Home > > Een klunzige constructie

Een klunzige constructie

klik voor groter
Kijk, dát is nou een klunzige constructie: de Weteringschans richting Frederiksplein bestaat aanvankelijk netjes uit één rijbaan voor de auto's en een apart gelegen fietspad. Bij de kruising met het Westeinde gaat het fout. De rijbaan mondt uit in een voorsorteerstrook voor rechtdoor. Fietsers moeten vanaf het fietspad ineens midden op de weg tussen een paar stippellijntjes gaan fietsen, want rechts daarvan is ook nog een keer een voorsorteerstrook voor rechtsaf gemaakt.
Het gevolg is dat auto's die rechtsaf willen de fietsstrook moeten kruisen. Dit leidt voortdurend tot gevaarlijke situaties voor de fietsers.

Normaal zou de klunzige constructie me niet snel opgevallen zijn. Nu wel. Vorige week werd mijn vriendin op die plek door een auto tegen het asfalt geschoffeld. Daar krijg je mij dus pislink mee. Dank u, het gaat alweer beter met haar.

Ik ben nog eventjes op die plek gaan kijken. Het kost mij geen enkele moeite om foto's te nemen van auto's die zich tussen de fietsers door drukken.
Kortom, het wachten is op het volgende slachtoffer.

vier reacties op "Een klunzige constructie"

Thomas
-1-  Thomas:
Wachten hoeft niet, in een kroeg tegenover deze plek hoorde ik het personeel twee weken geleden al praten over twee aanrijdingen. Jouw vriendin is helaas niet het eerste slachtoffer geweest. Linke soep, dat punt.
Merel
-2-  Merel:
Ik rijd al 19 jaar geregeld op dat stuk en ik snap niet welke idioot dit heeft bedacht. En vooral waarom!

Jelmer Uitenthuis schreef hier ook een stukje over: http://www.amsterdamcentraal.nl/station/.. .

En zoals iemand al eerder opmerkte: morgen we ook een fietsstrook als je na dit punt rechtsaf slaat richting Van Woustraat?
Adam Smid
-3-  Adam Smid:
Een ding: als ze het daar opnieuw in gaan richten, alsjeblieft niet door dezelfde krankzinnige planoloog die de Dam heeft bewerkt…
Rob
-4-  Rob:
Ach, maar dat hebben ze toch mooi opgelost ? Twee bordjes ‘30’ en nog ergens een bordje met ‘fietsstrook vrij houden’. Nee, stukken beter zo … not. Die voorsorteerstrook voor rechts heb ik ondertussen wel gevonden: gewoon bij die galerie met de oprit de stoep op, en er dan bij de voetgangerslichten d’r weer af (maar wel afstappen – stoep op, fiets af – of 30,- lappen).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.