Home > > Soms is dubbel beter

Soms is dubbel beter

In mijn straatje in de Pijp zit een taxicafé. Zo'n kroeg waar de chauffeurs komen eten en waar de hele dag Frans Bauer en André Hazes opstaan.

Eén keer per jaar is er feest in de tent. Dan gaat de stereo op tien en schallen de smartlappen door de straat. Ik gooi mijn deuren dicht, doe oordopjes in en hoop dat ze er vroeg weer mee ophouden, want hun muzieksmaak is de mijne niet.

Tot een poosje geleden was dat het enige nadeel van de chauffeurskroeg. Tot Parkeerbeheer zich ermee bemoeide. Want de taxichauffeurs parkeerden dubbel. Ik, en de meesten van mijn buren, vonden dat geen enkel probleem. Het in de deuropening roepen van het daknummer van de taxi die verhinderde dat je weg kon rijden had steevast tot gevolg dat er een man vanachter zijn eten opsprong en zijn taxi verplaatste. In een minuutje was het gepiept.

Maar dubbelparkeren is verboden, en nu staan de taxi's daar, vaak met z'n twintigen tegelijk, parkeerhavens te bezetten. Als ik nu rond etenstijd thuiskom vloek ik op die rottaxi's die daar staan. Daar wil ik mijn auto neerzetten!

Van mij mogen ze weer dubbel staan, die taxi's. De strikte naleving van de regels heeft een flexibel systeem om zeep geholpen, en dat is jammer.


Reageer op "Soms is dubbel beter"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.