Home > > Schaatsen op de Dam: mogen we ook even

Schaatsen op de Dam: mogen we ook even

De exploitanten van de ijsbaan op de Dam zijn door burgemeester Cohen uitgeroepen tot Helden van Amsterdam. Wethouder Oudkerk gaf ze de diversiteitsprijs. En de exploitanten zelf, Jan en Frans Stuy gaven op hun beurt diverse jongeren werk gedurende de periode dat zij de ijsbaan exploiteerden op de Dam.

Tot zover kunnen we spreken van een succes-story!

Maar nu dat gedoe met die vergunning in drie delen [opbouwen, exploiteren en inpakken & opzouten]. Ik val van de ene verbazing in de andere.

Hoe kan het dat een Stadsdeelvoorzitter in de persoon van mevrouw Van der Stoel vergunningen verleent, heeft zij geen afdeling met slimme[re] ambtenaren met ervaring in het verlenen van vergunningen.

Hoe kan het dat de exploitanten beweren de vergunning aangevraagd te hebben in juni 2003, en dat mevrouw Van der Stoel beweert dat de heren zich pas in november gemeld zouden hebben? Houdt zij geen administratie?

Hoe kan het dat beide heren beweren een korrekte vergunningaanvraag ingediend te hebben en dat mevrouw Van der Stoel beweert dat er een verkeerde aanvraag is gedaan. Typisch geval van onduidelijke en ondoorzichtige regelgeving?

Hoe kan het dat de exploitanten van de ijsbaan beledigd zijn door uitlatingen van mevrouw Van der Stoel? Mag een Stadsdeelvoorzitter ondernemers beledigen? Mag zij zich onjuiste en halve waarheden laten ontvallen. Mag zij een bedrijf beschuldigen van het maken van winst en oplichterij door het uitbuiten van een konflikt omtrent de vergunning? De heren Stuy beweren ook dat mevrouw Van der Stoel hen [telefonisch] onder druk heeft gezet met het dreigement dat toekomstige vergunningen wel eens niet meer verstrekt zouden kunnen worden. Hoe kan het dat zij, volgens de heren Stuy althans, het hen verboden heeft kontakt te zoeken met de organisatoren van het eindejaarsfeest dat ook op de Dam moet gaan plaatsgrijpen?

Ik twijfel ernstig aan de professionele kwaliteiten van deze mevrouw de Stadsdeelvoorzitter. Ik ben van mening dat zulke konflikten welwillende ondernemers eerder de stad uitjaagt dan ze verwelkomt. Zit Amsterdam daar op te wachten?

Ik roep hierbij de hulp van de burgemeester in. Ik vind dat er een onafhankelijk onderzoek ingesteld moet worden. Ik vind het onacceptabel dat een bestuurder van een stadsdeel op een dergelijk manier in konflikt komt met goedwillende ondernemers.

ouder:
Een villa-vraagje
nieuwer:
2004

vijf reacties op "Schaatsen op de Dam: mogen we ook even"

rickert van der vlies
-1-  rickert van der vlies:
Een en ander krijgt geen schoonheidsprijs inderdaad. Een aantal zaken zijn volgens mij eenvoudig na te gaan. Vergunningen etc kunnen ingezien worden, dan is duidelijk wie er nou gelijk heeft. Ik ga er niet op voorhand van uit dat de gebrouders Stuy 100% gelijk hebben.
Elisabeth
-2-  Elisabeth:
Gelukkig kunnen we verder schaatsen op het Museumplein. Er werd geen bedrijf bereid gevonden om de ijsbaan te exploiteren. Nu kost de ijsbaan Oud-Zuid gelukkig ‘maar’ 55.000 euro aan gemeenschapsgeld en hiermee is in deze recessietijden een noodzakelijke publieke zaak veiliggesteld.
Paulus
-3-  Paulus:
Erg van de mevrouw van der stoel ik had vorig jaar genoten van de schaatsbaan op de dam ik woon in almere maar schaatste er elk weekend erg jammer weer van de gemeente. Ik hoop dat ze zich nog bedenken een keertje + er kwamen heel veel toeristen op af die kunnen nu nergen in de buurt van de dam gezelig het sweertje amsterdam aanvoelen met kerst. :(
Vriendelijke groet, Paulus Uit Almere 17 Jaar.
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
Er groeien geen bomen op de Dam. Water dat kan bevriezen is er ook al niet.. (Het is niet voor niets dat er een dam gemaakt werd in Amsterdam!)

Als er dan een boom moet staan met de Kerst mag het dan een mooie, volle, boom zijn met LICHT en glanzende ballen waarin je jezelf kunt zien? (Want dat is nu juist de charme van kerstboomballen voor kinderen) Schaatsen doen we 'Ijs en weder dienende, 'dat spreekt! Groet; yanny
Kiddie ut den busch
-5-  Kiddie ut den busch:
Ik vind een schaatsbaan op de dam wel heel cool hoor.
Ik woon in Den Bosch maar voor die ijsbaan ga ik wil anderhalf uurtje in de auto zitten!
Cohen je bent Topiie!!!

Den Bosch 2007,

Kiddie

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.