Home > > Schiphol en televisieprogramma’s

Schiphol en televisieprogramma’s

Ronald M. Offerman

Als je een avondje televisie kijkt dan begrijp je direct het probleem dat Schiphol is. Het probleem van Schiphol is natuurlijk dat iedereen vliegt. En als je televisie kijkt is dat gelijk duidelijk. Want het lijkt alsof alleen de praatprogramma’s en sommige quizzen hier in Nederland gemaakt worden en de rest in het buitenland.
Nou heb ik het er even niet over of de programma’s leuk en interessant zijn, maar alleen over het feit dat bijna iedereen zich helemaal suf reist.

Van Floortje Dessing weten we natuurlijk dat die zelden of nooit thuis is. Die verkoopt dan wél weer duurzame kleding in haar winkeltje. Maar Menno Bentveld vliegt de hele wereld over, eerst voor een programma over muren en nu is hij op zoek naar plastic. Diederik van Vleuten reist Da Vinci achterna en Rick Nieman gaat de Romeinen volgen op de reis door Italië.

Roy Donders reist voor RTL 5. Bastiaan en Tooske waren op een langdurige roadtrip met het hele gezin. Gordon en Estelle in een reisprogramma met een klein budget. Beau van Erven Dorens had het programma Beaufort waarin hij ook niet stil zat. Frans Bauer zit al weken met zijn vrouw in China. Wie is de Mol zit overal, net als Temptation Island.

Erika Terpstra heeft ook al drie keer de hele wereld gezien. Chris Zegers is ook vaak onderweg. Sinan Can gaat Voorbij de grenzen van Saudie Arabie, Krabbé zoekt over de hele wereld naar schilders en Robert ten Brink is dit seizoen in Azië.
Johnny de Mol, Jan Kooijman, Ludo en Jeanine, Willem en Maxima (met eigen vliegtuig) Eva Jinek. Dan heb ik het nog niet over de programma’s waarin ze laten zien hoe slecht het gaat met het regenwoud en de poolkap. Of alle natuurprogramma’s waarin ze zelf allerlei beesten vangen en dan via de televisie tegen mij zeggen dat ik wat beter voor de natuur moet zorgen.

Dan heb ik het ook nog niet over al die ambassadeurs van goede doelen die in elk werelddeel opduiken. Terwijl ik al dertig jaar niet in een vliegtuig heb gezeten. Maar goed, als je een avondje televisie kijkt dan snap je wel waarom vliegveld Lelystad er moet komen. Maar je snapt ook dat ze bij vliegveld Eindhoven maar een beetje zitten te zeuren over lawaai en zo. Net als ons Amsterdammers al tientallen jaren verteld word dat Schiphol eigenlijk geen overlast veroorzaakt en best uit kan breiden. Is goed voor de economie, maar ook voor de televisie natuurlijk.


drie reacties op "Schiphol en televisieprogramma’s"

Gerard Paradies
-1-  Gerard Paradies:
Duidelijk !!!
JohnN
-2-  JohnN:
Jij hebt het dóór Ronald, Schiphol zit er achter. Alles doordrengd van merchandising.
JohnN
-3-  JohnN:
Doordringen en doordrenken zijn verschillende dingen. Ik bedoeld dus: doordrenkt

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.