Home > > Luchtvervuiling

Luchtvervuiling

Rob Zwetsloot

Ik ben al jaren gestopt met roken, dat dacht ik tenminste, maar nu blijkt dat ik door de luchtvervuiling in mijn woonplaats minstens 183 sigaretten per jaar rook, ben ik toch een beetje twijfelachtig over de hel waardoor ik gegaan ben bij het afkicken van die verslaving en over die rookvrije generatie waar al die artsen en specialisten voor ijveren, want roken en longziekte zijn consequenties die blijkbaar onvermijdelijk blijken te horen bij het leven in een middelgrote stad als Amsterdam...

...en sta ik verder machteloos tegenover die luchtvervuiling dus overweeg ik nu om maar gezellig een jointje op te steken en weg te dromen uit die afschuwelijke realiteit en heerlijk mijn kop in het zand te steken en te wachten op een wetenschappelijk onderzoek van Diederik Stapel dat zegt dat al die paniekverhalen onnodig en overdreven zijn en aan de andere kant ga ik toch op een gegeven moment de pijp uit dus wat heb ik aan al dat soortbangmakerij want het leven is sowieso al moeilijk genoeg.


vier reacties op "Luchtvervuiling"

Bram
-1-  Bram:
Positief denken meneer Rob want u kan ook zeggen, ik rook nu 5475 sigaretten minder per jaar (bij 15 per dag) nog 183 te gaan.
JohnN
-2-  JohnN:
Bram, realistisch is natuurlijk dat Rob dácht dat-ie, door met zijn 5475 saffies per jaar te stoppen, echt gestopt was. Maar nu blijkt dat-ie toch, elke maand weer, nog 15 saffies in het geniep bleef doorroken.
En Rob, daar bovenop elke dag een jointje maakt het er niet beter op. Uit zo'n joint trek je minstens vijf keer de hoeveelheid vuiligheid van een sigaret naar binnen. Voor je het in de gaten hebt zit je weer op je oude teerpeil. Vlucht dus maar niet weg uit de realiteit, of je moet nog eerder dood willen.
Milena Tsareva
-3-  Milena Tsareva:
"...en sta ik verder machteloos tegenover die luchtvervuiling..."

Een heel herkenbaar probleem. Lezers op dit forum staan ook machteloos tegenover de zwartgalligheid die hier structureel door een enkele auteur uitgepoept wordt. Maar dat moeten we ook gewoon blijven ondergaan. Shit happens. En het is maar dat U dat weet.
Suffie
-4-  Suffie:
Ik vind dit stuk relatief mild voor Rob's doen, het lijkt er op dat die misantropie-medicatie begint aan te slaan...!

Voor wat betreft het inhoudelijke gedeelte vind ik dit weer zo''n typisch pseudo-wetenschappelijk stukje grote-stappen-snel-thuis journalistiek, waarvan de kop lekker catchy is met een mooie cijfermatige onderbouwing, maar inhoudelijk wel nog wat valt af te dingen.

Wetenschappers houden de hoeveelheid fijnstof aan als graadmeter, maar met een vergelijking als deze gaan ze natuurlijk de mist in. Ik wil de luchtvervuiling in steden als Amsterdam uiteraard niet bagatelliseren, maar de invloed van een sigaret op de gezondheid van personen komt niet alleen door fijnstof, maar ook door nicotine, teer en een flink aantal andere al of niet kankerverwekkende gifstoffen. Voordat je dit soort populaire vergelijkingen wil maken zul je dus eerst ook de invloed van andere stoffen in de buitenlucht moeten onderzoeken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.