Home > > Rijbewijs

Rijbewijs

Onlangs vertelde een collega over een voorval met een bromscooter. Hij zag hoe een bestuurder van een bromscooter een spiegel van een auto reed. De bestuurder keek even om zich heen, en reed vervolgens snel verder, de automobilist verbaasd achterlatend. Een paar dagen later werd ik bijna geschept door scooter die per ongeluk gas gaf, waar hij had moeten remmen. "Incidentjes, kan gebeuren in de grote stad", hoor ik u denken. Er was echter een overeenkomst tussen de bestuurders: ze hadden een pak aan, en waren boven de 30.

Het wordt een ware plaag in Amsterdam, de 'hippe' mannen in pak op vespa's die lekker door de stad scheuren, op weg naar een zakenlunch of vrimibo. De stropdas nonchalant over de schouder geslagen, de broekspijpen wapperend in de wind. Lekker scheuren en door rood.

Waarschijnlijk hebben de bestuurders vroeger nooit een Puch of Honda mt gehad. De rijvaardigheid van de dertigers is beneden alle peil en een gevaar voor de Amsterdamse samenleving. Nu is het een spiegel, morgen een overstekend kind.

Ik pleit voor een brommerbewijs voor mannen in pak boven de 30. Waarom wel scholieren een rijvaardigheidstest laten afnemen, maar de mannen lekker laten aanmodderen?


vier reacties op "Rijbewijs"

Dr.D
-1-  Dr.D:
Binnenkort worden er scooters aan toeristen verhuurd.
Zoals MacBike begon als sympathiek projekt.
Nu een ware plaag op de weg…
Slurrekie
-2-  Slurrekie:
N=2, daar kun je met goed fatsoen nog eens een algemene conclusie uit trekken: Het wordt een ware plaag in Amsterdam, de ‘hippe’ mannen…””

Persoonlijk denk ik dat het overgrote deel van de Amsterdammers meer last heeft van rondracende volksstammen (Pizza)koeriers en andere jeugdige scooternozems die wel (theorie)examen hebben moeten doen voor hun brommercertificaat.

Althans ik neem aan dat je daarop doelt wanneer je rept over een “rijvaardigheidstest”?

M.i. stoor jij je met name aan de, door jouw gepreoccupeerde mening, kennelijk versterkt ervaren elementen die aan deze groep rijders kleeft, deze groep in zijn algemeenheid en de sociaal economische klasse (waartoe ze in jouw denkbeelden behoren) in het bijzonder.

E.e.a. baseer ik op de in je stukje gebruikte term/frase waaronder, ‘hip’ (subjectief waardeoordeel), op weg naar zakenlunch of vrimibo (twee niet ter zake doende aannames wanneer je deze relateert aan het besproken rijgedrag) met als kennelijk doel een bepaalde setting te creëren.

Een setting op basis waarvan je je stokpaardje, het voortdurend negatief (laten!) belichten van personen uit de genoemde klasse met in jouw ogen onvermijdelijk daaraan gekoppelde onjuiste (rechts/liberale) denkbeelden, weer eens van stal kunt halen.

Je gaat hierin zelfs zover dat je keer op keer de meest malle onderwerpen insteekt op een wijze waarbij je jezelf stelselmatig buiten schot tracht te houden en de je gedwee volgende roedel ja-knikkers onbewust de daadwerkelijk connotatie van je betoog in de comments voor hun rekening nemen.

Ergo: feitelijk bezien druipt ieder artikel uit jouw pen van de welhaast meelijwekkende behoefte je persoonlijke standpunten bevestigd te zien in de geplaatste comments daarop zonder dat je daarvoor de persoonlijke verantwoording hoeft te dragen.
Giorgio
-3-  Giorgio:
Brrr, dat scooters verhuren aan toeristen zie ik als levensbedreigend. Maar goed, eerlijk is eerlijk, onze trams zijn dat ook voor dronken Engelsen :-)

@slurrekie – ik ga er maar vanuit dat het als (slaapverwekkende) grap bedoelt is, dat niet bijster heldere gebalk van jou hierboven.
julio
-4-  julio:
mijn naam is julio ik prtaen alleen spaans ,Ik zoek les rijsbewijs in spaans en teorico ,kan jullie help mijn
gracias
0624294916

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.