Home > > Blufpoker bij de Amsterdamse politie

Blufpoker bij de Amsterdamse politie

Recherche boos - bron: Pixabay

De Amsterdamse politie maakte afgelopen week bekend dat ze het belangrijke Team Bestrijding Ondermijning van de recherche opheft. Bepaalde grote onderzoeken komen tot stilstand. De betrokken rechercheurs zijn onthutst en kwaad. Maar ja, personeelsproblemen, hè. Te weinig blauw op straat. Het water staat zelfs tot bóven de lippen.

Steeds meer taken

Al jarenlang zijn er capaciteitsproblemen bij de politie, in tegenstelling tot bij de georganiseerde misdaad. Er moeten meer agenten bij, maar dat gaat langzaam. Den Haag moet nou eindelijk eens flink afkomen met poen, maar het is nooit genoeg. Er komen alleen maar taken bij. Vooral in de grote steden en dus ook in Amsterdam. En dan zijn het ook nog van die zaken die veel politie-inzet vereisen, maar waarvan je je afvraagt of dat niet anders moet.

Festivals

Neem het belachelijk aantal festivals waarbij de politie moet komen opdraven. Of de voetbalwedstrijden. De chaos op de Wallen.
Handhaving van de openbare orde is een politietaak, maar de gemeente maakt het zichzelf extra moeilijk door meer evenementen toe te staan waar openbare orde in het geding kan zijn.
Daarnaast is er ineens meer personeel nodig voor het beveiligen van advocaten, officieren van justitie en rechters.

Blufpoker

Daar is kennelijk allemaal te weinig aandacht voor, dus ik zou als korpsleiding hetzelfde doen: blufpoker spelen en dreigen een van de meest belangrijke rechercheteams op te heffen. Daarmee krijgt de zware criminaliteit dan vrij spel in de stad, is de boodschap.
Ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Hoe heet wordt de soep gegeten? Want zoals in de kleine lettertjes van de opgewonden berichtgeving te lezen stond: het besluit is nog niet definitief.


Een reactie op "Blufpoker bij de Amsterdamse politie"

R. Bosgraaf
-1-  R. Bosgraaf:
Als je alle zaken prioriteit geeft, weet je dat geen enkele zaak dat ook krijgt.

De Wet van de Oneindige Taart.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.