Home > > Is dit alles?

Is dit alles?

De stadsdelen rond de Sloterplas hadden op de vooravond van Koninginnedag een schitterend spektakel georganiseerd onder de titel 'Koninklijk Verlicht'. Ik had vooraf een opgetogen folder in de bus gekregen. Daarin beloofde men muzikale overtochten, een openluchtbioscoop, een sambaband, een verlichte bootjeswedstrijd, een vuurspuwer, drankjes, catering en gratis toegang. De organisatie riep alle bootbezitters op om tijdens de koninginnenacht met hun feestelijk verlichte boot de Sloterplas op te gaan.
Ik lees nu achteraf op de website van Slotervaart dat ze het zelf een groot succes vonden.
Ik constateer hier een verschil in beleving tussen mijzelf en het stadsdeel.
Toegegeven, het was het afgelopen jaar een wat duistere periode voor ons koningshuis met al die sterfgevallen, dus misschien mag je in zo'n geval van de koninklijke verlichting ook niet al teveel verwachten. Stom van mij natuurlijk, ik had dit moeten incalculeren, maar op het moment zelf dacht ik daar niet aan. Ik vervoegde mij dus hoopvol en vervuld van kinderlijke voorpret aan de oostoever van de Sloterplas. Maar al spoedig stond ik teleurgesteld met mijn ziel onder mijn arm. Niks te zien, niks te beleven.

De meest in het oog en oor springende activiteit vond plaats aan de verre overkant, in Osdorp tegenover de Meervaart. Daar waren wat kraampjes, een podium met bioscoopscherm en wat bonkende boxen neergezet. Ja, dan heb je al gauw het spektakel dat je hebt beloofd. Makkelijk zat.

Aan mijn kant van de plas bleef het echter verontrustend stil en ook op het water viel zonder nachtzichtapparatuur nauwelijks enige activiteit te ontwaren. Ja, ik heb welgeteld één boot met een zuinig boordlichtje over de Sloterplas zien tuffen. Dat moet de motorpraam van Marcel van Loon zijn geweest, want die heeft uiteindelijk de prijs gewonnen voor de mooist verlichte boot, blijkt nu.

Maar om misverstanden te voorkomen: ik heb geen enkele kritiek en wil ook niet zeuren. Het was tenslotte de eerste keer dat zoiets werd georganiseerd en dan is het misschien lastig om op alle oevers tegelijk de vaart erin te houden.

Bij nader inzien had ik trouwens ook zélf best iets kunnen ondernemen. Ik had niet eens een zaklamp bij me! Dat is toch wel het minste dat je van het publiek als verlichtingsbijdrage mag verwachten. Moet dan altijd álles van de overheid komen?
Voor volgend jaar heb ik grootse plannen. Bij mij in de buurt zwerft altijd zo'n irritant krijsende troep ganzen. Die hang ik dan vol met kerstverlichting en ik schop ze allemaal de plas op! Zul je zien wat dát een koninklijk verlicht spektakel geeft!
ouder:
Buslijn Gay
nieuwer:
FEEST!

Reageer op "Is dit alles?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.