Home > > Commotie op Schiphol

Commotie op Schiphol

11 januari 2018. Commotie op Schiphol.


zes reacties op "Commotie op Schiphol"

EdwinS
-1-  EdwinS:
Maar waar gaat het eigenlijk over?
Arnoud
-2-  Arnoud:
@EdwinS: Ja, terechte vraag. Ik vroeg het me ook af. Wie het weet mag het zeggen. Misschien moeten we het in de categorie zetten van ‘verzin zelf een onderschrift’.
Ik denk dan iets in de trant van: Vrouw mag haar flesje water niet mee in het vliegtuig.
JohnN
-3-  JohnN:
Ik vind die blauwe baret, al staat hij er vrij neutraal bij, angstaanjagender dan die schreeuwende vrouw. Wetende wat automatische wapens kunnen doen in een mensenmenigte vind ik die vinger aan de trekker geweldig bedreigend. Was toch al besloten zo min mogelijk te vliegen, Schiphol zal ik zeker mijden.
Suffie
-4-  Suffie:
John, even wat beter inzoomen. Deze man heeft zijn vinger gestrekt langs de beugelkrop, de meest veilige manier om een vuurwapen vast te houden. Daarnaast draagt hij zijn wapen in een houding waarin hij door de stand van zijn pols zijn wijsvinger vrijwel niet kan buigen. Allemaal aangeleerde veiligheden waardoor er geen ongewilde schoten kunnen afgaan.

Maar uiteraard mag je gerust met de trein op vakantie...
JohnN
-5-  JohnN:
Jij weet het Suffie, heel veilig allemaal met die AK47-achtige salvowapens, die doorgeladen gedragen worden. Ik zie ze liever niet zo schietklaar. Beter gezegd: ik zie liever bewakers met handvuurwapens in holster, zolang er nog geen actie gaande is waarbij gijzelaars uit een levensgevaarlijke situatie bevrijd moeten worden - dat is hier duidelijk helemaal niet het geval. ''Overkill'' in meest letterlijke zin van het woord waarbij het veiligheidsgevoel in het tegendeel omslaat.
Suffie
-6-  Suffie:
John, een beetje laat deze reactie, maar ik vind de discussie voldoende waardevol om er toch even op terug te komen.

Gun don't kill, people do, een suf cliché uit de Amerikaanse wapenlobby, maar ook wel waar. Zo zie ik liever deze brave borst aan mijn zijde, dan een dronken vliegtuigpassagier met een plastic champagneglas. In dat kader is veiligheidsgevoel wel degelijk een kwestie van perceptie. Bovendien ben ik bang dat de heren die met dit soort dingen rondlopen niet de luxe hebben om bij incidenten even naar hun kast te hobbelen om een bij de aard van het incident passend wapen te pakken. Ze krijgen dit mee om snel te kunnen reageren op ernstige situaties, maar worden ook geacht iets te doen als er iets minder dramatisch gebeurt. Of moeten ze dan maar doorlopen?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.