Home > > Dag van de Dialoog

Dag van de Dialoog

<%image(20050527-TafelroodI.gif|140|117|)%>
"Jongens, meisjes, dames en heren, AAN TAFEL!!! We moeten praten met elkaar, de Dag van de Dialoog staat op het menu."
"Waarover moet ik dan praten", hoor ik de jongens zeggen. "En waarom dan wel", piepen de meisjes. "Ja, ja, het zal ons allemaal worst wezen", roepen de dames en heren in koor.
"Het kan me niet schelen of jullie trek hebben of niet, de gemeente wil dat wij met elkaar aan de praat raken, op de Dag van de Dialoog, aan een tafel in de stad. Er is geen plaats voor monoloog, want we eten dialoog, dus jullie maken maar trek. En anders zonder woorden naar bed."

Die dag zal ik mijn oren te luisteren leggen, terwijl ik de nog warme woorden eet. Het smakken en smikkelen van de stadse tafelgenoten zal ik verteren tot een hapklare brok. Nu nog bedenken aan welke tafel ze de meest smakelijke zinnen van de schalen gaan scheppen. Want hoewel ik als een makkelijke eter bekend sta vind ik sommige gesprekken gewoon niet zo lekker.
Oh ja. Het thema is 'opgroeien in Amsterdam.' Dat kan nog een gekakel worden aan die tafels.
En natuurlijk eens afwachten wat de gemeente met de uit deze dag voortkomende initiatieven gaat doen. Want juist na een zware maaltijd dient er goed over de buik te worden gewreven.

Op 21 juni worden, door de hele stad verspreid, gesprekstafels georganiseerd. Je kunt je via www.amsterdamdialoog.nl nog opgeven als deelnemer aan een van de tafels.
Praat Smakelijk!

Een reactie op "Dag van de Dialoog"

james
-1-  james:
ik wens jullie een prettige volgende “dag van dialoog”. Maar dan eerst kijk naar mijn reportage van de laaste. http://lifesized.blogspot.c...
Het is wel een beetje van een 'rant', maar van januari wachten tot mai is wel een lange stuk. Ook net gebeld van een lid van de team die organiseert de uitvoering. Ze hebben alleen 6 weken geleden woord gekregen over dat ze moeten iets gaan doen qua..geld regelen, projecten steunen, etc.
De dag zelf, was heel erg leuk. j

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.