Home > > WG Plein

WG Plein

Onder het WG Plein is een parkeergarage gebouwd. Op de parkeergarage zou een grasveld komen, maar het dak van de parkeergarage bleek lek. Er volgden ruzies over de schuldvraag.


Maandenlang lag het proces stil. Een groot stuk asfalt met diepe plassen ontsierde het plein.

Jongeren grepen hun kans. Ze kwamen met skateborden van heinde en ver om hun kunstjes te oefenen. Zo'n grote speeltuin hadden ze nog nooit gezien. Ik zag ze vanuit mijn kantoorraam beter worden in hun truukjes. Ik zag ze oefenen met bij elkaar geraapte bouwflonders. Ik zag ze genieten van de wijdsheid van hun veroverde stukje Amsterdam.


Vanochtend zijn er hekken om het plein gezet.

Om het skaten tegen te gaan.

Nu zie ik een groot stuk asfalt met een hek eromheen.En het is nog steeds niet duidelijk wat er verder gaat gebeuren.

drie reacties op "WG Plein"

irfan
-1-  irfan:
mooi omschreven.. ik weet nog goed hoe ik zelf met m’n atb van een bouwterrein ben weggestuurd waar eerst maanden niet gewerkt werd door regen, vervolgens weken niet door vorst. het lijkt akelig veel op territoriumdrift :)
irfan
-2-  irfan:
overigens..
toch gek dat dingen als de kantoren van ABN en de ING, grote opvallende gebouwen, in recordtijd uit de grond gestampt kunnen worden. je draait je even om en hop: een nieuw kantoor. zodra de gemeente iets aanpakt (opnieuw asfalteren, trambaantje leggen) lijkt het een eeuwigheid te duren. zijn we verwend? of zien we de zaken die goed gaan gewoon over het hoofd?
Rik van der Helm
-3-  Rik van der Helm:
Ik zie trouwens steeds vaker hekken op openbare ruimtes staan waarvan ik me dan afvraag waarom. In het Sarphatipark staan al maanden hekken om grote delen van het park. Sprak laatst een schoonmaker daarop aan en die zij dat ze het park gaan opknappen binnenkort (alweer ?!) en dat er voor die tijd niet op mag worden gelopen. Dat antwoord riep meer vragen op dan het beantwoordde.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.