Home > > Afvalbakken belemmeren het zicht

Afvalbakken belemmeren het zicht

Rob Zwetsloot

Zelf ben ik ooit, in een ver grijs en triest verleden ambtenaar geweest. Bij de fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. U moet zich daar niet teveel van voorstellen. Ik was vooral goed in papier verplaatsen, paperclips tellen, potloodkluiven, tafeltennissen en beheren van een kantoortuin met citroengeranium, komkommers en tomaten.
En zoals ik waren er velen die daar ongeïnspireerd hun tijd stuksloegen.

Ambtelijke dwalingen, domme beslissingen en foute plannen waren aan de orde van de dag. Maar daarover zult U van mij niks horen want ik heb een geheimhoudingsplicht. Sinds die tijd heb ik wel een fijngevoelige antenne voor stupide overheidsgedrag. En zo trof ik laatst weer een voorbeeld bij mij om de hoek.
Zo'n ideetje bedacht vanachter het bureau dat in de praktijk slechts louter ellende oplevert.
Met dank aan de gemeente Amsterdam.

Goedbedoeld door iemand die vast iedere dag in de file staat vanuit Purmerend of Almere en geen feeling heeft met Amsterdam wanneer hij gezeten achter het bureau zijn onzalige plannen bedenkt.
Laat hij gaan papier verplaatsen, paperclips tellen, potloodkluiven, tafeltennissen en een kantoortuin beheren met citroengeranium, komkommers en tomaten. En val ons arme burgers niet lastig met maatregelen die dom zijn, voor meer gevaar zorgen, de verkeersveiligheid bedreigen en het monumentale stadsgezicht aantasten.

Waar ik het over heb?
De onrust die is onstaan door de plaatsing van een tweetal lelijke grote afvalcontainers voor glas en papier bij het fietspad tussen Laagte Kadijk en Entrepotdok. Hierdoor is een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan waarbij de zichtlijnen voor het verkeer worden geblokkeerd.
Door die bakken is het zicht van en op spelende kinderen, scootmobielen en fietsers van alle kanten ernstig gehinderd. Het is wachten is het eerste slachtoffer. Bewoners leven in continue angst voor een fataal ongeval op deze plek.
Daarbij komt dat die bakken niet nodig zijn. Er zijn genoeg plekken waar men glas en papier kan dumpen.

Dat hele scheiden van afval is trouwens sowieso zinloos. Op de dagen waar vuil wordt opgehaald is er nu te weinig ruimte voor vuilniszakken van de omwonenden door die grote lelijke bakken. En dan tasten die bakken ook nog het monumentale zicht op het prachtige Entrepotdok aan. Weer een voorbeeld van cultuurbarbarij van de gemeente Amsterdam. Talloze protesten mochten tot op heden niet baten.

De hoop is nog steeds dat de gemeente tot inkeer komt en de bakken verwijdert voor het eerste ernstige ongeluk plaatsvindt.
Er gaan al geluiden op om het heft in eigen handen te nemen, en een buurtactiecomité is in
oprichting onder de naam “BAN DE BAKKEN".

Kijk U naar deze documentaire


drie reacties op "Afvalbakken belemmeren het zicht"

Suffie
-1-  Suffie:
Milena, je wordt bedankt!
Arnoud
-2-  Arnoud:
@Suffie: deze aflevering was speciaal bewaard voor het moment dat je wist dat zou komen!
Milena Tsareva
-3-  Milena Tsareva:
Dit artikel is toch weer typerend voor het klimaat op de Nederlandse internetfora. Overal over zeiken en mierenneuken (deze is geleend). De stukjes van de auteur, de heer R.Z., zijn zo zuur dat ze bijna grappig worden. Met de nadruk op "bijna". Ik heb i.i.g. wel uitbundig om je reactie moeten lachen, Suffie... en sorry ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.