Home > > Aat Veldhoen overleden

Aat Veldhoen overleden

Aat Veldhoen - bron: Wikipedia. CC

Beeldend kunstenaar Aat Veldhoen (Amsterdam 1934) is afgelopen weekend overleden. Hij was vorige maand juist 84 geworden. Veldhoen is vooral bekend geworden om zijn grafische werk, dat hij sinds de jaren 50 op zijn eigen rota-pers kon vermenigvuldigen. Zo bracht hij 'proletarisch' zijn werk aan de man, destijds voor 3 gulden per afdruk.

Hij werd vooral veelbesproken vanwege zijn realistische afbeeldingen van naakte vrouwen, en had een fascinatie voor paren tijdens 'de daad'. 

Hij maakte ook vele zelfportretten. Veldhoen typeerde zichzelf als: Realist tot in de kist. Er is nog veel gesigneerd werk van hem te koop, o.a. bij galerie Meent Art, tegen redelijke prijs.

Foto: Aat Veldhoen - bron: Wikipedia. CC


Reageer op "Aat Veldhoen overleden"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.