Home > > Bouwen

Bouwen

Als je een huis vanaf papier of maquette koopt, snap ik best dat het bloedspannend is om te volgen of het huis er ook daadwerkelijk zo uit komt te zien als toen op papier. Op IJburg heeft iedere koper zijn nieuwe huis alleen op papier gezien. En toch gekocht. Dus in het weekend komen al die kopers om te kijken hoe hun nieuwe huis zich ontwikkelt. En vooral: of het een beetje opschiet.

Regelmatig zie ik op zaterdagochtend mensen met fototoestel cirkelen om het betongeraamte naast mijn huis. En mopperen. Dat het niet snel genoeg gaat. Kost een hoop centen, zo’n huis. Op het forum van de IJbrug wordt zelfs een item gestart over het weer. Prangende vraag: of ze wel bouwen met die sneeuw.

Goed, hier voor alle nieuwe huizenbezitters van IJburg: ze bouwen! Ze bouwen als gekken! Iedere ochtend word ik gewekt door drilboren, fluitende bouwvakkers, heimachines en betonmolens. En momenteel staat er achter mijn huis een compleet keukenmeubel te wachten op plaatsing. Ze bouwen, ze heien, ze drillen en zwaaien met hijskranen. Ook in de sneeuw. Ook in de regen. Ook in de kou. Het komt helemaal goed met uw nieuwe huis. Geloof me.


Reageer op "Bouwen"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.