Home > > Afbouw station Noord van NoordZuidlijn

Afbouw station Noord van NoordZuidlijn

De afbouw van station Noord van de NoordZuidlijn verloopt voorspoedig. De pers kreeg een rondleiding op het begin-/eindstation van de NoordZuidlijn. Station Noord ligt bovengronds in de middenberm van de Nieuwe Leeuwarderweg. Aan weerszijden van het station heeft de gemeente Amsterdam een busstation aangelegd, dat als start- en eindpunt van veel stadsbussen en regionale bussen gaat fungeren. Dagelijks zullen 41.000 reizigers gebruik maken van dit station. De 10 grote spanten en maar liefst 1650 glasplaten van koud gebogen glas maken de kap van station Noord tot een echte ‘landmark’ van Amsterdam-Noord. Station Noord zal niet alleen een vertrek- of doorreispunt zijn, maar heeft in de nabije omtrek zelf ook veel te bieden. Zo zal een promenade het station straks verbinden met verschillende sportvoorzieningen en het vernieuwde winkelcentrum Boven ‘t IJ. Daarnaast zijn er ook plannen voor een cultuurcentrum, een bioscoop, onderwijsvoorzieningen en een uitbreiding van het aantal kantoren en hotels. De nieuwe, snelle metroverbinding maakt het voor de centrumbewoners straks net zo aantrekkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten die stadsdeel Noord te bieden heeft als andersom. Hierdoor zal Noord – meer dan ooit – deel uitmaken van de stad Amsterdam.


Reageer op "Afbouw station Noord van NoordZuidlijn"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.