Home > > Aan de leugendetector

Aan de leugendetector

Gek is dat: enige tijd geleden waren er van die televisiespotjes waarin de overheid ons vertelde dat je niet noodzakelijkerwijs een huis hoeft te kopen. Nee, huren, dat was óók een heel goede optie!

Die spotjes zie ik ineens niet meer. Geen wonder, want sinds de plannen van minister Dekker om de huurprijs van heel veel huizen fors te verhogen kun je niet met droge ogen volhouden dat huren in alle gevallen nog zo'n fijne mogelijkheid is.

De minister wil vooral bereiken dat huurders doorstromen. Mensen met een hoger inkomen moeten niet meer op goedkope woningen blijven zitten. Niet echt een liberale gedachte van deze VVD-bewindsvrouw: een mens mag toch zeker wel zelf uitmaken hoeveel van z'n inkomen hij aan wonen wil besteden? Als er daardoor tekort is aan relatief goedkope en eenvoudige woningen moet je die bijbouwen. Dan zijn ze kennelijk populair bij grotere groepen dan alleen de laagste inkomens. Tja, dàt is nou marktwerking, hè?
Maar serieus: al die redeneringen van mevrouw Dekker zijn sowieso een staaltje volksverlakkerij waar de honden geen brood van lusten. Wanneer ik met een hoger inkomen op een goedkope woning zou zitten, laat ik me natuurlijk niet dwingen tot doorstromen naar een duurdere woning. Immers, die duurdere woning valt dan in de geliberaliseerde categorie boven de 130.000 euro WOZ-waarde en dan ga ik me helemáál blauw betalen. Plus het feit dat elk jaar een paar procent verhoging van een hoge huur stukken meer is dan van een lage huur. Dus ik zou wel gek zijn om naar iets duurders te verhuizen.

De minister wil met haar maatregelen financiële ruimte scheppen om meer huizen te bouwen. Uit de huurverhogingen moet nieuwbouw worden bekostigd. In 2008 gaat zij controleren of dat ook werkelijk is gebeurd. In 2008? Wanneer ik alles goed heb bijgehouden meen ik te weten dat deze ministersploeg maar tot 2007 regeert. Dan stemmen wij dit ravagekabinet weg. Dus hoezo controleren in 2008?

Minister Dekker moet maar eens aan de leugendetector. Dan komt er vast en zeker uit dat zij het eigenlijk doet voor haar vriendjes in het vastgoed, de particuliere verhuurders en de huisjesmelkers. Die kunnen weer eens fijn hun zakken vullen. Weg met dat mens!

negen reacties op "Aan de leugendetector"

Margriet
-1-  Margriet:
Dekkers maatregelen passen volgens mij prima in het kabinetsbeleid. Groepen tegen elkaar opzetten en uitspelen (in dit geval huurders, verhuurders en huisbezitters) onder het mom van eigen verantwoordelijkheid. Ja, ja, na 22 jaar in de oude Bijlmer en 2 x gedwongen verhuizen (ivm de zogenaamde vernieuwing) woon ik nu in de Marnixstraat. Ik zie de bui al hangen… hoewel het een oud huis is waar alleen een prachtige nieuwe combiketel in geplaatst is (fijn optrekken naar de maximale huur) maar verder nog de oude ramen etc. in zitten kan ik waarschijnlijk over een paar jaar weer gedwongen verhuizen (maar nu zonder tegemoetkoming in de verhuiskosten) omdat de huur tot onbetaalbare hoogte is gestegen. En waar naar toe? Oost Drenthe ofzo? Ik verdien te veel voor huursubsidie en te weinig voor het verkrijgen van een bruikbare hypotheek (en ik ben wat dat betreft waarschijnlijk meer de regel dan de uitzondering). Dit huurplan slaat werkelijk alles, raakt kant nog wal en is ongelooflijk asociaal. BAH. Inderdaad weg met dat mens! Maar hoe?
odette
-2-  odette:
Hoe? Zo misschien: http://www.bewoners.net/ha/tekenactie.ht.. Alle beetjes helpen.
Jochem Floor
-3-  Jochem Floor:
Of deze. Afgelopen zaterdag waren er de nodige mensen in het geweer tegen de plannen. Komend weekend staat er ook e.e.a. op het programma.

Ik snap ook werkelijk niet wat de bedoeling van dit beleid is. Willen ze nu echt dit land onleefbaar maken voor grote delen van de bevolking? Of steden creeren waar slechts grootverdieners het zich kunnen veroorloven hun kinderen op kunnen laten groeien?
Er zit een verschil tussen zuiver voor je eigen belangen gaan (asociaal en egoistisch, maar wel te begrijpen) en je eigen glazen ingooien (uitermate knuppelig). Dat verschil lijkt men maar niet in te zien. Ik snap het niet, ik snap het niet, ik snap het niet. Ben ik nou zo stom?
absint
-4-  absint:
op zich ben ik voor marktwerking in het algemeen. Het probleem is dat de huizenmarkt geen vrije markt is: er zijn slechts een paar grote corporaties die onderlinge afspraken hebben zodat ze in bepaalde wijken zelfs monopolist zijn. Bovendien is ‘wonen’ een primair goed: je kiest er niet erg graag voor om ergens maar gewoon een jaartje of twee dakloos te zijn. Als huurder ben je erg afhankelijk van het produkt en tegelijkertijd is er eigenlijk maar 1 aanbieder. Daarbij is het produkt ook nog eens inflexibel: je bouwt niet in 1 jaar er een hele wijk bij, dat kost gewoonweg tijd. in alle redelijkhied kan dekker dus haar verwachtingen niet volhouden en daarmee is dit een belachelijk plan.
de P.
-5-  de P.:
Het moet ook maar eens ophouden dat ziek, zwak, misselijk en lui worden gesubsidieerd…
f.meerhoff@orisnederland.nl
-6-  f.meerhoff@orisnederland.nl:
De sociale huurwoningen zijn voor diegene die geen vast inkomen hebben/niet bij machte zijn om een hypotheek te krijgen. Met de lage rentestand kun je nu een woning kopen van EUR 180.000,-/200.000,-; de netto maandlast voor de hypotheek is ongeveer EUR 425/450,-. Wanneer je een modaal inkomen hebt is dit ook te betalen! Dus wanneer men dit kan betalen WEG UIT DIE SOCIALE HUURWONING!!!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij elke sociale huurwoning ongeveer EUR 50.000,- bij moet om alles te financieren. Wie moet dat betalen? De overheid dus de belastingbetaler!!! DENK NA/SCHAAM JE HAND OPHOUDEN BIJ VADERTJE STAAT!!!

Lieden die tegen dit beleid zijn zijn EGOISTEN en denken niet aan hun kinderen!
Masaccio
-7-  Masaccio:
Ziek, zwak, misselijk en lui worden gesubsideerd? Lieden die tegen dit beleid zijn zijn egoisten? Wellicht ontgaat het de reageerders 'de P. en F. Meerhoff dat de hypotheekrente-aftrek de grootste woonsubsidie is! Da's verder prima hoor, zo kunnen huurders van hun criminele huisjesmelkershuisbazen af komen, maar tevens betekent dat dat ook kopen een vorm is van 'je hand ophouden bij vadertje staat'.
annelies
-8-  annelies:
Redeneren met de huidige rentestand is prima, maar wat als de rente dan plots naar bijvoorbeeld 7% gaat, dan praat je toch wel weer over hele andere bedragen. En neem me niet kwalijk m aar het gaat niet alleen over de rente, wat dacht je van onderhoud andere bijkomende kosten etc. etc. Kijk een huis kopen is niet moeilijk. Maar kijk vooral eens naar de situatie in Engeland. Onder het bewind Thatcher werd ook volop gestimuleerd dat mensen een huis moesten kopen en wat zie je nu, schrijnende armoede en woningen die geen onderhoud krijgen. Kijk het klinkt aardig een woning (nou het zijn appartementen hoor) van 180.000 maar dat is altijd nog bijna 4 ton omgerekend in guldens. Dat is toch absoluut de waarde van een woning niet. Wie krijgt trouwens zo makkelijk een hypotheek, je moet dan ook een inkomen hebben wat minimaal meer dan modaal is. Kortom, een heel makkelijk maar zeer vertekend beeld van de werkelijkheid.
Moet je maar eens kijken als straks de hypotheekaftrek wegvalt.
C. Brouwer
-9-  C. Brouwer:
Het officiële en wettige en algemene gebruik van een leugendetector zou zowel politiek als religie en intermenselijke verhoudingen grondig wijzigen. Toch is de leugendetector niet zaligmakend. Bij het gebruik op een politicus die een politiek gelijkgestemde auditie toespreekt en er de vragen ervan beantwoord, weet de politicus dat zijn gehoord ontwijkingen van de waarheid zal accepteren en reageert overeenkomstig. De leugendetector zal dus niet registreren dat de man liegt. Datzelfde geldt voor religieuze voorgangers. Als zijn of haar auditie de man WIL geloven, weet de man dat en zal zijn leugen dus niet geregistreerd worden.
Het invoeren en gebruik van leugendectectors, gekoppeld aan een Emotioneel Controle Element (Nickname Easy) staat beschreven in het boek Castra Aeterna, ISBN 90-51779-255-7. Indien werkelijk ingevoerd zoals in het boek beschreven, zou dit verstrekkende gevolgen hebben voor zowel politiek als religie in heel Europa. Om daarbij van intermenselijke verhoudingen maar te zwijgen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.