Home > > Onthoud die naam!

Onthoud die naam!

vliegerMijn doodgewone Amsterdamse medeburger Erik probeerde ooit Het Parool te kopen. Voor zoiets moet je lang sparen volgens mij.
Achteraf bezien bleek dat helemaal niet nodig, want diezelfde krant schreef een paar weken geleden drie complete pagina’s lovend over hem vol. In één nummer! Inclusief voorpagina met roze Rambo-afbeelding.
Tjonge, wat was ik jaloers! En daarin zal ik niet de enige zijn geweest. Volgens mij heeft nog geen enkele Amsterdammer zoveel media-exposure voor elkaar gekregen zonder eerst dramatisch dood te gaan.

Maar zoals dat gaat in volkssprookjes, het weer sloeg om. Grote zwarte donderkoppen pakten zich samen in de krantenkolommen en een hoosbui van onaangenaam nieuws stortte zich uit over Erik, de sympathieke eenvoudige volksjongen.

Erik de Vlieger zegt te willen stoppen
Erik de Vlieger stopt als ondernemer
Erik de Vlieger verdacht van afpersing
Erik de Vlieger vastgezet
Erik de Vlieger blijft vandaag nog vastzitten
Erik de Vlieger vrijgelaten


Oef zeg, uiteindelijk kwam onze held dus nog maar op het nippertje weg! Ieder ander zou zich vervolgens een tijdje gedeisd houden, maar vrij en onverveerd trotseerde De Vlieger het slechte weer. Nog diezelfde avond ging hij lekker voetballen kijken en ook besloot hij in de politiek te gaan. Liefst als koning natuurlijk, maar dat ligt een beetje lastig in dit land. Dan maar als minister. Of iets anders belangrijks.

We moeten straks dus niet gek staan te kijken wanneer Erik zich laat kiezen tot burgemeester van Amsterdam. Wanneer Thom de Graaf deze week een beetje z’n best doet en Het Parool weer lekker meewerkt moet dat mogelijk zijn. En anders koopt hij gewoon de hele Stopera, de hele stad desnoods, makkelijk zat.

Dus onthoud die naam: Erik de Vlieger! Die man gaat het nog vér brengen!

Een reactie op "Onthoud die naam!"

peter
-1-  peter:
Hij gaat het ver brengen die Vlieger. Dat hij maar geen opvlieger wordt en uit de lucht geschoten. Beter 1 vlieger in de lucht dan….

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.