Home > > Nooit meer met potlood

Nooit meer met potlood

<%image(20050531-kiezen.jpg|140|140|)%>
Aanhangers van de retrotrend in Amsterdam hebben woensdag een extra reden om te gaan stemmen. De eerste keer dat er op landelijk niveau een referendum wordt georganiseerd, geeft Amsterdam voor de laatste keer z'n stem met het rode potlood. Bij de gemeenteraadverkiezingen van 2006 doet ook hier als laatste gemeente de stemcomputer z'n intrede.

Na morgen kan je nooit meer, al knagend aan de achterkant van het potlood, je keuze overpeinzen voordat je zorgvuldig het hokje inkleurt. Na morgen is ook het tot 's nachts wachten op een uitslag die je niet had willen horen voorgoed verleden tijd.

Of je nu voor of tegen 'het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet' voor Europa bent, morgen is de allerlaatste kans om lekker ouderwets met potlood je mening te geven.

zeven reacties op "Nooit meer met potlood"

Marleen Zachte
-1-  Marleen Zachte:
Vorig jaar zou al de laatste keer zijn, maar volgens mij is de invoering van de stemmachine in Amsterdam na het bericht waar je naar verwijst uitgesteld. Zie in ieder geval de raadsdiscussie van 7 julie 2004:
http://biodata.asp4all.nl/c...
Robbinson
-2-  Robbinson:
En dan ben ik ook nog eens bevoorecht om in een van de mooiste stemlokalen mijn stem te mogen uitbrengen: De Duif aan de Prinsengracht!
Dr.D
-3-  Dr.D:
Dat is wel even anders dan het gymzaaltje van de Bron...
-4-  :
@Dr. D Aha mocht jij ook daar tussen de zweetluchtjes het vakje inkleuren.
Guus Rombouts
-5-  Guus Rombouts:
Ik heb gestemd in het Bilderdijkpark, maakte, enkele uren later gezien, feitelijk dezelfde stembiljetfoto als op de site van Thomas staat.De stemlokaalvoorzitter vond dat ik die kiek moest wissen want er mocht niet worden gefotografeerd. Aangezien ik geen zin had in een juridische getinte discussie over dat men wèl ten alle tijden eigen documenten mag fotograferen, dat politieke leiders omgeven door foto- en filmploegen hun stemkeuze doen, te voeren ben ik beleefd groetend razendsnel vertrokken. Jammer dat het rode potlood ook in Amsterdam verdwijnt, die stemcomputers zijn beduidend minder fotogeniek.
Dr.D
-6-  Dr.D:
Zoals errder gezegd,
U is mijn buurvrouw...
maar Dr.D heeft aan het spektakel
niet meegedaan maar kent de procedure...
Jeroen
-7-  Jeroen:
zeg nooit nooit.........

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.