Home > > Lampenkap

Lampenkap

Al jaren wordt er gepleit voor de terugkeer van de kroonlantaarn in Amsterdam. De voorvechters van deze lantaarn vinden dat op de originele lantaarnpalen uit 1883 (!) maar één model kap past: het originele, bijpassende model met keizerskroon.

Het huidige model, dat stamt uit de jaren ‘70, vinden zij maar goedkoop en plasticcerig aandoen, en als je de voorbeelden op hun site bekijkt kun je niet anders dan ze daar gelijk in geven. Of dat alle extra kosten waard is, vind ik nog maar de vraag, al lijkt een plan voor natuurlijk verloop (bij vervanging een kroonlantaarn op de paal plaatsen) mij wel aardig.

Het plaatselijke initiatief in de Roetersstraat vind ik dan weer minder…

lampekap


foto: Hille van Zijderveld

ouder:
Water
nieuwer:
Mo(de)bielen

twee reacties op "Lampenkap"

marieke v
-2-  marieke v:
Leuk juist!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.