Home > > reclamereuzen

reclamereuzen

Ik heb ze nog niet in Osdorp gezien, maar in het centrum steeds vaker. Reclameposters op panden, van straat tot nok. Ik neem aan dat deze reuzen worden geplaatst zolang een pand aan renovatie onderhevig is. Op zich een prima idee want anders kijk je ook maar tegen steigers aan. Echter, laatst hoorde ik van iemand die een bezoek had gebracht aan Milaan het verontrustende verhaal dat aldaar deze posters soms jaar in jaar uit blijven hangen (zelfs op de Dom), en niet zozeer omdat de renovatie zoveel tijd kost maar omdat de werkzaamheden soms enige tijd worden stilgelegd vanwege de aanzienlijke inkomsten die deze reclamereuzen voor de bedrijven genereren.

Ik ben een groot liefhebber van de prachtige gebouwen in Amsterdam en ik hoop maar dat de gemeente er alles aan doet de panden vrij te houden voor het oog van haar bewoners en bezoekers.

ouder:
2004
nieuwer:
Thuiskomen

drie reacties op "reclamereuzen"

rickert van der vlies
-1-  rickert van der vlies:
Er zijn steden in het buitenland, ik meen onderandere venetie, waar op de stijgerdoeken een afbeelding staat van het gebouw dat achter het doek is verdwenen.
Phil
-2-  Phil:
Ook in Milaan is dit het geval, de Dom is op die manier 'ingepakt.'
Marcel
-3-  Marcel:
Ja, maar in Amsterdam snappen ze het gewoon niet. Daar moet de steigerdoekreclame geld opleveren in plaats van dat dit een bijdrage levert aan de kwaliteit van de stad. Ach ja, Amsterdam blijft een dorp ook al willen ze zo graag een stad zijn. Denk alleen al aan die vijftien stadsdelen. Onmogelijke opgave toch om al die buurtburgemeesters in toom te houden. Allemaal uit op een eigen koninkrijk en dan verlies je wel eens uit het oog waar het eigenlijk om draait.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.