nl pvda@centrum.amsterdam.nl groenlinks@centrum.amsterdam.nl d66@centrum.amsterdam.nl Amsterdam@aadg.nl
mokummobiel99@centrum.amsterdam.nl
cda@centrum.amsterdam.nl evdhoog@centrum.amsterdam.nl

It was my pleasure!
Peter Oeloff
-6-  Peter Oeloff:
het klinkt goed, heb alleen al meerdere berichten gestuurd over zeebrug, die niet worden geplaatst, zal mij dan ook benieuwen hoe dit verder gaat.
Stephan
-7-  Stephan:
beetje arrogant om van politici te eisen dat ze een bepaald weblog moeten lezen. hoeveel mensen worden hier nu vertegenwoordigd? neem dan at5 of het Parool, dan hebben we het tenminste over een substantiële bron van nieuws, daarvoor vind ik dat politici gevoelig moeten zijn.
bovendien is niet elk ergernisje politiek, veel is gewoon op te lossen via de geeigende weg: een belletje naar het stadsdeel/reiniging oid.
even de knuppel horen vallen... ja, daar ligt ie. snel, pak hem! :)
lijn
-8-  lijn:
Dit stukje wordt inmiddels genoemd op AT5text pagina 112, Stephan.
AC is nota bene opgericht door een lokale politicus die op deze manier de kloof wilde dichten. Hij heeft tijdenlang zijn collega's in de gemeenteraad op het bestaan van dit log gewezen. Daarnaast heeft Arnoud het geloof ik over gerichte acties van zijn kant. Dat een politicus daar niet publiekelijk op reageert, is nog tot daar aan toe, maar gewoon geen antwoord geven kan natuurlijk niet.

Dat is dus niet arrogant. En als ik dat zeg over Arnoud kun je aannemen dat ik daar helemaal achtersta ( ;-) )
Arnoud de Jong
@lijn:
Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. ;-)
Dank je wel!
Het artikel wordt inmiddels ook vermeld op de AT5-website:
http://www.at5.nl/index.asp...
bernard
-10-  bernard:
Een tijdje geleden heb ik naar aanleiding van het taxiprobleem wethouder van der Horst een mail gestuurd met de suggestie om eens te kijken hoe het in India gaat.

In een land waar sjacheren een nationale sport is(en helaas ook al te vaak nodig is om te overleven), is het dankzij een systeem waarbij je van te voren een kaartje voor de taxi koopt een ritje per tuk tuk eenvoudiger te regelen dan een taxi in Amsterdam.

Ongetwijfeld maakt de wetgeving dit soort eenvoudige oplossingen in Nederland niet mogelijk , of leest dhr. van der Horst zijn e-mail gewoon niet....
Theo
-11-  Theo:
Zo zie je maar, een hele goede actie van Arnoud. Ook de andere reacties die ik hier lees plus het opnemen van dit bericht door AT5. Nu heel erg hopen dat die bestuurders dit ook oppakken. Gebeurt dat niet dan weten we in ieder geval wat voor vlees we in de kuip hebben. Misschien nemen de stadsdeelvoorzitters het morgen nog met elkaar door als ze bij Cohen rond de tafel zitten en geven zij het weer aan hun collega wethouders/lijsttrekkers door. Zou een mooi sneeuwbaleffect geven. Als ze slim zijn dan kijken ze met elkaar eens dit weblog door en kunnen hier dan wellicht oplossingen uit distilleren voor de problemen met jongeren in de verschillende buurten. Want me dunkt, er is hier heel veel reeds geschreven en er zijn oplossingen aangedragen. Misschien dat men eens ziet hoe functioneel dit log eigenlijk is.
Lodewijk Asscher
-12-  Lodewijk Asscher:
Dag Fred of GJ Klaver,

Ik had al gereageerd op het stuk van Arnoud de Jong, maar wil dit mailtje er best bij zetten

Hartelijke groet,
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Fred Bonset [* email adres verwijderd door redactie *]
Verzonden: maandag 16 januari 2006 23:04
Aan: Asscher, Lodewijk
Onderwerp: Maak tijd voor Amsterdam Centraal

http://www.amsterdamcentraa...

En graag aandacht voor deze link op dezelfde site:

http://www.amsterdamcentraa...

GJ Klaver.
Michiel Mulder
-13-  Michiel Mulder:
Beste Amsterdam Centraal'ers,
Dank voor de mail. Ik kende reeds de weg naar deze site, maar reageer niet altijd.

Over de tram. Vanochtend stond ik te blauwbekken op een treinstation in Amsterdam en voorts op een bushalte elders in het land. Dit nadat ik verregend was, zodat mijn een kwartier daarvoor gepoetste schoenen wederom een extreem morsig uiterlijk hadden.

Innerlijk vloekend en tierend stond ik daar op die halte het openbaar vervoer te vervloeken, al tierend.

Toen zag ik een poster met een oproep te storten voor giro 667, omdat in Kenia al maanden geen regen is gevallen.

Terstond verstomde het vloeken.

Ellende elders ontslaat politici echter niet van de plicht te zorgen voor goed openbaar (stads)vervoer. Vermeldenswaardig is dan wellicht dat er en ce moment een proef gaande is met een verwarmde tramhalte. Kllinkt als overbodige luxe vergeleken met Kenia. Is broodnodig om de mensen uit de auto te krijgen, hup, de tram in. Nog zoiets: dat er te weinig fietsen in de tram naar IJburg kunnen. Dan heb ik nog een X-aantal puntjes die specifiek de NS aangaan, waardoor een beetje forensende jongeman voor zijn dertigste z'n eerste hartritmestoornis te pakken heeft.
Henk de Boer
-14-  Henk de Boer:
In Amsterdam-Zuidoost wil het CDA snelrecht toepassen op daders van wildplakken en graffiti. Ziet de politie 's nachts op het winkelcentrum Reigersbos in Gaasperdam een wildplakker of graffitispuiter, grijp 'm in z'n kladden en laat hem binnen drie dagen voorkomen bij de snelrechter die een straf oplegt van tenmninste 250 euro en de kosten van opsporing, berechting en het schoonmaken. Lik op stuk dus.
Roy -SURI- Ristie
-15-  Roy -SURI- Ristie:
Waarom doen en zijn we zo overspannen. Waarom moet het negatieve altijd zo een prominente plek hebben in onze mening.
Altijd willen straffen voor dingen die niet goed zijn, maar weinig ideeen of meningen over het belonen van dingen die goed zijn voor onze maatschappij
Willemien Holstijn
-16-  Willemien Holstijn:
Naar aanleiding van de introductietekst: Wat is het verschil tussen ouwehoerende Amsterdammers en Amsterdamse politici? Hoe groter je het verschil maakt, deste breder de kloof die je moet dichten.
Ik zie geen verschil.
Ben ik dan een ouwehoerende politica/cus, een Amsterdamse ouwehoer of een Amsterdamse politica/cus.
Het liefst het laatste, als ik zou mogen kiezen.
-17-  :
@Michiel Mulder: Uiteraard heb je gelijk, maar als je alles gaat vergelijken met de derde wereld problematiek kunnen we wel ophouden met discussieren. Er zijn nu eenmaal problemen in Nederland. Die moeten toch ook opgelost worden?
Arnoud de Jong
Om de discussie leesbaar te houden is een niet ter zake doende reactie verwijderd. Zoals aangegeven in de discussieregels, worden ook de daarop volgende reacties over de verwijdering weggehaald.
Charlotte
-19-  Charlotte:
Geachte heer De Jong,
Vervelend om te lezen dat wethouder Mark van der Horst geen reactie heeft gestuurd op het artikel dat u hem heeft doen toekomen over verouderde tramhaltes. Naast de door u gesuggereerde vrijblijvendheid zijn er nog drie andere opties mogelijk: 1) het artikel is nooit ontvangen door Mark van der Horst; 2) er wordt nog gestudeerd op een antwoord omdat het een lastig probleem is; 3) er is een antwoord verstuurd maar nooit door u ontvangen. Hier is de eerste optie van toepassing. Het artikel is namelijk onbekend bij Mark van der Horst en is nooit door hem ontvangen.
Jammer dat AT5 dit als nieuws beschouwt en het op teletekst plaatst. In dit geval heeft AT5 de journalistieke principes van hoor en wederhoor niet toegepast.
Roy - SURI- Ristie
-20-  Roy - SURI- Ristie:
Ter illustratie van wat ik eerder meldde
“Weinig bijval CDA-plannen 'haatzaaiers'
DEN HAAG - De Tweede Kamer ziet weinig heil in de plannen van het CDA om strenger op te treden tegen mensen die haat zaaien.
Het CDA stelde gisteren onder meer voor mensen die oproepen tot terreur, sneller het land uit te zetten. Ook zouden ze hun baan en hun stemrecht kwijtraken.”

Redactie: zie voor het complete artikel het Parool: http://www.parool.nl/nieuws...
R -S- R
-21-  R -S- R:
In Amsterdam-Zuidoost wil het CDA snelrecht toepassen op daders van wildplakken en graffiti. Ziet de politie 's nachts op het winkelcentrum Reigersbos in Gaasperdam een wildplakker of graffitispuiter, grijp 'm in z'n kladden en laat hem binnen drie dagen voorkomen bij de snelrechter die een straf oplegt van tenmninste 250 euro en de kosten van opsporing, berechting en het schoonmaken. Lik op stuk dus.

Henk de Boer - dinsdag 17 januari 2006 12:32:13

--------------------------------------------------------------------------------
Waarom doen en zijn we zo overspannen. Waarom moet het negatieve altijd zo een prominente plek hebben in onze mening.
Altijd willen straffen voor dingen die niet goed zijn, maar weinig ideeen of meningen over het belonen van dingen die goed zijn voor onze maatschappij

Roy -SURI- Ristie - dinsdag 17 januari 2006 12:38:25
Werner Toonk
-22-  Werner Toonk:
>>Maar de aanloop van politici valt hier vies tegen.
Vraag die je je dan kunt stellen is of dat aan de politici ligt of aan de inhoud van deze site.

Zelf bezoek ik de site trouwens wel regelmatig. Bij het reageren als stadsdeelbestuurder beperk ik me echter tot die artikelen die op Oud-West betrekking hebben, omdat ik immers voor dat Stadsdeel bestuurder ben. Meer items over Oud-West zou eveneens betekenen meer reacties van deze kant.
Arnoud de Jong
@Werner Toonk:
Misschien moeten we een onderscheid maken tussen 'de inhoud van de site' en de reacties op die inhoud. Ik geef toe dat Werner Toonk het in het verleden in dat opzicht niet makkelijk heeft gehad. Ere wie ere toekomt: hij was een van de eerste politici die zich in deze 'slangenkuil' waagde.
Mede door deze ervaringen heeft zich ook bij ons een proces van voortschrijdend inzicht voltrokken qua beheersing van de discussies op de site. Politici kunnen zich in dat opzicht stukken veiliger voelen. ;-)
Mijn opmerking dat 'de aanloop vies tegenvalt' is wat mij betreft dan ook zeker niet gericht aan Werner Toonk. Hij verdient complimenten voor zijn durf.
Arnoud de Jong
@Charlotte
Toch is de constatering wel degelijk juist. Een eerste maal heb ik via de website van Amsterdam, via het contactformulier, de heer Van der Horst attent gemaakt op een stuk van mij over de veiligheid van de tram.
Het betrof het volgende artikel:
http://www.amsterdamcentraa...

Helaas geen reactie. De tweede keer heb ik hem het artikel gemaild dat in bovenstaand stuk genoemd staat. Ditmaal heb ik zijn emailadres bij de raad gebruikt. Ook toen geen reactie.

U verwijt AT5 geen wederhoor toe te passen. Dat is niet de juiste interpretatie van het begrip. AT5 citeert namelijk letterlijk uit mijn artikel. Er staat ook een link bij naar dit artikel, alwaar men automatisch wederhoor heeft: de wethouder kan reageren. Dat is het voordeel van Amsterdam Centraal ten opzichte van de 'traditionele media'. Een reden temeer voor de wethouder om ons vaker met een bezoek te vereren, zou ik zeggen. ;-)
Uit de toonzetting van uw reactie maak ik op dat u namens hem reageert. Laten we dus geen formeel getoonzette welles-nietes spelletjes gaan spelen: de wethouder heeft het kennelijk in genoemde gevallen niet opportuun gevonden om erop te reageren. Daar kan ik op grond van praktische omstandigheden (drukke werkzaamheden waarschijnlijk) best begrip voor opbrengen, maar van mijn kant mag ik dan gewoon constateren dat hij niet reageert. Hopelijk heeft hij in de toekomst wél gelegenheid om af en toe wat aandacht te schenken aan Amsterdam Centraal.
Terrence Weijnschenk
-25-  Terrence Weijnschenk:
Hoor en wederhoor, daar ben ook ik helemaal voor. Al tijden uit ik mij regelmatig kritisch over voorgenomen én uitgevoerd beleid via m'n reguliere weblog: http://terrebel.blogspot.com

Op een gegeven moment zat ik zo vol vragen die ik niet meer kwijt kon dat ik besloot daar een apart weblog voor aan te maken: http://vragen.blogspot.com

Vaak schrijf ik daarin politici aan en ook hun antwoorden worden gepubliceerd. Stomtoevallig, om on-topic te blijven, vroeg ik onlangs aan Maxime Verhagen waarom er op zijn website geen enkele manier staat aangegeven om contact met hem of zelfs maar met zijn fractie op te nemen. Helaas is een reaktie totnogtoe uitgebleven. Al een tijd geleden stelde ik hem een soortgelijke vraag dus voor mij is het nu wel duidelijk: Maxime Verhagen wil niet worden lastig gevallen door “gewone” burgers.
Bert
-26-  Bert:
Maar het blijft toch wel stil. Laten we optimistisch blijven en ze een kans geven. Charlotte is volgens mij of een ambtenaar of kent de wegen erg goed. Laten we inderdaad voorkomen dat er welles/nietes gespeeld gaan worden. In de traditie van AT5.....dag 2, we wachten af.
BEA
-27-  BEA:
Inderdaad, over 2 maanden gaan we massaal naar de stembus voor het kiezen van ongeveer 400!! politici welke Amsterdam incl deelraden rijk is.

En hier zit direct de crux, want deze aan grootheidswaanzin lijdende meelwormen zijn maar met 1 ding bezig, handelen ter meerdere ere en glorie van zichzelf!!

Het woord KIEZER bestaat voor hen slechts tijdelijk, vlak voor de verkiezingen en als de uitslag bekend is dan is het woord kiezer 'not done'. Van dienstbaarheid en dienbaarheid naar de klant, de burger, hebben zij nooit gehoord.
Wij, de amsterdammers, zullen het zelf moeten doen. Van de op korte termijn, in termen van symptoombestrijding denkende politici hebben we weinig te verwachten.
groetjes
Bea
Michiel Mulder
-28-  Michiel Mulder:
@ Menno Kooistra: uiteraard heb je gelijk, dat zeg ik zelfs in mijn bijdrage: 'Ellende elders ontslaat politici echter niet van de plicht te zorgen voor goed openbaar (stads)vervoer.' Als we de Afrikaanse ellende als maatstaf nemen als op te lossen probleem, komen alle Nederlandse politici zonder werk te zitten.
Ik maakte u allen enkel deelgenoot van een gedachtegang op het tochtige en koude station van Amsterdam Zuid WTC, zoder daar verder - politieke - consequenties aan te verbinden, om het eens pathetisch te brengen.
paul
-29-  paul:
Bea, met opheffen.nu wordt in ieder geval in stadsdeel centrum aan je wens voldaan.
trix
-30-  trix:
@Paul. Ik help het je hopen. Zie bijvoorbeeld weer dat stuk wat nu op dit weblog staat over het Haarlemmerplein. Het is toch te gek om over na te denken. En wat dacht je van die vertoning met dat v.d. Ende theater in de Marnixstraat. Nu vast glimmend voor de camera's gaan staan maar er is nog helemaal niet zeker wanneer dat dan allemaal gerealiseerd gaat worden. Bah, bah bah
Jochem Floor
-31-  Jochem Floor:
@ Werner: “Zelf bezoek ik de site trouwens wel regelmatig. Bij het reageren als stadsdeelbestuurder beperk ik me echter tot die artikelen die op Oud-West betrekking hebben, omdat ik immers voor dat Stadsdeel bestuurder ben. Meer items over Oud-West zou eveneens betekenen meer reacties van deze kant.”

Het zal er ook mee te maken hebben dat je op een bepaald moment flink als kop van jut werd misbruikt. Wat je naar mijn mening best wel verdiend had, alleen niet op precies die punten.

Hoe het ook zij, het is een feit dat je als politicus voorzichtig met dit soort fora moet omgaan om jezelf niet in je vingers te snijden. Voor je het weet verzeil je in oeverloze discussies waarbij je niets te winnen hebt, maar wel heel veel te verliezen. Bovendien: Een gek kan meer vragen...
Arnoud de Jong
@Jochem
Wij vragen van politici ook niet om zich hier in oeverloze discussies te begeven. In eerste instantie lijkt mij een gedegen reactie op een artikel al een heel mooi begin.
Of het voor hen zinvol is om zich daarna verder in de discussie te mengen, hangt af van de aarde van de discussie.
Jochem Floor
-33-  Jochem Floor:
Uiteraard niet, maar ze doen er goed aan zichzelf wel een paar spelregels hanteren om dat te voorkomen. Goed afbakenen waar je op in gaat is een zo'n spelregel.

Anders is de lol er voor de politicus/deelnemer snel van af. Het lijkt mij tenminste niet de bedoeling dat het, zoals Werner het heeft mogen ervaren, een nieuwe vorm van spitsroeden lopen wordt. Daarvoor hoef je namelijk maar heel weinig fout te doen.
GJ Klaver
-34-  GJ Klaver:
Jochem Floor, Zoals iemands privègegevens [mail, naam en email adres*] op een publieke site als Amsterdam Centraal zetten?

Meneer Asscher mag dit alvast lezen:

“Het recht op informationele privacy. Dit is het recht op bescherming van informatie over u, het gaat dus met name om de bescherming van uw persoonsgegevens.
Bij een schending van dit recht kan klacht worden ingediend bij het College Bescherming Persoonsgegevens of een rechtszaak worden aangespannen bij de civiele rechter. Soms kan aangifte worden gedaan van een strafbaar feit.”

------

*Mijn email adres is niet gepubliceerd dankzij de redactie van Amsterdam Centraal.
Waarvoor dank.

Meneer Asscher hoort nog van mij.
GJ Klaver
-35-  GJ Klaver:
p/s: Deze pagina is ge-mirrored en aan de bevoegde instanties gestuurd.
Jan P.
-36-  Jan P.:
Overdrijven is ook een vak. En GJ Klaver is er een kei in.
Robin
-37-  Robin:
Inderdaad GJ Klaver, de pot verwijt de ketel. Wel zelf iedereen en alles publiekelijk en openlijk beschuldigen of uitfoeteren. Niet zo netjes. Dus ik zou zeggen, als je zelf goede omgangsvormen gebruikt dan heb je niets te vrezen.
@Jochem. Ik ben het niet met je eens dat politici niet zouden reageren omdat ze anders de kans lopen kritisch “aangevallen” te worden. Sorry hoor, maar volgens mij weet je als politicus waar je aan begint. Ik verwacht juist van politici dat ze hier juist heel goed mee om kunnen gaan, is ook onderdeel van je vak. Was dat nu juist niet de bedoeling van de transparantie? Zou wat moois worden als politici zich gaan ingraven. Daarnaast, ik vertrouw de redactie van dit log dat ze de hele boel goed in de gaten houden.
f.bol
-38-  f.bol:
Het blijft wel akelig stil vanuit de politiek. Voorbeelden van politici die zich op deze site begaven zijn Werner Toonk, Huub Verweij, Jelle Houtsma, Fjodor Molenaar. Alleen verdwenen nadat ze werden bekritiseerd of nadat er een eenvoudige vraag werd gesteld.

Alleen Toonk heeft zich dus netjes teruggemeld. En Asscher reageert ook doorgaans maar dat is dan weer logisch
Werner Toonk
-39-  Werner Toonk:
@f.bol: Zoals ik hierboven al schreef was het stil vanuit mijn kant, omdat er de laatste tijd geen items over Oud-West geschreven zijn. Deze stad telt naar mijn idee al te veel (stadsdeel)bestuurders, maar als al die stadsdeelbestuurders zich ook nog eens zouden bemoeien met zaken in andere stadsdelen dan zou het helemaal onbestuurbaar worden.

Kritiek en vragen stellen hoort er natuurlijk bij.
Kwasi
-40-  Kwasi:
Het broeit in Amsterdam Zuidoost

Grote sociale onrust.

De sfeer is er erg explosief.

Jongeren radicaliseren; het is een tijdbom

De Burgemeester van Amsterdam weigert in te gaan op de signalen.

Foei!!!!!!!!!!
Robin
-41-  Robin:
inmiddels zitten we al in de vierde week van januari en wat blijft het toch stil van de kant van politici.
Maar...ik kreeg vandaag voor het eerst een stadsdeel nieuws krant in mijn brievenbus. Ik woon dus in het centrum. Kennelijk heeft het stadsdeel geld teveel en geeft ze tegenwoordig een eigen krant uit. Ook aardig, staat er in dit krantje, als je de krant niet krijgt moet je bellen. Huuuh. Het blijkt dat dit al nummer 4 is en jaargang 2. Ik heb dit krantje nog nooit gezien. Afin, een kniesoor die daar op let. Ander nieuws. Amsterdam krijgt een stadsdichter. Pardon! Ja echt waar en volgens mij is dit een bedenksel van onze zeer gewaardeerde Elsje Iping. Ach gut. Het schijnt dat je je daar kennelijk voor hebt op kunnen geven want tijdens het gedichtenbal in Paradiso wordt bekend gemaakt wie het zal worden. Inderdaad, Elsje maakt de prijswinnaar bekend. Wat zal ze weer staan te glimmen. Komt natuurlijk op haar conto bij de opsomming wat ze in haar deelraadsperiode allemaal heeft bereikt. Dat leidt tenminste af van de echte dingen waar het in het Centrum allemaal om gaat. Ja hoor, een heuse stadsdichter, daar zittten we vast op te wachten.
Arnoud de Jong
@ Robin:
Dat je Els Iping niet geheel ziet zitten is wel duidelijk, maar ik vind het altijd een beetje zwak om iemand dan denigrerend te gaan aanduiden als 'Elsje'. Het lijkt me toch beter om het krachtige wapen van het argument te gebruiken als je een politicus eens lekker de mantel wilt uitvegen.
mv
-43-  mv:
politisie zijn mietjes
mv
-44-  mv:
oh politicie bedoel ik nattuurlijk
Abaisa
-45-  Abaisa:
Ik weet waarom Cohen de gemeenschap in Amsterdam Zuidoost discrimineert

Minste wisje wasje, legt hij onuitgenodigd bezoekjes af aan Amsterdam West.

Ik hoop niet dat een van die Suri jongeren zich dood rijdt tegen een paal.

Dingen gaan - helaas of gelukkig - niet altijd op dezelfde voorspelbare manier er aan toe.

COHEN neem de bewoners van Amsterdam serieus.

Er broeit daar wat !!!!!
Arnoud de Jong
@mv
Nee, je bedoelt 'politici'. Normaal worden deze inhoudsloze reacties verwijderd, maar dit gestuntel is wel grappig.
Robin
-47-  Robin:
Wat is er nu waar van de berichten dat het stadsdeel Centrum wellicht onder curatele gezet gaat wordn. Mocht dit namelijk kloppen dan ga ik toch heel erg hopen dat dat belachelijke idee van dat nieuwe stadsdeelkantoor toch wordt afgeblazen. Immers, er schijnt nergens meer geld voor te zijn, niet voor extra onderhoud openbare ruimte, niet voor de Beurs van Berlage, niet voor het opknappen van achterstallig onderhoud aan panden. Tja, nergens dus voor. Slechts nog het reguliere werk. Hoe gaat dan straks het wegdek eruit zien als die Noord Zuidlijn gereed is. Ik las ergens dat het stadsdeel daar een miljoen per jaar voor gaat sparen. Ahum! Je gaat me toch niet vertellen dat een heel opgetuigd stadsdeel centrum nodig is, terwijl er sprake is van een giga tekort? Lijkt me dan niet meer dan logisch dat we nu kunnen pleiten voor opheffen van dit stadsdeel. Heel verwarrend hoor die berichten, een jaar geleden nog v.d. Stoel in hoera stemming, we hebben alles op orde en dan nu dit bericht. Wie, o wie weet nu precies hoe de vork aan de steel zit.
f.bol
-48-  f.bol:
De spijker op z'n kop, Robin.
Niemand heeft mij ooit kunnen uitleggen wat het optuigen van het stadsdeel Cnetrum nu heeft opgeleverd voor bewoner, ondernemer, bezoeker of de stad als geheel. Zeker, deelraadsleden en het roemruchte bestuurstrio zijn laaiend enthousiast, maar zij zijn de enigen.
Vier jaar lang hebben zij beslist over Niets. Met als resultaat een kantoor van 50 miljoen en kennelijk een tekort van 160 miljoen. Werkend met een begroting van 185 miljoen, waarvan 175 miljoen al vastligt door grootstedelijke richtlijnen, vaastliggend budget en batuurlijk een torenhoge overhead. 4 jaar leuteren over 10 miljoen dus. Leuteren over cameratoezicht, veiligheid, horeca, politie, dierenwelzijn, vdeEnde theaters, verkeersroutes, milieu, marnixbad, toerisme. Allemaal zaken waarover ze doorgaans geen bal te zeggen hebben, want zodra het belang heeft beslist de centrale stad. Zo geven ze dus slechts hun Dure Mening. Op onze kosten.
van der Stoel spreekt vaak over veiligheid en heeft het dan over haar overleg binnen de “kleine driehoek”. Wie zijn dat? De tuinman van de commissaris en de werkster van de hoofdofficier? Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest was. En vooral, als het niet zo hemeltergend duur was. Om over Niets te praten en Niets te bereiken. En dat willen ze straks vanuit een nieuw kantoor met vijf wethouders gaan doen...

En je weet het, als je niets tot stand kan brengen ga je dingen tegenhouden. Handhaven. Reguleren.

Opheffen die handel, Robin. Je hebt gelijk
Steven H.
-49-  Steven H.:
Mosterd na de maaltijd wellicht, maar ik wil het toch nog kwijt: Is de titel “Amsterdam Centraal” wel zo handig gekozen?
Mij deed en doet het toch in eerste instantie denken aan het station!
Het zou mij niets verbazen als dit voor meer mensen geldt, wat zou betekenen dat de site een deel van haar doelgroep niet bereikt. Zonde, toch?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.