Home > > De betere blikvanger

De betere blikvanger

blikvanger

De blikvanger is een prachtige uitvinding. Het is een fuikvormig net op een paal waarin lege blikjes kunnen worden geworpen. Hij staat uiteraard op plaatsen waar dikwijls blikjes achteloos op straat worden gegooid. Sinds kort is er ook eentje geplaatst aan het geherprofileerde einde van de Cornelis Lelylaan.

De uitvinding werkt, want hij appelleert aan de genetisch ingebouwde scoringsdrift van mannen. Voor vrouwen hoef je zo'n ding niet neer te zetten. Ten eerste gooien ze meestal mis en ten tweede zijn ze in het algemeen zo netjes om een blikje gewoon in een prullenbak te deponeren. Let wel: in het algeméén, anders krijg ik daar weer moeilijkheden over.
Maar het kan natuurlijk allemaal nog véél beter met dat blikjes vangen...

Er moet een apparaat komen dat sluw inspeelt op de hebzucht van de mens, een apparaat dat op willekeurige momenten kleine prijzen uitkeert wanneer er blikjes in worden gegooid. Als is het maar een Kindersurprise. Nou, dan zul je ze zien scharrelen om overal die blikjes van de straat te rapen!

Wanneer een onwetende asociaal langs de A10 een blikje in de berm kiepert schieten er straks direct tientallen auto's naar de vluchtstrook. Iedereen buitelt de wagen uit om zich meester te maken van het blikje. Af en toe ontstaan er misschien wel kleine vechtpartijtjes. Het gaat tenslotte om niets minder dan een Kindersurprise!

Hele parken worden uitgekamd op zoek naar verdwaald blik tussen de struiken. Met metaaldetectoren gaat men aan de slag om zelfs nog twintig jaar oude exemplaren vanonder de humuslaag op te diepen. Bij de jeugd wordt het een nieuwe rage om 's zomers blikjes uit de grachten op te duiken. Een nieuwe toeristische attractie is geboren: de parelvissertjes van Amsterdam.

Holland Casino heeft hier een mooie gelegenheid om eens flink uit te pakken door deze nieuwe inzamelapparaten te sponsoren. Want ook de kleine gokverslaafde komt hiermee natuurlijk aan z'n trekken. Alleen zal in dit overgereguleerde land de wet op de kansspelen wel weer roet in het eten gooien...


tien reacties op "De betere blikvanger"

Jelmer
-1-  Jelmer:
Wat dacht je van statiegeld?
en dan niet zo’n lullige 10 cent, maar huppakee, gewoon een euro per blikje… dan kun je wel een lekkere verkeerschaos rond cornelis lelylaan verwachten!
Frank
-2-  Frank:
Misschien ook iets voor fietsers. Als ze de helft van de vuilnisbakken voor voetgangers 180 graden draaien zodat fietsers niet volledig tot stilstand moeten komen om er iets in te gooien…

(Natuurlijk kan je best even stoppen. Maar je kan ook je blikje mee naar huis nemen in de auto en dan pas weggooien, dus dat argument gaat niet helemaal op, we zijn gewoon lui en gehaast)
Pokka
-3-  Pokka:
In Scandinavie heb je een klein beetje statiegeld op blikjes. Te weinig voor veel mensen om ze naar de blikjes-schredder in de supermarkt te brengen. Menige zwerver heeft er echter een dagtaak aan om blikjes te verzamelen. (dat was tenminste een paar jaar geleden zo) Weer eens wat anders dan daklozenkranten verkopen.
Rickert van der Vlies
-4-  Rickert van der Vlies:
Dat zie je in Californie oa ook. Statiegeld is echter op z’n retour in Nederland. Diverse fabrikanten, zoals Dommelsch met de wegwerp plastic flesjes bier, hebben een bom onder het systeem gelegd.
Noud!
-5-  Noud!:
Zo’n ding moeten ze ook eens langs de snelweg plaatsen. Lachen! ;) Nee zonder gein, ze werken enorm goed. Nu nog iets vinden op die asocialen die hun asbakje uitkloppen bij het wachten op het stoplicht.
Jelmer
-6-  Jelmer:
@Rickert; je zou heel makkelijk statiegeld weer in kunnen voeren door aan de fabrikanten de keuze voor te leggen; of statiegeld, of consumptiebelasting. Dat laatste is gewoon 20 cent bij de prijs op en die dan laten afdragen aan de staat om het door de fabrikanten geproduceerde rotzooi weer op te ruimen.
Maar ja, dan moet je wel een iets progressievere regering hebben die dat gaat regelen.
Marinka
-7-  Marinka:
Ik vind ze heel leuk, ze zouden er wat meer neer kunnen zetten. Voor een spelletje op school met het thema fietsen, ga ik er 1 namaken. Ik ben al blikjes aan het leegdrinken, want die hebben we dan natuurlijk wel nodig! Mensen kun je nou eenmaal niet veranderen, dus probeer je een leuke oplossing te vinden. Nou deze vind ik dus heel geslaagd!
Martin
-8-  Martin:
Ik ben 4 blikvangers nodig voor een voetbaltoernooi die we van Sport en bewegen Emmen moeten doen. Ze zeiden dat het een heel orgineel idee was om een blikvanger als doel te gebruiken. Dit hadden wezelf bedacht en moesten we presenteren.

Alleen hoe komen we aan 4 blikvangers die we als doel kunnen gebruiken. Als wij worden gekozen als orgineelste idee van de overgebleven 6 dan moeten we dit toernooi gaan houden als de Wereld Jeugd Kampioenschappen hier in Emmen worden gehouden.
Dan moeten we ook ons idee gaan presenteren bij de KNVB en Gemeente Emmen.
Het is misschien een wat rare vraag maar hoe kan ik aan 4 blikvangers komen?
Debora
-9-  Debora:
Hoe duur is een blikvanger?
Daniek
-10-  Daniek:
maar wat is nou de verankering van een blikvanger?

want wij moeten een werkstuk maken.,

en kan nergens over verankering vinden,

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.