Home > > Hobbels

Hobbels

Lang geleden zag ik een consumentenprogramma op televisie – ik denk dat het Ook Dat Nog was, omdat er in die tijd nog niet veel anders in dat genre was te zien.

In het programma klaagde een man de gemeente aan omdat hij door de hobbels in de weg naar zijn huis ongekend veel schade aan zijn fiets ondervond. Hij ging vaker naar de fietsenmaker dan anderen, zei hij, en hij claimde dat het door die weg kwam. Die weg moest geplaveid. Hij schreef brieven en belde de gemeente, maar niets hielp. Toen spande de man een proces aan tegen de gemeente.

Hij won.

Ik moet daar altijd aan denken als ik over het stuk Herengracht van Utrechtsestraat naar Leidsestraat fiets. Of over De Dam.


Een reactie op "Hobbels"

Jelmer
-1-  Jelmer:
Iemand die niet van klussen aan zijn fiets houdt gaat of niet in Amsterdam wonen, of gaat constant met de tram

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.